Dodaj do ulubionych

Kochana TP.Sux:)

IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.01, 22:27
Tp.sa jest monopolistą to każdy wie,ale jej sposoby obchodzenia się z
potencjalnymi klientami są makabryczne. Jestem z Rumi czterdziestoparo
tysięcznego miasta obok Gdyni. Tp wiedzac ze jest jedynym operatorem stałych
łacz unas czas oczekiwania wydłużyła do uwaga!!! 6 MIESIĘCY ale jeszcze lepsze
i tak nie wszyscy,którzy złożyli podania dostaną je w tym terminie,a może nawet
wogóle.Więc mam apel do wszystkich operatorów chętnych do łatwego zarobku:mogą
za dostęp i za podłączenie chcieć nawet tyle ile TP,byle by czas oczekiwania
byl mniejszy i mieli bardziej konkretne podejscie do klientow. Polsaki
marzeniem jest stanie się krajem informatycznie rozwiniętym,hehe to tylko
marzenie:))) Pozdrawiam i zapraszam do kontynuowania tego tematu ludzi z Rumi
oraz innych miast w podobnej sytuacji.
Obserwuj wątek
    • Gość: MaRaS`_ Re: Kochana TP.Sux:) IP: *.gdynia.sdi.tpnet.pl 30.10.01, 22:55
      Tez jestem z Rumii i w pelni sie zgadzam to co robi teleomunikacja jest
      niezrozumialem w naszych czasach nie znam innego kraju w krotym podejscie
      ulugodawcy tak rozwinietego jak tpsa do potencjalnego klienta ktory jest
      jednostka wchodzaca w sklad calej spoleczosci ktora przynosi niemaly zysk tpsie
      i nie zrozuiale jest dla mnie to iz w momencie gdy nba polski rynek zaczna
      wchodzic konkurecja z o wiele bardziej dogodnymi warunkami i nizszymi cenami
      przy o wiele lepszej jakosci uslug wiec normalnym jest ze pozycja monopolisty
      tpsy na polskim rynku w najblizszym czasie ulegnie moze nie tyle zmianie co
      oslabieniu, ja osobisice 5 razy sie zastanawiam gdy mam zkorzystac z uslug tpsy
      po co nabijac kasy ludzia ktozy mysla jak tu wysyskac ostatni grosz z klienta
      zanim pomyslec jak by tu zaspokoic potzeby potencjalnego zrodla pieniedzy
      ktorym jest zwykly szary czlowiek bedacy klientem tepsy wkoncu wszelkie uslugi
      telekomunikacyjne na terenie polski niestety wczesniej czy pozniej koncza sie
      na telekomunie :)
    • Gość: Reds Re: Kochana TP.Sux:) IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.01, 00:55
      Jakosc uslog tpsy spada z kazdym dniem nizej. Czekam kiedy siegna dna, moze juz
      siegnely bo trzeba blagac i zebrac firme "zainteresowana";) w zdobywaniu
      klientow o latwy dostep do netu. I gdzie ta polityka rozwoju netu w polsce,
      kogo stac na rachunki za telefon w wysokosci 300zl? Pozdrawiam nie dajcie sie
      tepsie!!!!
    • Gość: zygzak Re: Kochana TP.Sux:) IP: 10.1.4.* 31.10.01, 15:30
      Gość portalu: Cookies_ napisał(a):

> Więc mam apel do wszystkich operatorów chętnych do łatwego zarobku:mogą
      > za dostęp i za podłączenie chcieć nawet tyle ile TP,byle by czas oczekiwania
      > byl mniejszy i mieli bardziej konkretne podejscie do klientow.

Potencjalnych inwestorow spelniajacych powyzsze warunki zapraszam rowniez do
      Legionowa k.Warszawy.
      • Gość: Mirko Wolny rynek: jak to wyglada w USA... IP: 65.206.44.* 31.10.01, 16:33
        Czas oczekiwania na podlaczenie tel.: od 2 dni do 2 tygodni.
        Depozyt: od $100-200.
        Miesieczny abonament: ponizej $30.
        W ramach abonamentu nieograniczona ilosc i czas rozmow lokalnych, co dla
        uzywajacych modemy tel. ma pewne (!??) znaczenie. Kiedy jeszcze sam uzywalem
        modemu, zdarzalo mi sie zostawiac komputer na linii przez caly dzien bez
        zadnych konsekwencji na rach. tel.
        Rozmowy miedzynarodowe? Nie wiem.
        Kupuje i uzywam (takze z telefonu domowego) karty telefoniczne. Jest ich moc
        roznych, do polaczen jest prawdopodobnie uzywany Internet (kiedys tak, ale
        teraz juz nie slychac jakiejkolwiek roznicy w jakosci).
        Z jednej typowej karty za $5 z Polska moge rozmawiac ok. godzine; z Niemcami
        nawet dwie.

Co ciekawsze, nie za bardzo (na ogol) ma sie wybor firm podlaczajacych telefon.
        Najczesciej jest to jakis lokalny "Bell". Mozliwosci wyboru zaczynaja sie
        dopiero przy okresleniu, kto bedzie laczyl rozmowy zamiejscowe.

Telefon jest wynalazkiem, ktory juz od dosyc dawna nie jest nowoscia. Naprawde,
        szkoda ze w Polsce jest to nadal taki problem. Unia sie klania i o zdrowie
        pyta?
        W USA jest traktowany tak samo jak prad czy woda. Ktos, kto nie ma telefonu
        jest traktowany podejrzliwie, tak jakby preferowal swiece czy lampy naftowe
        ponad zarowki.

P.S. W USA zasadniczo jednak nie ma bezplatnej telewizji satelitarnej. Bez tego
        jednak mozna sie obejsc...
        • Gość: Promode Re: Wolny rynek: jak to wyglada w USA... IP: *.chello.pl 31.10.01, 23:18
          W Polsce w miare dobrze, jesli chodzi o dostep do Netu jest tylko w Wawie -
          Chello, ACN itd... i innych wiekszych miastach. Nie slyszalem jeszcze o czyms w
          stylu Sprint ION ( ktory nota bene skasowali... ) w ogole poza Stanami.
          Niestety TPSA ma monopol tak naprawde na wszystko, jedyne co mozna robic to go
          obchodzic ( VoIP itd.. ), a w przypadku miedzymiastowych 1044 :) .
          Polecam net przez kablowki....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka