Dodaj do ulubionych

Podkręcanie kompa!!!!!!!!!

IP: *.lezajski.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 19:15
Witam mam zamiar podkręcić procesor TUALATIN 1200/256/100/1.5V i mam zamiar
go podkręcić do 2ghz czy mi się uda nie wiem mam płytę FUJITSU SIEMENS D1215
Chłodzenie 5 wiatraków.

Pozdrawiam czekam na odp.

Obserwuj wątek
    • Gość: Szpaq Re: Podkręcanie kompa!!!!!!!!! IP: 195.116.211.* 06.04.06, 20:03
      A jakie jest pytanie?
      • Gość: matek910 Re: Podkręcanie kompa!!!!!!!!! IP: *.lezajski.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 20:10
        CZY MI SIĘ TO UDA BEZ PROBLEMU!!!!!!!!!!
        • najglupszy Re: Podkręcanie kompa!!!!!!!!! 06.04.06, 20:10
          Nie.
          • Gość: matek910 Re: Podkręcanie kompa!!!!!!!!! IP: *.lezajski.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 20:12
            DALACZEGO????

• Gość: matek910 Re: Podkręcanie kompa!!!!!!!!! IP: *.lezajski.net / *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 07:37
              ???
    • Gość: noe52 Re: Podkręcanie kompa!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 09:05
      www.tweak.pl/
    • Gość: kr2 Re: Podkręcanie kompa!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 11:00
      www.night-modders.com/
    • Gość: Greg Re: Podkręcanie kompa!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 07.04.06, 13:03
      Zamiar to można mieć, a czy uda się go zrealizować to już zupełnie inna bajka...
      • Gość: matek910 Re: Podkręcanie kompa!!!!!!!!! IP: *.lezajski.net / *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 23:32
        DAM RADE Z TYM CHŁODZNIEM CZY MAM WYMIENIC ???
        • Gość: ufolog Wacław Re: Podkręcanie kompa!!!!!!!!! IP: *.telia.com 07.04.06, 23:39
          Ty tak na poważnie z tym podkręcaniem do 2ghz, czy to jakaś prowokacja? No to ci
          powiem tak: jeśli dysponujesz technologią obcych, to może zapodasz tego celerona
          i pamięc na fsb 166 (według mnie szanse zerowe że wczytasz system, szanse że
          obejrzysz POST są takie jak to że w maju będą wybory). Jeśli dysponujesz ciekłym
          azotem to możesz popróbować puścić proca na 1,6-1,8 wtedy może te SDRy Ci
          jeszcze wyrobią i nawet parę minut pochodzi.

Trochę realizmu życzę.
          • Gość: matek910 Re: Podkręcanie kompa!!!!!!!!! IP: *.lezajski.net / *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 12:30
            wiesz wszystko można zrobic bez problem a to podkećeni o 2ghz to nie jest
            wielka sztuka !!!!!!!!!!!
            • Gość: Greg Re: Podkręcanie kompa!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 08.04.06, 12:49
              Ustawienie taktowania na 2GHz to owszem mała sztuka, ale sprawienie, ażeby
              komputer na takich nastawach zadziałał (już nie mówię o stabilnej pracy)
              przerasta już twoje możliwości...
              • Gość: matek910 Re: Podkręcanie kompa!!!!!!!!! IP: *.lezajski.net / *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 13:15
                Skąd wiesz jak będę miał super chłodzenie to na pewno będzie działał spokojnie
                i bez problemów!!!!

• Gość: Greg Re: Podkręcanie kompa!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 08.04.06, 13:33
                  Człowieku, poczytaj coś o elektronice, a dopiero później będziesz się
                  mądrzył... Gdyby chodziło tylko o odprowadzanie ciepła, to moglibyśmy mieć
                  procesory np. 100 GHz, a nie mamy ze względu na ograniczenia technologiczne,
                  zniekształcanie impulsów przy wyższym taktowaniu etc... Jak "pogonisz" układ na
                  dużo większą częstotliwość niż ta, dla której został zaprojektowany, może on
                  zacząć generować tyle błędów, że będzie praktycznie bezużyteczny...
                  • Gość: a.s.s. Re: Podkręcanie kompa!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 08.04.06, 13:37
                    Sproboj wstawic kompa do lodowki.
                    • Gość: Greg Re: Podkręcanie kompa!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 08.04.06, 14:00
                      Przecież napisałem, że temperatura to tylko jeden (wcale nie najważniejszy!)
                      czynnik ograniczający wzrost taktowania procesorów...
                  • Gość: matek910 Re: Podkręcanie kompa!!!!!!!!! IP: *.lezajski.net / *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 13:56

Czyli nie ma szans go do 2ghz podkręcić ale jedno pytani ci zadam koleś na
                    allegro sprzedaje Celerona 1000mhz na fsb150 czyli 1500 i nie zmieniał
                    napięcia i chodzi bez problemowa . A ja jak dam na fsb 160 to ma być wiele
                    problemów.!!!!!!
                    • Gość: Greg Re: Podkręcanie kompa!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 08.04.06, 13:59
                      Bawiłeś się kiedyś w podkręcanie? Chyba nie... Po pierwsze, spytaj się sam tego
                      sprzedawcy jak on to zrobił, nie mnie. Po drugie, często tak jest, że dany
                      podzespół chodzi na jednym taktowaniu JESZCZE w miarę stabilnie, a kilka MHz
                      wyżej już się krzaczy -> elektronika się kłania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka