and192 30.05.06, 16:37 Przesiadłem się z Worda na ten program i mam kłopot: po otwarciu niby "zapisanego" dokumentu - tekst się rozsypuje albo nie daje edytować. Kij czort? Link Zgłoś Obserwuj wątek
user0001 Re: Open Office PL - trudności 30.05.06, 20:14 Niestety nie udzieliłeś dość informacji aby można było udzielić pomocy. Czy używasz najnowszej stabilnej wersji OOo (jeszcze w sobotę było to 2.0.2_2, nie patrzyłem dzisiaj). Jeśli nie to aktualizuj się, bo nikt nie zajmuje się wersjami sprzed kilku miesięcy. Co to znaczy "niby zapisanego"? Niby zapisany to odzyskany po zamknięciu bez zapisania, zapisany przez inny edytora (np. Worda), czy może zapisany przez OOo w natywnym formacie (ODT). Co to znaczy rozsypuje się? Problemy z autonumeracją nagłówków? Zbyt długie lub zbyt krótkie linijki w akapitach? Strony złamane i innych miejscach niż w trakcie tworzenia dokumentu? A co znaczy "nie daje edytować"? Uniemożliwia jakąkolwiek edycję? Uniemożliwia edycję do czasu zapisania dokumentu pod inną nazwą? A może coś jeszcze innego? Link Zgłoś