Dodaj do ulubionych

Pentium III i XP

IP: *.chello.pl 26.06.06, 13:45
Czy na procesorze Pentium III 800 MHz i 512 MB pamięci pójdzie dość sprawnie
Windows XP? Na chwile obecną jest Win'2000.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Adrian Re: Pentium III i XP IP: *.plock.mm.pl 26.06.06, 14:32
      kolego, ja mam Durona 800 393ram i śmiga doskonale, ale mam niezłą kartę graficzną GForce 2 32mb :-)
      ale swoim słowiem powiem, że nie warto, jeśli 2000 działa Ci sprawnie to go zostaw bo XP ma tyle dziur, że po tygodniu to ... pozostaje albo niezły MksVir albo nowa instalka - 300 łatek
      • m.gregor Re: Pentium III i XP 26.06.06, 14:35
        A 2k to nie ma dziur oczywiscie...I nie trzeba instalowac SP4 + poprawek. I 2k
        jest nadal wspierany przez Windows Update. I MKS-VIR jest niezly...Chyba
        bredzisz z goraca...
      • Gość: Marek Re: Pentium III i XP IP: *.chello.pl 27.06.06, 16:09
        Ja mam P III 450 i Xp (podstawa to 256Mb pamięci) śmiga całkiem ładnie a na
        dziury autopatcher i sprawa załatwiona (3 lata mam XP bez reinstalki)
    • Gość: pixi Re: Pentium III i XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 14:32
      Będzie hulał spoko.
    • Gość: roman Re: Pentium III i XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 15:22
      Rodzina ma C800 i 256RAM oraz XP - używany tylko do internetu, sprawdza się doskonale.
      Może tylko troszkę RAMu mu brakuje.

Nie bardzo rozumiem dlaczego chcesz kupować XP do starszej maszyny jak masz 2000? Chyba, że uzywasz piratów? Ale to też bez sensu bo nie da się pirackiego XP aktualizować, a 2000 już nie jest wspierany.
      Chcesz być legalny i mieć darmowy system MS to pomyśl o instalacji wersji 2003, demo, czyli 180 dniowej.
      To wersja serwerowa, po wyłączeniu serwerowych funkcji masz system zblizony do XP. Zblizony gdyż jako że jest na serwery wielu sterowników do niego nie ma i nie będzie i gry raczej też nie wszystkie pójdą.

Zainteresuj się także linuksem.
      W ciagu ostatnich lat poczynił ogromne postępy i gdyby nie to, że ignorują go producencji zewnętrznego sprzętu (skanery, drukarki...) to byłby znacznie lepszy do domu niż Windows.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka