IP: *.toya.net.pl 12.11.06, 09:44
kupilibyscie ten dysk?
www.allegro.pl/item141075462_okaazjja_dysk_maxtor_80gb_najtaniej_.html
Obserwuj wątek
    • pannatulipanna80 Re: dysk 12.11.06, 09:49
      raczej nie
      dyski moga byc uszkodzone
    • Gość: nevah Re: dysk IP: *.nyc1.dsl.speakeasy.net 12.11.06, 10:05
      Ale do czego? Bo do używania normalnego to raczej nie. To są na 99% dyski 5400
      rpm, stara technologia, mała gęstość zapisu, a więc niezbyt szybkie. Takiego
      maxtora to jeszcze bym może kupił do backupów (mam identyczny dysk jak na fotce
      i sprawuje się bardzo dobrze od kilku lat), ale napisanae jest że te się
      skończyły i że sprzedaje inne. A tak poza tym to nie kupłbym nigdy dysku
      wysyłkowo a już niesprawdzonego to w ogóle..
      • Gość: laik Re: dysk IP: *.toya.net.pl 12.11.06, 10:23
        dzieki za odpowiedzi :)
      • Gość: tapirrex Re: dysk IP: *.slp.vectranet.pl 12.11.06, 15:40
        Tego konkretnego dysku to faktycznie bym nie kupił. Przede wszystkim zbyt mało
        konkretnych informacji zostało o nim podanych. A poza tym jak nie wszystkie sa
        sprawdzone to ja bym sobie darował. Lepiej poszukać jakiegos poważniejszego
        sprzedawcy.

A tak na marginesie to nie wiem czemu by nie kupić dysku wysyłkowo? Ja pół roku
        temu na allegro kupiłem prawie nowy dysk Maxtor 300GB za nieco ponad 300zł. I
        uważam, że to był jeden z lepszych zakupów jakie udało mi się przez allegro
        zrobić. Do dziś dysk sprawuje się doskonale, nie ma z nim najmniejszych nawet
        kłopotów i pewnie będzie służył jeszcze długi czas. Wprawdzie kupując go trochę
        sie obawiałem, że coś może być nie tak, no ale na szczęście wszystko przebiegło
        pozytywnie i bez problemów. A zaoszczędzone ponad 100zł to już są jakies
        pieniądze. Chociaż być może po prostu miałem szczęście...
        • Gość: 22222 Re: dysk IP: *.bowserhouse.com 12.11.06, 17:04
          Bo to loteria, raz że rzucają paczkami na poczcie, więc ryzyko uszkodzenia
          wzrasta, dwa że reklamacja jest już bardziej problematyczna niż w zaufanym
          sklepie, choćby ze względu na zabawe w odsyłanie i wykłócanie się drogą listowną
          lub tel. Oczywiście nie musi tak być, ale tak precyzyjnych mechanizmów to ja
          akurat wolę nie powierzać poczcie, zwykła elektronika to co innego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka