Gość: SZUKAJĄCA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 22:11 Poszukuję darmowych ramek do zdjęć, które można ściągnąć z internetu. Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: SZUKAJĄCA Raz jeszce proszę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 22:37 PROSZĘ, pomóżcie mi, sama nic nie mogę znaleźć :(, a czas mnie bardzo goni. Link Zgłoś
Gość: caroll Re: Raz jeszce proszę. IP: *.toya.net.pl 08.06.06, 01:10 Masz ok. 200 bardzo przyzwoitych ramek. Do ściągnięcia jest 5 części, będziesz musiała rozłożyć to wszystko w czasie, bo to Rapidshare. Ale wszystko za friko. www.linksdown.com/modules.php?name=News&file=article&sid=643 PS. Neder, jak wiesz co gdzie jest, to podawaj linki, a nie używaj spychologii. Na każdy post można odpowiedzieć "poszukaj w google", a przecież nie o to chodzi. Link Zgłoś
neder Re: Raz jeszce proszę. 08.06.06, 08:11 Przepraszam, nie wiedziałam, że mam za kogoś szukać w google. Dla mnie wpisanie 'frames', 'picture frames' w google nie stanowi problemu, więc mam przekonanie, ze autor(ka) też potrafi sobie poradzić z tym skomplikowanym problemem. pzdr Link Zgłoś
Gość: SZUKAJĄCA Dziękuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 08:27 Caroll, bardzo Tobie dziękuję, tylko że jest problem, nie wiem jak to ściągnąć, bo ja nie znam języka angielskiego, nigdy się jego nie uczyłam, więc jeśli możesz to proszę pomóż mi taz jeszcze, Ty lub może jakaś inna osóbka. Napiszcie jak to ściągnąć. A co do 2 wypowiedzi, mogę mieć problem jak nie znam języka. Link Zgłoś
neder Re: Dziękuję 08.06.06, 08:35 > wklejasz linki, które są na stronie podanej przez carolla do pasku adresu > masz tabelkę z dwiema opcjami: 'premium' i 'free', wybierasz to drugie - na dole przy opcji 'select your download' klikasz w guziczek > na otwartej stronie zaczyna sie odliczanie do ściągania > odliczanie sie kończy - wpisujesz kod w okienko wsio pzdr Link Zgłoś
Gość: SZUKAJACA Re: Dziękuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 08:42 Neder, tym razem Tobie bardzo dziękuję. Właśnie pierwsza część się ściąga. Ratujesz mnie :). Dzięki. Link Zgłoś
neder Re: Dziękuję 08.06.06, 09:02 żeby ściagnąć nastepne części musisz poczekac jakiś czas (cos około godziny chyba). Dlatego caroll pisał o ściaganiu w ratach. \ Link Zgłoś
Gość: SZUKAJĄCA Re: Dziękuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 09:08 Dziękuję za podpowiedź, bo właśnie pierwsza się ściągnęła bez problemu, a druga nie chce iść i się zastanawiałam o co tutaj chodzi. Link Zgłoś
Gość: caroll Re: Dziękuję IP: *.toya.net.pl 08.06.06, 09:22 W jednym miejscu napisali Ci, abyś im zapłaciła, lub poczekała - zwykle ok godziny. Uzbrój się w cierpliwość, odczekaj i ściągaj następną część. Te ramy to zdjęcia w wysokiej rozdzielczośći autentycznych przedmiotów. Aby użyć ich do swoich fotografii, musisz je edytować w jakimś programie graficznym, obsługującym warstwy - np. photoshop, gimp itd. Najlepiej dokładnie wyciąc (usunąć) środek ramy i dopiero wtedy podłożyć własne zdjęcia. Trzeba (nie zapomnij) przemienić je w zwykłe warstwy, żeby nie było to background (tło). Dla ułatwienia podaję sposób na to w photoshopie - za pomoćą jedynie klawiatury: Ctrl+A, następnie Shift+Ctrl+J. Zaznaczenie usuwa się za pomocą skrótu Ctrl+D. Powodzenia. Link Zgłoś
Gość: Ewciaaa Fajnie, dzięki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 09:11 To ja skorzystam z okazji i też sobie ściągnę te rameczki :). Link Zgłoś
Gość: Ewciaaa fajnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 09:41 Niestety nie mam Photoshopa i z tego co wiem nie mogę sobie ściągnąć go ot tak za darmo, no chyba że się mylę, Gimpa też nie mam, ale znalazłam stronkę i zaraz będę go ściągać, choć po tym co przeczytałam wyżej nie sądzę bym sobie z tymi ramkami poradzila :(. Link Zgłoś
Gość: caroll Re: fajnie IP: *.toya.net.pl 08.06.06, 10:07 Poradzisz sobie.Sprawdź sobie w gimpie skróty klawiaturowe - dawno tego programu nie używałem, więc mogę nie pamietać, choć może się okazać, że jest analogicznie. To, co podałem za pomocą skrótów oznacza: Zanacz wszystko - Nowa warstwa przez wycięcie (jakoś tak po polsku). Narzędzia do zaznaczania znajdziesz (zaznaczenie prostokątne, chociaż w części 5 przyda się narzędzie Różdżka, ponieważ zaznaczenie będzie nieregularne). A o poleceniu Delete nie trzeba się rozpisywać. No i na koniec przeciągnąć "swoje" zdjęcie - czyli otworzyć je, analogicznie jak wyżej zmienić background na zwykłą warstwę, klknąć w miniaturkę warstwy, przeciągnąć na ramkę, ustawić tak warstwy, by ta z ramką była powyżej, dopasować (Ctrl+T) - lub też odpowiednie polecenia znajdziesz w Edycja. Link Zgłoś
Gość: Ewciaaa Re: fajnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 10:17 Dzięki raz jeszcze Caroll. Gimpa już mam, więc niebawem zacznę się bawić :), oczywiście z pomocą Twoich porad. Pozdrawiam :). Link Zgłoś
Gość: Ewciaaa Jeszcze mam pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 12:06 A oprócz Photoshopa i Gimpa jakie inne programy się jeszcze nadają?, Gimp jest chyba dla mnie jednak za trudny:(. A taki program jak Photofiltre (nie wiem czy nie przekręciłam nazwy) może być, czy nie za bardzo? Link Zgłoś