Dodaj do ulubionych

zniknął napęd CD-ROM

12.11.06, 11:45
Podczas uruchamiania napędu CD-ROM pojawia mi sie komunikat, iż
E:| nie jest dostępny - ten folder został przeniesiony lub usunięty.
Proszę o pomoc !!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: max28 Re: zniknął napęd CD-ROM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 11:57
      Co w takim razie robiłeś wcześniej w kompie - ot tak sam zniknał ? Jeśli nic to
      może po prostu padł ? Sprawdź /dociśnij/ taśmy i zasilanie. pzdr.
      • goga0 Re: zniknął napęd CD-ROM 12.11.06, 12:02
        Być moze usunełam niechcący, poniewaz robiłam wielkie sprzątanie w kompie.
        Jeśli usunęłam to jak go przywrócic ? mam Win 98
        • Gość: max28 Re: zniknął napęd CD-ROM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 12:29
          Na wyłączonym kompie wypnij taśmę i zasilanie CD-roma.Ponownie uruchom kompa,
          wyłącz i jeszcze raz włącz.Zadaj w panelu sterowania > dodaj nowy sprzęt.
          Postępuj zgodnie ze wskazówkani. Pozwól systemowi znaleźć tego CD-roma. Ja tak
          miałem i to pomogło / też WIN 98/ pzdr.
          • Gość: Ruzt Re: zniknął napęd CD-ROM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 16:25
            W ostatecznosci przywroc najstarsza zrobiona przez system kopie rejestru
            (podczas uruchamiania naciskaj f8, w menu wybierz wiersz polecen nastepnie wpisz scanreg; potem postepuj wedle wskazowek).

Btw, kilkukrotnie mialem podobny przypadek, jednak naped cd znikal po pierwszym uruchomieniu swiezo zainstalowanego win98 :-) )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka