IP: *.mimuw.edu.pl 05.11.01, 18:28
W polowie pazdziernika zlodzieje weszli do naszego domu (przez okno) i okradli
nas.Zabrali tez telefony komorkowe.Jeden byl na kartę Tak Tak(byl naladowny -
100zł).Po jakims czasie okazało sie że ktoś używa naszego numeru.Numer jest
przypisany do naszych danych w erze gsm.Okazało się,że numeru tego era nie chce
zablokowac, nie mówiąc już o namierzeniu osobnika. Policji też się nie śpieszy-
nawet żeby zadzwonic do nowego użytkownika naszego telefonu.Co można zrobić?
Obserwuj wątek
    • Gość: knockout Re: zlodziej IP: *.piekary.oho.com.pl 09.11.01, 04:40
      wspolczucia.
      mozna podziekowac panom policjantom pensji z naszych podatkow.
    • Gość: MaciekS Re: zlodziej IP: *.amdahl.com 09.11.01, 16:06
      Gość portalu: violet napisał(a):

> W polowie pazdziernika zlodzieje weszli do naszego domu (przez okno) i okradli
      > nas.Zabrali tez telefony komorkowe.Jeden byl na kartę Tak Tak(byl naladowny -
      > 100zł).Po jakims czasie okazało sie że ktoś używa naszego numeru.Numer jest
      > przypisany do naszych danych w erze gsm.Okazało się,że numeru tego era nie chce
      >
      > zablokowac, nie mówiąc już o namierzeniu osobnika. Policji też się nie śpieszy-
      > nawet żeby zadzwonic do nowego użytkownika naszego telefonu.Co można zrobić?

A moze by tak zatrudnic prywatnego detektywa? W koncu na jeden z numerow
      komorkowych mozna sie dodzwonic. Wydawaloby sie ze detektywom pewnej pomocy ERA
      musialaby udzielic... czy moze sie myle?

Udaj sie do prawnika, bo wydaje sie ze firma telekomunikacyjna powinnna
      zablokowac numer na Twoje zadanie. Tu nie chodzi o zdjecie serwisu. Ponadto nawet
      w przypadku zadania zamknieci serwisu firma telekomunikacyjna w zdrowym swieceie
      ma obowiazek wstrzymac serwis i co najwyzej obciazyc kosztami. Ja rozumiem ze to
      moze byc kosztowne, ale nawet z telefonem na karte mozna wykrecic
      niezle "numery". Strata paru zlotych moze byc bezpieczniejsza niz pozwolenie na
      uzywanie wlasnego telefonu komus obcemu... i to bardzo prawdopodobne ze
      przestepcy.

Ja mialem kiedys defraudacje na linii w USA. W sumie moglem zaplacic bo nie bylo
      tego duzo i dotyczylo to telefonow na linie towarzyskie na moj numer (system
      telekomunikacyjny daje sie zlamac nie koniecznie podlaczajac sie bezposrednio do
      linii w piwnicy czy na ulicy). Przyszlo mi jednak do glowy ze nie chcialbym by na
      moj koszt wykonano telefony o charakterze mniej towarzyskim ale raczej
      przestepczym. Sprawe wiec zglosilem wladzom federalnym i specjalnym sluzbom
      zajmujacym sie takimi sprawami jak defraudacja. Numer zostal zmieniony a firmy
      ktore "podlaczyly" kogos do mojego rachunku pewnie mialy jakies tam
      nieprzyjemnosci.

No tak ale rozumiem ze mamy do czynienia z sytuacja w Polsce...

Powodzenia
      • Gość: ******** MaciekS-kto opowial ci te bzdury, nie fantazioj IP: *.109.popsite.net 10.11.01, 04:52
        Gość portalu: MaciekS napisał(a):

> Udaj sie do prawnika, bo wydaje sie ze firma telekomunikacyjna powinnna
        > zablokowac numer na Twoje zadanie. Tu nie chodzi o zdjecie serwisu. Ponadto naw
        > et
        > w przypadku zadania zamknieci serwisu firma telekomunikacyjna w zdrowym swiecei
        > e
        > ma obowiazek wstrzymac serwis i co najwyzej obciazyc kosztami. Ja rozumiem ze t
        > o
        > moze byc kosztowne, ale nawet z telefonem na karte mozna wykrecic
        > niezle "numery". Strata paru zlotych moze byc bezpieczniejsza niz pozwolenie na
        >
        > uzywstepcy.
        > anie wlasnego telefonu komus obcemu... i to bardzo prawdopodobne ze
        > prze
        >
        > Ja mialem kiedys defraudacje na linii w USA. W sumie moglem zaplacic bo nie byl
        > o
        > tego duzo i dotyczylo to telefonow na linie towarzyskie na moj numer (system
        > telekomunikacyjny daje sie zlamac nie koniecznie podlaczajac sie bezposrednio d
        > o
        > linii w piwnicy czy na ulicy). Przyszlo mi jednak do glowy ze nie chcialbym by
        > na
        > moj koszt wykonano telefony o charakterze mniej towarzyskim ale raczej
        > przestepczym. Sprawe wiec zglosilem wladzom federalnym i specjalnym sluzbom
        > zajmujacym sie takimi sprawami jak defraudacja. Numer zostal zmieniony a firmy
        > ktore "podlaczyly" kogos do mojego rachunku pewnie mialy jakies tam
        > nieprzyjemnosci.
        >
        > No tak ale rozumiem ze mamy do czynienia z sytuacja w Polsce...
        >
        >
        > Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka