Dodaj do ulubionych

Mój film divx się zacina

IP: *.sulejow.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 11:30
Mój film zacina się co pare minut. Mam wystarczająco dużo pamięci ram 128 mb.
Filmy odtwarzam w Allplayerze, lub w Widows Media Player w wersji 6.4.07.1124

Więc czy da się coś zrobić czy pozostaje mi tylko oglądanie filmów w
telewizorze?
Obserwuj wątek
    • Gość: wiedom Re: Mój film divx się zacina IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 05.02.03, 11:58
      Jeśli masz XP to 128 ramu jest za mało.
      • Gość: aaaa Re: Mój film divx się zacina IP: *.net-arena.pl 05.02.03, 12:22
        jak masz 128mb, win me, rive tnt2 i PII300 to mi tez sie tak dzieje
        i nie wiem co jest
        • Gość: Piotr Chciałbym dodać IP: *.sulejow.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 12:30
          Mam Windows 98. Tak naprawdę to film raz się zatnie co chwila
    • Gość: sason Re: Mój film divx się zacina IP: proxy / *.radio.com.pl 05.02.03, 12:34
      Stary, poczytaj mój wątek. Ja to mam dopiero problem!
      • Gość: Aga Re: Mój film divx się zacina IP: *.siedlce.dialup.inetia.pl 06.02.03, 16:56

Potr, ja mam to co ty i też mi się zacina.Może jednak za mało pamieci? Któś wie?
        • Gość: darekcs Re: Mój film divx się zacina IP: *.wmc.com.pl 06.02.03, 18:09
          Nie, to nie zależy od pamięci!!! Jeżeli zacina ci się DivX, to zainstaluj sobie
          starszą wersje np 4.0. Ja miałem Celeron 400, 128RAM, ATI 8MB, win98 i chodziło
          bez problemu. Większość zależy od wersji DivX-a i windowsa (najlepszy 98 SE i
          DivX 4.0).
          ---===Pozdrawiam===---
          gg: 1357652
          • Gość: Aga Re: Mój film divx się zacina IP: *.siedlce.dialup.inetia.pl 07.02.03, 10:02
            Większość zależy od wersji DivX-a i windowsa (najlepszy 98 SE i
            > DivX 4.0).
            Ale mnie sie zacina we wszystkim :( tzn. np. w Winampie też.Co ty na to?
    • aga.pe Re: Mój film divx się zacina 08.02.03, 18:08
      ludzie... czy wyscie powariowali?? jak ktokolwiek moze wam pomow jezeli nie zna konfiguracji. to nie jest tylko i wylacznie kwestia ramu - ja tez mam 128 i nie chodz mi filmy (na win 98 se). po pierwsze - karta graficzna moze tego po prostu nie uciagnac (jak karta?? na PCI, AGP, zintegrowana??) jaki procesor?? moze sie okazac za slaby (w zaleznosci od konfiguracji granica jest 300-400 mhz). byc moze dysk jest za wolny, plyta ma jakis problem ze soba (byc moze jest to plyta typu noname - takie lubie platac figle i najlepiej jest ja wymienic). a byc moze dysk jest zbyt wolny. po ilosci ramu niewiele mozna powiedziec o konfiguracji systemu... mam bardzo podobny problem po sprawdzeniu wszytskich mozliwosci wyszlo na to, ze to wina karty (komputerek jest juz calkiem stary)
      • Gość: Aga Re: Mój film divx się zacina IP: *.siedlce.dialup.inetia.pl 09.02.03, 17:05
        ,komputerek jest juz calkiem stary)Mój nie jest i wcześnej się nie zacinał.Czy
        możliwe jest,że z powodu zainstalowania przez syna kilku gier ?
        • Gość: Tom Re: Mój film divx się zacina IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.02.03, 16:22
          Wina gierek to raczej nie jest. Proponowalbym w nastepujacej kolejnosci:
          - Wlaczenie Shadows w biosie i sprawdzenie. jesli nie pomaga to
          - Wywalenie wszystkich sterownikow do Divx, sprawdzenie czy filmy na pewno sie
          nei odpalaja i zainstalowanie Divx3. Jesli to nie pomaga to
          - Zainstalowanie Nimo, chodz prawde mowiac to bardziej szkodzi niz pomaga.
          Jesli to nie pomaga to
          - reinstalacja systemu. Jesli to nie pomaga
          - poddaje sie
          • Gość: Piotr Zrestartowanie Systemu IP: *.sulejow.sdi.tpnet.pl 10.02.03, 22:00
            Gdy zrestartowałem komputer to pmogło. Ale czy mam restartować komputer w kółko?
            Gdy i tak po pewnym czasie się będzie zacinać?
            • Gość: J23 Re: Zrestartowanie Systemu IP: *.swic.dialup.inetia.pl 11.02.03, 02:03
              Tez jestem zdania iz to nie sprawa RAMu, ani systemu. Oprogramowanie! Za duzo
              zainstalowales lub jesli ogladaesz film z CD wylasz PIO. Przelacz a DMA.
              • Gość: Aga Re: Zrestartowanie Systemu IP: *.siedlce.dialup.inetia.pl 11.02.03, 03:23
                Gość portalu: J23 napisał(a):

> Tez jestem zdania iz to nie sprawa RAMu, ani systemu. Oprogramowanie! Za duzo
                > zainstalowales lub jesli ogladaesz film z CD wylasz PIO. Przelacz a DMA.
                Jezzu, co to jest Shadows???? Co to jest PIO(poza Ojcem Pio) i co to jest DMA
                (poza DNA.Wszystkie płyty się zacinają, z filmami,z utworami muzycznymi jakby
                nie, choć i to się zdarza.W moim kompie.
                • Gość: Aga Re: Zacina się ! IP: *.siedlce.dialup.inetia.pl 12.02.03, 05:02
                  Wszystkie płyty się zacinają, z filmami,z utworami muzycznymi jakby
                  > nie, choć i to się zdarza.W moim kompie.
                  Epokowe odkrycie.Ja nie mam DVD.Mam CD :((((((((((((((((((((((((((((((((
            • Gość: darekcs Re: Zrestartowanie Systemu IP: *.wmc.com.pl 12.02.03, 18:49
              hmmmmm.......
              Najlepiej zrób tak:
              Start > Uruchom: msconfig [ENTER] > Uruchom selektywnie > Odznacz pole na
              samym dole. I. Wejdź przez Windows[Total] Commander na dysk C: edytuj[F4]
              autoexec.bat i skasuj całą zawartość nastąpnie zapisz plik. To samo wykonaj z
              plikiem config.sys. Tylko w Win98!!! Jeśli nie pomoże, to mam jeszcze kilka
              pomysłów :).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka