Dodaj do ulubionych

sokres gwarancyjny

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 00:59
Zepsula mi sie bedaca na gwarancji nagrywarka DVD Samsung za ktora dalem rok
temu w Media Market 300 zl.Zanioslem ja do serwisu i w zwiazku z tym, ze nie
bylo mozna jej naprawic wymienili mi ja na nowa nagrywarke,ale... innego typu
(chociaz tez samsung).

Czy moga mi wciskac inny typ nagrywarki,niz kupilem,czy powinni mi dac
dokladnie taki sam typ?Czy w ogole maja prawo wymienic na nowa?A jesli nie
maja takiego typu jak ta,ktora zakupilem, to czy nie powinni mi zwrocic
pieniedzy?
To rozwiazanie byloby dla mnie ciekawsze bo odbierajac wydane rok temu 300 zl
dzis moglbym kupic nowa nagrywarke za 150 zl....

Na karcie gwarancyjnej nie bylo nic ani o zwrocie gotowki ani o wymianie
urzadzenia na nowe - do tego po pierwszym bezowocnym naprawianiu.
Obserwuj wątek
    • Gość: a.s.s. Re: sokres gwarancyjny IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.06, 01:04
      Poczytaj w karcie gwarancyjnej.
      A najlepiej dowiedz sie w UOKiK.
    • Gość: ja Re: sokres gwarancyjny IP: 194.150.166.* 05.05.06, 08:42
      Najpierw naprawiają. Ale to się teraz nie opłaca.
      Piłeczka jest po stronie sprzedawcy może zwrócić pieniądze, albo wymienić na
      taki sam sprzęt pozbawiony wad. Modelu który kupiłeś nie da się już pewnie
      kupić, więc wymienili Ci na inną o takiej samej funkcjonalności. Niby powinni
      wymienić na taki sam sprzęt ale dali Ci lepszy więc nie za bardzo są podstawy
      aby się burzyć.
    • Gość: piotr Re: sokres gwarancyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 10:11
      W cywilizowanych krajach w magazynach leżą zapasy gwarancyjne do końca gwarancji.
      Np. producent przyjmuje, że w czasie gwarancji zepsuje się co 250 sprzęt i z 50000 szt. puszczonych na rynek w danym kraju 200 szt odkłada do magazynu.
      Po okresie gwarancji odsprzedaje "zapasy magazynowe" które zostaną do krajów trzeciego świata (np.Polski).
      Jak dorobimy się cywilizacji to tak będzie i u nas.
      Na razie wolą wpychać klijentom "lepszy, nowszy towar" czasem nawet innej marki.

Ja tam jestem nawet zadowolony z obecnego stanu rzeczy.
      Mogę sobie kupić coś z "zapasów magazynowych" - tak nabyłem np. kartę TV za 30 zł, była co prawda 1,5 letnia, ale nowa (bo te 1,5 roku spędziła na półce).
      A jak mi nawali DVD-RW to dostanę w ramach gwarancji lepsze (np. zamiast x2v to x8 z DL i wypalaniem napisów)
      • Gość: akodo Re: sokres gwarancyjny IP: 194.150.97.* 05.05.06, 11:53
        bredzisz a bierzesz sie za doradzanie... ze niby co? Samsung polska sam sobie
        ustala zapasy nagrywarek na wymiane? A jak braknie to daja LiteOna?
        • Gość: x Re: sokres gwarancyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 12:01
          Gość portalu: akodo napisał(a):

> bredzisz a bierzesz sie za doradzanie... ze niby co? Samsung polska sam sobie
          > ustala zapasy nagrywarek na wymiane? A jak braknie to daja LiteOna?

Zepsuła mi się karta graficzna GF4, w sklepie zaproponowali mi inną, nową bo tamtych już nie mieli i tak dostałem kartę ATI. Tamta była OEM , nowa jest Gigabyte.
          • Gość: akodo Re: sokres gwarancyjny IP: 194.150.97.* 05.05.06, 22:23
            no i co? to Nvidia zasponsorowala Ci karte ATi? czy moze sklep zaproponowal
            zamiane?
    • Gość: akodo Re: sokres gwarancyjny IP: 194.150.97.* 05.05.06, 11:54
      typowy polaczek-cwaniaczek - nie dosc ze na gwarancji dostaje nowy naped
      zamiast naprawionego, nie dosc ze lepszy niz stary ktorego juz nie ma to szuka
      jak by tu "ICH" oszukac... bo przeciez 150zl... ku.. co za ludzie...
      • Gość: KP Re: sokres gwarancyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 13:55
        Gość portalu: akodo napisał(a):
        > typowy polaczek-cwaniaczek - nie dosc ze na gwarancji dostaje nowy naped
        > zamiast naprawionego, nie dosc ze lepszy niz stary ktorego juz nie ma to
        szuka
        > jak by tu "ICH" oszukac... bo przeciez 150zl... ku.. co za ludzie...

Parafrazujac:gosc portalu to typowy idiota-Polaczek,ktory nie rozumie,ze tamta
        nagrywarka(ktora sie zepsula)chodzila bez problemu pod w98 a ta nowa ma z tym
        problemy.
        • Gość: Filon Re: okres gwarancyjny IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 05.05.06, 15:08
          głupoty mówicie.Należy wymienić na ten sam typ,albo oddać kasę.Za tę kasę
          kupisz dwie nagrywarki.
          • manhu Re: okres gwarancyjny 05.05.06, 15:15
            Nic takiego! Inaczej by kupa ludzi psuła rzeczy specjalnie, bo sprzęt tanieje jak szalony. "Kupa" biorąc pod uwagę typową uczciwość Polaka to z 95%.
            Z drugiej strony: sprzęt MUSI mieć tą samą funkcjonalność lub lepszą, a tu jak widać nie ma.
        • Gość: akodo Re: sokres gwarancyjny IP: 194.150.97.* 05.05.06, 22:25
          nie mow tak do mnie szczeniaku. jaka nagrywarka nie dziala pod WIN 98?
          • Gość: Jacek Re: sokres gwarancyjny IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.05.06, 23:38
            A on Ci napisał,że nie działa?
            A wogóle akodo to jesteś cham.
            • Gość: akodo Re: sokres gwarancyjny IP: 194.150.97.* 05.05.06, 23:57
              chamstwo to zwalczam bez litości. napisał ze ma prolemy z "chodzeniem po WIN98"
              wiec pytam jaka to nagrywarka?
              • Gość: Jacek Re: sokres gwarancyjny IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.05.06, 00:00
                Wykazujesz brak inteligencji.
                Ze szczeniakami nie gadam.
                • Gość: akodo Re: sokres gwarancyjny IP: 194.150.97.* 06.05.06, 11:58
                  Gadaj do rzeczy o co Ci chodzi bo narazie to tylko ci sie zjeżył meszek na
                  brzuszku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka