Gość: agata_ww IP: *.orange.pl 04.07.06, 17:14 Czy jest sposób zrobienia dysku startowego XP na płycie cd? Nie mam stacji dyskietek. Link Zgłoś Obserwuj wątek
gluby Re: Dysk startowy windows 04.07.06, 17:22 nie tzreba zrobic startowej dyskietki zeby zaisntaloweac win xp wystarczy z bootowania plyty zainslowac windowsa Link Zgłoś
Gość: agata_ww Re: Dysk startowy windows IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.06, 19:14 Trochę źle naświetliłam problem. Mam już windowsa i ma się dobrze. Tak naprawdę jest problem z jednym z dysków, którego nie mogę sformatować pod xpekiem (wcześniej był na nim linux, została jakaś partycja, której nie mogę się pozbyć). Pomyślałam, że da się to zrobić jakimś fdiskiem. Problem: nie mam stacji dyskietek i nie zrobię dysku startowego. Czy da się to obejść? Link Zgłoś
Gość: az Re: Dysk startowy windows IP: *.petrus.com.pl 04.07.06, 19:58 Możesz to zrobić z poziomu windowsa. Prawym przyciskiem myszy na mój komputer > zarządzanie > zarządzanie dyskami. Stań kursorem na partycji Linuxa, prawym myszy: usuń partycję Powstanie obszar nieprzydzielony. Stań na nim i prawym myszy utwórz partycję, wybierz system NTFS lub FAT32 i formatuj. Koniec problemu. Link Zgłoś
Gość: agata_ww Re: Dysk startowy windows IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.06, 14:38 Już tak robiłam. Pod koniec formatowania system wyrzuca informację, że nie może dokończyć formatowania (partycję da się usunąć) - może dysk "się uszkodził". Pod linuxem było ok (co prawda na początku coś się burzył,że jest jakiś wirus w sektorze bootowalnym, ale to zignorowałam i chodził). Chcę spróbować spod DOSa. Tylko nie mogę (jak w temacie) Link Zgłoś
m.gregor Re: Dysk startowy windows 05.07.06, 15:07 Wylacz w BIOS'ie Boot virus detection to pozwoli Ci sformatowac dysk. BIOS blokuje zapis do boot sector'a dysku twardego i stad Twoj problem. Link Zgłoś
Gość: agata_ww Re: Dysk startowy windows IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.06, 13:15 Nie chodzi mi tylko o usunięcie partycji. Chcę ją sformatować - chcę ją używać do pracy. Link Zgłoś