Gość: marek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.08.06, 19:59 czy da sie zrobic formularz wysylajacy dane do pliku xls? wiem jak zrobic wysylajacy dane na maila ale nie wiem jak do pliku xls. pomocy Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Cshamoh Re: formularz html IP: *.pg.com 23.08.06, 12:23 Nie bardzo wiem jak Ci odpowiedziec. Chesz dane z formularza zapisac do pliku XL, ale co potem z tym plikiem? Chcesz go dostac mailem? Link Zgłoś
Gość: marek Re: formularz html IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.06, 17:42 nie, tylko zapisac do xls aby pozniej moc ten plik otworzyc i zobaczyc co w nim jest. plik bedzie na dysku sieciowym do ktorego beda wprowadzane dane z kilku stanowisk w sieci za posrednictwem formularza Link Zgłoś
Gość: falcon Re: formularz html IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.08.06, 18:46 Nie wiem czy dobrze rozumiem o co chodzi, ale formularz dokumentu HTML w życiu nie zapisze ci nic na dysku! To może zrobić tylko język skryptowy po stronie serwera (np. PHP). Może po prostu poszukaj procedury, która będzie zapisywać przesłane formularzem dane w odpowiadającym ci formacie? Albo sam taką napisz... :) Link Zgłoś
Gość: marek Re: formularz html IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.06, 20:29 poprosze o pomoc w wyszukaniu takiego skryptu - nie moge znalezc Link Zgłoś
Gość: falcon Re: formularz html IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.08.06, 20:56 Może poszukaj informacji i pomocy na: forum.php.pl/ ? Link Zgłoś
Gość: ycbo Re: formularz html IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 21:20 Robie dla zleceniodawcy ankiety zamieszczane w internecie - wyniki zapisują się do pliku txt (notatnik). Do obliczenia wyników importuje te dane do Excela. Link Zgłoś
Gość: marek Re: formularz html IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.06, 22:14 czy mozna dane z txt importowac do excela automatycznie, tzn zeby te dane importowaly sie co na 15 minut same? Link Zgłoś
Gość: ycbo Re: formularz html IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 23:57 Wątpie, ale może można. Import do Excela trwa kilkanaście sekund. Przed zamknięciem badania robię w Excelu szablon i potem po imporcie mam gotowe wyniki. Link Zgłoś
Gość: Cshamoh Re: formularz html IP: *.pg.com 24.08.06, 13:28 Sluchaj, A nie prosciej bedzie zrobic to w Access? Polozyc na dysku siecowym baze a u ludzi interfejsy z formularzem. No chyba ze nei wszyscy maja dostep do dysku sieciowego. Jesli musi byc przez web to, bez obrazy, ale po zadawanych przez Ciebie pytaniach nie sadze zebys to szybko w PHP zrobil. Pzdr Link Zgłoś
Gość: marek Re: formularz html IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.06, 21:14 czy to rozwiazanie bedzie wymagalo accessa na kazdym stanowisku? Link Zgłoś
Gość: marek Re: formularz html IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.08.06, 18:05 to poprosze o inne rozwiazanie Link Zgłoś