sebek0070 23.09.06, 14:59 potrzebuje programik graficzny, zeby na jedno zdjecie nalozyc fragment drugiego. moze niezbyt dobrze jest to wytlumaczone, ale nie wiem jak to dokladnie opisac;pp Link Zgłoś Obserwuj wątek
sebek0070 Re: program do laczenia zdjec 23.09.06, 14:59 mam nadzieje ze zrozumiecie o co mi chodzi i pomozecie. Link Zgłoś
marex59 Re: program do laczenia zdjec 24.09.06, 09:28 Adobe photoshop tam masz wiele opcji także i nakładanie na siebie zdjęć Link Zgłoś
kalinowski11 Re: program do laczenia zdjec 24.09.06, 09:44 Nałożyć możesz nawet za pomocą Painta ... galeria.mojeosiedle.pl/album_page.php?pic_id=1944 Mały przykład :) Pozdrawiam. Link Zgłoś
sebek0070 Re: program do laczenia zdjec 25.09.06, 17:37 ale ja chcialbym zeby nalozyc fragment jednego zdjecia o nieregularnym kształcie na drugie i zeby nie bylo bialej plamy wokol tego nalozonego. glupio to troche wytlumaczyc:| Link Zgłoś
Gość: Magiczna Różdżka Re: program do laczenia zdjec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 17:48 sebek0070 napisał: > ale ja chcialbym zeby nalozyc fragment jednego zdjecia o nieregularnym kształci > e na drugie i zeby nie bylo bialej plamy wokol tego nalozonego Zrobisz to każdym programem graficznym - najprościej za pomocą 'magicznej różdżki' (magic wand). Potem zmieniasz zaznaczenie na wewnętrzne, czyli Select -> Invert . Kopiujesz zawartość i wklejasz na wierzch drugiego zdjęcia. Scalasz całość za pomocą polecenia 'Merge all' (lub podobnie) i masz fotomontaż gotowy. W każdym programie graficznym te opcje są o podobnej nazwie i podobnie to działa. :) Program graficzny, czyli coś jak PHOTOSHOP, PAINT SHOP PRO, PAINTER, PHOTOIMPACT itp. Link Zgłoś