Dodaj do ulubionych

Jaki notebook

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 15:45
Chcę kupić notebooka do pracy w domu, nie zalezy mi na graniu, potrzebny mi
będzie do programowania (Visual Studio, Delphi) oraz internetu i czasami do
pisania dokumentów, oglądania filmów.

Myślałam o parametrach min. 512 MB, 60GB, i matrycy min. 15,4 cala, WIFI i
najlepiej żeby bateria chodziła ponad 2 godzinki.
No i cena - wiadomo jak najtaniej do 3.500
Obserwuj wątek
    • kell99 Re: Jaki notebook 04.07.06, 15:57
      Gość portalu: monikaa13 napisał(a):

> Myślałam o parametrach min. 512 MB, 60GB, i matrycy min. 15,4 cala, WIFI i
      > najlepiej żeby bateria chodziła ponad 2 godzinki.
      > No i cena - wiadomo jak najtaniej do 3.500

Praktycznie kazdy z pentium-m (core solo), a moze nawet i core duo (ale
      niekoniecznie, do pentium m bedzie dzialac super). Az tak malo miejsca w domu?
      Programowanie na laptopie to bardziej udreka niz przyjemnosc, chyba, ze jestes
      do tego przyzwyczajona.
      Konkretny model? Nie ma wg mnie takiego najlepszego (kazdy bedzie i tak polecal
      to co ma;) Jedyne na co bym zwrocil uwage to od razu zainwestowac w 1GB pamieci
      (przyda sie), czesto wymieniajac pamiec zostaje sie ze starym modulem w reku.

Jakies Lenovo/Dell/Toshiba/Asus chociaz sprzet "firmowy" moze byc drozszy od
      takich mniej znanych marek. Cos ladnego i funkcjonalnego? MacBook, ale to bedzie
      ponad 3500zl.
      • Gość: monikaa13 Re: Jaki notebook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 16:05
        dzięki , a i tak myślałam o zewnętrznej klawiaturze, a laptop jest nieraz
        całkiem fajny bo nie trzeba byc przywiązanym do jedngo miejsca. Na taras kompa
        nie wezmę, ael moż ei masz rację ze na zwykłym lepiej sie programuje, dlatego
        zalezy mi na przynajmniej 15,4 cala monitor. Narazie mam domowy, ew. mogę nie
        sprzedawać, i wtedy kupić troszkę tańszy laptop tak dla przyjemności za 2500zł

A jakieś konkretne modele? A co z Celeronem?
        • kell99 Re: Jaki notebook 04.07.06, 16:10
          Gość portalu: monikaa13 napisał(a):

> A jakieś konkretne modele? A co z Celeronem?

A to juz trudne pytanie. Wg mnie nie warto, pentium m jest jednak wydajniejszy i
          mozna dluzej popracowac z baterii. Co do wygody pracy to mozesz tez sprawic
          sobie monitor i bedzie wygodnie;) To zaleznie od tego ile h bedziesz przy nim
          pracowac, jezeli okazyjnie poza biurem to ok, jezeli 40h/tydzien to sie zastanow.

Wszystko zalezy od osobistych potrzeb. Znam wiele osob ktore pracuja na laptopie
          non stop i im to nie przeszkadza, ja jednak nie potrafie (jak uderzysz w
          klawiature to sie nic nie stanie, w klawiature od laptopa to juz gorzej;)
    • mdk001 Re: Jaki notebook 04.07.06, 16:23
      Notebok takl tylko nie zaponij załozyć wirtualnego konta, jest na www.stop12.com, bo jak ci ukradna kompa to jak odzyskasz dane, ja tak zrobiłem i mam spokój - pozdrówka - Michał
      • Gość: Greg Kolejny p..y spamer... IP: *.acn.waw.pl 04.07.06, 16:26
        Mnożą się jak króliki...
      • Gość: simensm35 Re: Jaki notebook IP: *.bielszowice.net / *.bielszowice.net 04.07.06, 19:43
        Boje się otworzyć lodówkę bo....mdk001 może wyskoczyć.
        Spamer do kwadratu, na dodatek smarkaty. Do książek i uczyć się pisać!
    • oelefante Re: Jaki notebook 04.07.06, 16:30
      W tej cenie kupisz naprawdę porządną Toshiba Satellite L20-100. Dostaniesz ją za
      jakieś 3400.j Z tego, co się orientuję, nie kupisz równie tanio sprzętu podobnej
      klasy. Jej jedyna wada to 256 MB RAM-u, ale to można zawsze dokupić.
      ------
      Nvidia ma już próbki procesora G80
      BenQ zapowiada nagrywarkę Blu-ray
      KopalniaWiedzy.pl - IT, medycyna, psychologia, biologia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka