goga0 12.11.06, 11:45 Podczas uruchamiania napędu CD-ROM pojawia mi sie komunikat, iż E:| nie jest dostępny - ten folder został przeniesiony lub usunięty. Proszę o pomoc !!!!!!!!!! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: max28 Re: zniknął napęd CD-ROM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 11:57 Co w takim razie robiłeś wcześniej w kompie - ot tak sam zniknał ? Jeśli nic to może po prostu padł ? Sprawdź /dociśnij/ taśmy i zasilanie. pzdr. Link Zgłoś
goga0 Re: zniknął napęd CD-ROM 12.11.06, 12:02 Być moze usunełam niechcący, poniewaz robiłam wielkie sprzątanie w kompie. Jeśli usunęłam to jak go przywrócic ? mam Win 98 Link Zgłoś
Gość: max28 Re: zniknął napęd CD-ROM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 12:29 Na wyłączonym kompie wypnij taśmę i zasilanie CD-roma.Ponownie uruchom kompa, wyłącz i jeszcze raz włącz.Zadaj w panelu sterowania > dodaj nowy sprzęt. Postępuj zgodnie ze wskazówkani. Pozwól systemowi znaleźć tego CD-roma. Ja tak miałem i to pomogło / też WIN 98/ pzdr. Link Zgłoś
Gość: Ruzt Re: zniknął napęd CD-ROM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 16:25 W ostatecznosci przywroc najstarsza zrobiona przez system kopie rejestru (podczas uruchamiania naciskaj f8, w menu wybierz wiersz polecen nastepnie wpisz scanreg; potem postepuj wedle wskazowek). Btw, kilkukrotnie mialem podobny przypadek, jednak naped cd znikal po pierwszym uruchomieniu swiezo zainstalowanego win98 :-) ) Link Zgłoś