Gość: Laptopowiec Re: bateria w laptopie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 09:06 Powiem więcej, dla niektórych modeli 2 godz to całkiem niezły czas :-) Link Zgłoś
sanyu Re: bateria w laptopie 15.09.06, 09:52 to jest Benq Siemens zprocesrem AMD co jeszcze jest wazne? Link Zgłoś
gbnetter Re: bateria w laptopie 15.09.06, 10:06 Przypomnij mi model swojego laptopa albo sama poszukaj jego jakiejś specyfikacji w Internecie - często jest tam też zamieszczony średni czas działania na baterii, który zależy jednak od wielu czynników: jasności ekranu, obciążenia procesora, pamięci, dysku, karty graficznej etc. BTW. Semprony nie należą do zbyt oszczędnych procesorów (o ile kojarzę, są to w zasadzie biurkowe procesory, więc oszczędzania energii za grosz...). Porównywać jednak nie ma za bardzo sensu, bo np. komputery z Centrino (Pentium M i spółka) mają marketingowo całkiem dobrą wytrzymałość baterii, ale już wyposażone w lepszą kartę graficzną (np. X700,X1600) i procesor również potrafią zejść poniżej 2 godzin (vide moja Toshiba Tecra A4 230 - specyfikacyjny średni czas 2,5h, faktyczny ok. 2h-normalna praca w Office itp.-tekst). Link Zgłoś
Gość: piracik Re: bateria w laptopie IP: *.cable.ubr14.live.blueyonder.co.uk 15.09.06, 10:49 A ile miała w zwyczaju, jak długo masz kompa, może czas na wymianę? Link Zgłoś
Gość: a.swistak Re: bateria w laptopie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 10:49 A ty myślałeś ze ta bateria bedzie trzymała tyle co w telefonie? Sie ciesz ze ci trzyma 2 godziny ;P Link Zgłoś
souls_hunter Re: bateria w laptopie 15.09.06, 18:04 W mojej toshibie pada juz po ok 1-1.5 godzinie (to tak dla pocieszenia). Link Zgłoś