Gość: seicc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 02:04 Moj komputer nie widzi drugiego twardego dysku.Dlaczego ? Zmieniałem zworki,przepinałem-proszę o poradę i pomoc. Starszy ma 40GB a ten nowy 80GB. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Greg Re: Drugi twardy dysk IP: 212.76.40.* 11.08.06, 02:30 Podaj więcej danych - jaka dokładnie konfiguracja urządzeń (które z jakimi na jakich taśmach). Poza tym - gdzie "nie widzi"? Autodetekcja BIOS? Może jest w BIOSie kanał ustawiony na NONE. Pod Windows? Jeśli dysk nowy, to nie ma założonych partycji (pod Windows XP -> Zarządzanie dyskami - był ostatnio temat o tym na forum). Ogólnie rzecz biorąc - sprecyzuj problem. Link Zgłoś
Gość: seicc Re: Drugi twardy dysk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 11:44 Dyski - stary"Master" i nowy "Slave" są w biosie.Nowego nie ma w XP-ku ! Co robić ? Link Zgłoś
Gość: grzechu1m1 Re: Drugi twardy dysk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 11:51 spróbuj zmienić tasme zasilającą an inne wejście... Link Zgłoś
Gość: autor Re: Drugi twardy dysk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 11:57 windows widzi tylko na 100% nie masz podzielonego nowego dysku na partycje i sformatownaego. wejdz prawoklik na mój komputer--zarządzaj--zarządzanie dyskami tutaj dzielisz (jesli chcesz) dysk na partycje, pózniej formatujesz. Link Zgłoś
Gość: seicc Re: Drugi twardy dysk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 20:45 Dziękuję "gościu" ! Twoja rada rozwiązała problem. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: LL Re: Drugi twardy dysk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 11:54 a moze plyta główna takiego dysku nie obsługoje??/ Link Zgłoś