Dodaj do ulubionych

Dysk startowy windows

IP: *.orange.pl 04.07.06, 17:14
Czy jest sposób zrobienia dysku startowego XP na płycie cd? Nie mam stacji
dyskietek.
Obserwuj wątek
    • gluby Re: Dysk startowy windows 04.07.06, 17:22
      nie tzreba zrobic startowej dyskietki zeby zaisntaloweac win xp wystarczy z
      bootowania plyty zainslowac windowsa
      • Gość: agata_ww Re: Dysk startowy windows IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.06, 19:14
        Trochę źle naświetliłam problem. Mam już windowsa i ma się dobrze. Tak naprawdę
        jest problem z jednym z dysków, którego nie mogę sformatować pod xpekiem
        (wcześniej był na nim linux, została jakaś partycja, której nie mogę się
        pozbyć). Pomyślałam, że da się to zrobić jakimś fdiskiem. Problem: nie mam
        stacji dyskietek i nie zrobię dysku startowego. Czy da się to obejść?
    • Gość: az Re: Dysk startowy windows IP: *.petrus.com.pl 04.07.06, 19:58
      Możesz to zrobić z poziomu windowsa.
      Prawym przyciskiem myszy na mój komputer > zarządzanie > zarządzanie dyskami.
      Stań kursorem na partycji Linuxa, prawym myszy: usuń partycję
      Powstanie obszar nieprzydzielony. Stań na nim i prawym myszy utwórz partycję,
      wybierz system NTFS lub FAT32 i formatuj.
      Koniec problemu.
      • Gość: agata_ww Re: Dysk startowy windows IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.06, 14:38
        Już tak robiłam. Pod koniec formatowania system wyrzuca informację, że nie może
        dokończyć formatowania (partycję da się usunąć) - może dysk "się uszkodził".
        Pod linuxem było ok (co prawda na początku coś się burzył,że jest jakiś wirus w
        sektorze bootowalnym, ale to zignorowałam i chodził). Chcę spróbować spod DOSa.
        Tylko nie mogę (jak w temacie)
        • m.gregor Re: Dysk startowy windows 05.07.06, 15:07
          Wylacz w BIOS'ie Boot virus detection to pozwoli Ci sformatowac dysk. BIOS
          blokuje zapis do boot sector'a dysku twardego i stad Twoj problem.
        • gray Re: Dysk startowy windows 05.07.06, 17:10

skoro partycję da się usunąć to usuń.
          • Gość: agata_ww Re: Dysk startowy windows IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.06, 13:15
            Nie chodzi mi tylko o usunięcie partycji. Chcę ją sformatować - chcę ją używać
            do pracy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka