Dodaj do ulubionych

Intel Extreme Graphics 2 - jaka wydajność

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 14:35
Mógłby mi ktoś powiedzieć coś na temat tego zintergrowanego układu
graficznego? (na płycie głównej Asusa: P5PE-VM) Chodzi mi głównie o to z jaką
kartą graficzną na AGP mógłbym go porównać (pod względem wydajności).
Obserwuj wątek
    • kell99 Re: Intel Extreme Graphics 2 - jaka wydajność 24.08.06, 14:52
      To nie jest karta do gier. To raczej "akcelerator okienek". We wszystkich
      zastosowaniach poza grami i grafika 3d wydajnosc jest praktycznie identyczna z
      kazda inna karta. W 3d to pewnie porownywalne z jakimis starymi geforce mx jak
      nie gorzej.
    • Gość: p6q12 Re: Intel Extreme Graphics 2 - jaka wydajność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 16:53
      A co myślicie o zintegrowanym GeForce'e 6600 ?
      • r0ger Re: Intel Extreme Graphics 2 - jaka wydajność 24.08.06, 18:34
        Gość portalu: p6q12 napisał(a):

> A co myślicie o zintegrowanym GeForce'e 6600 ?

Dlaczego uparłeś się żeby kupić płytę ze zintegrowaną grafiką, jednocześnie szukasz najwydajniejszej? Kell już ci napisał że wszystkie zintegrowane karty nadają się praktycznie do biura i starych gier. Ja na swoim laptopie (ATI X200M) gram czasami w diablo2 (na max-detalach ha, ha, ha).
        Jeżeli potrzebujesz kartę do prac biurowych i oglądania filmów to bierz jakąkolwiek - raczej zwróć uwagę na pozostałą konfigurację płyty tj. złącza, wyjścia/wejścia itp. Jeżeli natomiast chcesz grać, a nie masz zbyt dużo gotówki, to kup tańszą płytę i osobną kartę. Nawet taka za 70-90zł z Allegro będzie o niebo wydajniejsza od najlepszej zintegrowanej
    • gray Re: Intel Extreme Graphics 2 - jaka wydajność 24.08.06, 19:16

google earth na tym skacze.
      • Gość: p6q12 Re: Intel Extreme Graphics 2 - jaka wydajność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 19:20
        aha. dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka