Dodaj do ulubionych

pendrive a XP SP2

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:44
podpinam pendrive do portu USB, wszystko jest ok, wykrywa urzadzenie, we
wlasciwosciach sprzetu wszystko jest ok, zadnych wykrzyknikow i takich tam, a
nie widze napedu nigdzie... tzn nie dodaje tak jakby napedu (litery dysku), a
we wlasciwosciach w panelu po odczytaniu podaje ze jest wolumin taki jak trzeba...

dodam ze na innym kompie smiga, podobna sytuacja jest z czytnikiem kart...

w czym tkwi problem, jakis sterownik??? czy cos inego???
Obserwuj wątek
    • Gość: Też_to_mam Re: pendrive a XP SP2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:50
      U mnie jest podobnie. Musze sie wylogowac i zalogować ponownie, ze by komp
      pokazał pendriva (lub czytnik). Podejrzewam ze to moze być problem z siecią, że
      ona (w sieci jest kilkanaście dysków) stwarza problemu z dyskami hot-plug
      • Gość: sornat Re: pendrive a XP SP2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 11:13
        hmm ja nie mam sieci zadnej duzej u siebie, a probwalem Twoim sposobem i nic nie
        daje...
    • Gość: Kokeeno Re: pendrive a XP SP2 IP: *.crowley.pl 24.04.06, 11:17
      Miałem tak z czytnikiem kart (podmontowywał 4 "napędy"). W winxp miałem też
      zasoby sieciowe, które się ładowały na miejsce jednego z nowych napędów i nie
      był widoczny...
    • artnow Re: pendrive a XP SP2 24.04.06, 11:22
      Proponuje wejść w Menadżera dysków i ręcznie zmienić literkę przypisaną no pen drive'a na np X.
      Powinno pomóc.
      • Gość: sornat Re: pendrive a XP SP2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 15:06
        probowalem w narz adm. w menedzerze dyskow, zmienilem litere, ale nic to nie daje...

w menedzerze dyskow da sie otworzyc go nawet, i przegladac zawartosc, ba i nawet
        przekopiowac z niego na inny dysk, ale odwrotnie juz nie i sformatowac go juz
        tez nie da rady....
        w eksploratorze ciagle nic...
        to samo total commander, tak jakby ciagle naped nie byl widoczny...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka