Gość: pytajnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 12:55 Witajcie Głupie mam pytanie jak zrobić, żeby po włączeniu komputera w XP system zadawał mi pytanie, czy logować mnie, czy gościa pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
dennis26 Re: Głupie pytanie - logowanie gościa 09.04.06, 13:07 Wejdź w panel sterowania---> Konta uzytkownikow i tam mozesz uruchomic konto gościa Nie wiem czy o to Ci chodzi Link Zgłoś
Gość: pytajnik Re: Głupie pytanie - logowanie gościa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 16:25 Chodzi o to, że swój komputer używam do dwóch celów. W domu z startem systemu ładuje się emule, GG, autostertem inicjowane jest połączenie z Internetem. System bardzo długo się ładuje Na wykładach potrzebuję tylko worda - ale system musi załadować się zdecydowanie szybciej. DO tego celu chętnie używałbym konto Gościa. Chciałbym, żeby przed zalogowaniem na któregokolwiek użytkownika system pytał mnie: - zalogować - zarejestrowanego użytkownika czy - zalogować - gościa Konto gościa mam aktywne zafajkowaną mam opcję "użyj ekranu powitalnego" a i tak za każdym razem, gdy uruchamiam komputer włącza się moje prywatne konto. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Głupie pytanie - logowanie gościa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 16:43 Rozumiem że ekran powitalny oznacza ekran z ikonami użytkowników w XP? Na tym ekranie nie ma ikony gościa. Jedynym, moim zdaniem, rozsądnym wyjsciem jest załozenie konta użytkownika pod jakąkolwiek nazwą. Ikona tego nowego konta bedzie widoczna na ekranie powitalnym logowania. Uprawnienia na nowym koncie można ustawić według swoich potrzeb. Pozdrawiam PS. Ze względów bezpieczeństwa zaleca się wyłączenie konta gościa. Link Zgłoś