Dodaj do ulubionych

formularz html

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.08.06, 19:59
czy da sie zrobic formularz wysylajacy dane do pliku xls?
wiem jak zrobic wysylajacy dane na maila ale nie wiem jak do pliku xls.
pomocy
Obserwuj wątek
    • Gość: marek Re: formularz html IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.06, 12:13
      odswiezam
    • Gość: Cshamoh Re: formularz html IP: *.pg.com 23.08.06, 12:23
      Nie bardzo wiem jak Ci odpowiedziec.
      Chesz dane z formularza zapisac do pliku XL, ale co potem z tym plikiem?
      Chcesz go dostac mailem?
      • Gość: marek Re: formularz html IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.06, 17:42
        nie, tylko zapisac do xls aby pozniej moc ten plik otworzyc i zobaczyc co w nim
        jest. plik bedzie na dysku sieciowym do ktorego beda wprowadzane dane z kilku
        stanowisk w sieci za posrednictwem formularza
        • Gość: falcon Re: formularz html IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.08.06, 18:46
          Nie wiem czy dobrze rozumiem o co chodzi, ale formularz dokumentu HTML w życiu
          nie zapisze ci nic na dysku! To może zrobić tylko język skryptowy po stronie
          serwera (np. PHP). Może po prostu poszukaj procedury, która będzie zapisywać
          przesłane formularzem dane w odpowiadającym ci formacie? Albo sam taką napisz... :)
          • Gość: marek Re: formularz html IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.06, 20:29
            poprosze o pomoc w wyszukaniu takiego skryptu - nie moge znalezc
            • Gość: falcon Re: formularz html IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.08.06, 20:56
              Może poszukaj informacji i pomocy na: forum.php.pl/ ?
              • Gość: ycbo Re: formularz html IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 21:20
                Robie dla zleceniodawcy ankiety zamieszczane w internecie - wyniki zapisują się
                do pliku txt (notatnik).
                Do obliczenia wyników importuje te dane do Excela.
                • Gość: marek Re: formularz html IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.06, 22:14
                  czy mozna dane z txt importowac do excela automatycznie, tzn zeby te dane
                  importowaly sie co na 15 minut same?
                  • Gość: ycbo Re: formularz html IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 23:57
                    Wątpie, ale może można. Import do Excela trwa kilkanaście sekund.
                    Przed zamknięciem badania robię w Excelu szablon i potem po imporcie mam gotowe
                    wyniki.
    • Gość: Cshamoh Re: formularz html IP: *.pg.com 24.08.06, 13:28
      Sluchaj,
      A nie prosciej bedzie zrobic to w Access? Polozyc na dysku siecowym baze a u
      ludzi interfejsy z formularzem. No chyba ze nei wszyscy maja dostep do dysku
      sieciowego. Jesli musi byc przez web to, bez obrazy, ale po zadawanych przez
      Ciebie pytaniach nie sadze zebys to szybko w PHP zrobil.
      Pzdr
      • Gość: marek Re: formularz html IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.06, 21:14
        czy to rozwiazanie bedzie wymagalo accessa na kazdym stanowisku?
        • Gość: Cshamoh Re: formularz html IP: *.pg.com 25.08.06, 13:55
          tak
          • Gość: marek Re: formularz html IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.08.06, 18:05
            to poprosze o inne rozwiazanie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka