Dodaj do ulubionych

"Ad blocked here by KPF"

IP: *.phlapa.east.verizon.net 09.07.06, 22:08
Nie raz jak próbuję otworzyć jakąś stronę to pojawia mi się właśnie taki
komunikat:/ Co on oznacza i co zrobić, by stony zaczęły się otwierać
Obserwuj wątek
    • Gość: fuck the duck! Re: "Ad blocked here by KPF" IP: *.server.ntli.net 09.07.06, 22:24
      ustaw odpowiednio swojego firewalla Kerio ;-)
      • Gość: asia Re: "Ad blocked here by KPF" IP: *.phlapa.east.verizon.net 09.07.06, 22:30
        czy mogłabym prosić o podpowiedź:) Odpowiednio- czyli jak?
        • przerach Re: "Ad blocked here by KPF" 09.07.06, 22:38
          Gość portalu: asia napisał(a):

> czy mogłabym prosić o podpowiedź:) Odpowiednio- czyli jak?

WWW/Blokowanie

Myślę jednak, że nie chodzi o reklamy - to raczej (na tej samej zakładce) 'Zawartość stron WWW' - wszystkie trzy pozycje powinny być puste (nie zaznaczone).
          • Gość: asia Re: "Ad blocked here by KPF" IP: *.phlapa.east.verizon.net 09.07.06, 22:48
            w zawartości stron www wszystkie trzy pozycje są puste wygląda to tak:

enable web filtering- zaznaczone
            block advertisements- zaznaczone
            block pop-up and pop-under windows- zaznaczone
            temporarily override by pressing down the ctrl- zaznaczone
            block javascripts- NIEzaznaczone
            block VBSscripts- NIEzaznaczone
            block activeX- NIEzaznaczone

może to o coś innego chodzi:/
            • Gość: asia Re: "Ad blocked here by KPF" IP: *.phlapa.east.verizon.net 09.07.06, 22:51
              dodam że chodzi mi o e-mula
              • neder Re: "Ad blocked here by KPF" 09.07.06, 22:58
                o jakiego emula? pisałaś o stronach? więc o co chodzi?
                • Gość: asia Re: "Ad blocked here by KPF" IP: *.phlapa.east.verizon.net 09.07.06, 23:01
                  Chodzi i o emula i o strony www. np. www.cars.com :) z tej stronki bardzo
                  często mój facio korzysta i nie uśmiecha mu się to teraz, ja natomiast z emula
                  korzystam
                  • Gość: asia Re: "Ad blocked here by KPF" IP: *.phlapa.east.verizon.net 09.07.06, 23:07
                    Odznaczyłam "enable web filtering" i teraz już działa emulek (ale czy dobrze
                    zrobiłam to nie wiem) proszę o opinię na temat mojego postępku
                    • przerach Re: "Ad blocked here by KPF" 09.07.06, 23:13
                      Jeśli działa O.K., to dobrze, ale przygotuj się na ustawiczne wyskakiwanie reklam i pop-up'ów.
                      • Gość: asia Re: "Ad blocked here by KPF" IP: *.phlapa.east.verizon.net 09.07.06, 23:18
                        Dzięki za podpowiedzi:)
                        Po zakończeniu pracy emula włączę spowrotem:)
                  • przerach Re: "Ad blocked here by KPF" 09.07.06, 23:19
                    Gość portalu: asia napisał(a):

> Chodzi i o emula i o strony www. np. www.cars.com

Akurat ta strona na ustawieniach Kerio, o których pisałem (i które miałaś) otwiera się bez przeszkód (Opera 9).
                    • Gość: asia Re: "Ad blocked here by KPF" IP: *.phlapa.east.verizon.net 10.07.06, 01:20
                      Akurat nie otwierała się cała i nie można było wybrać marki i rodzaju auta bo
                      wyświetlał się taki właśnie komunikat :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka