Dodaj do ulubionych

Co nawaliło???

IP: *.ptvk.pl 13.10.06, 11:49
Co się dzieje, jak się wyświetlaja takie komunikaty: 1. VPU zresetował akcelerator graficzny ponieważ nie odpowiadał on na polecenia sterownika ekranowego 2. VPU nie mógł w pełni przywrócic stanu sprzed zakleszczenia, nastapiło przełączenie do wyświetlania programowego. Aby przywrócić wyświetlanie sprzętowe należy ponownie uruchomić komputer. Od razu mówie, ze ponowne uruchomienie powoduje tylko tyle,ze na ekranie widać wyłącznie kolorowe paseczki...
Jeszcze jeden sie pojawił: Attention 76 K/97 Hz Frequency is out of range
Komp chodzi w miarę normalnie, od czasu do czasu ma ataki... To się dzieje od kilku dni i nie bardzo wiem o co chodzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: fazji1 Re: Co nawaliło??? IP: *.eranet.pl 13.10.06, 15:51
      sprawdz czestotliwosc odswierzania monitora.byc moze twoja karta i monitor nie obsluguja ustawionej czestotliwosci.ustaw na 60hz a potem zwiekszaj do 72 hz i zobacz jaka bedzie reakcja
      • Gość: Krętka Blada Re: Co nawaliło??? IP: *.ptvk.pl 13.10.06, 22:03
        A nie może byc tak,ze coś ze sterownikami jest nie teges? Może powinnam nowe zainstalować? A jesli tak, to gdzie ja zainstalować?
        • m.gregor Re: Co nawaliło??? 14.10.06, 10:09
          A ja bym sprawdzil temperature karty graficznej... google.pl -> Everest
          Home Edition
          • Gość: Krętka Blada Re: Co nawaliło??? IP: *.ptvk.pl 14.10.06, 10:52
            Temperatury wydają mi się normalne: płyta główna ma 32 st, procesor 24 st. Nie widzę temperatury karty, ale nie sądzę,żeby była zbyt wysoka... Zastosowałam się do tego, co poradził fazji1, na razie nic się nie dzieje, ale...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka