Dodaj do ulubionych

TV Polonia

IP: *.proxy.aol.com 31.12.06, 14:28
Kochani, mlodzi ludzie, pomozcie babci Weronice, bo przyjdzie jej siedziec z
daleka od Polski bez polkiej telewizji. Wszystko bylo dobrze do dzis rana.
Dzis znikla mi TV Polonia, ktora odbieralam przez Hortbird. I probuje i
probuje i nie umiem zlapac TV Polonia. I co bedzie z moim M- jak milosc? Juz
raz mi pomogliscie, jak TV Polonia przeniosla sie na jakis inny Hortbird i
mialam moj program znowu bez skakania po dachu. No wiec, moi kochani,
pomozcie mi i tym razem.
Pozdrawiam Was wszystkich i zycze szczesliwego Nowego Roku.
Babcia Weronika
Obserwuj wątek
    • jap_1 Re: TV Polonia 31.12.06, 19:54
      ww6.tvp.pl/7216,20041109131909.strona
    • jap_1 Re: TV Polonia 31.12.06, 19:56
      .. i jeszcze to:
      ww6.tvp.pl/View?Cat=2645&id=330872
      • Gość: Babcia Weronika Re: TV Polonia IP: *.proxy.aol.com 31.12.06, 20:07
        Dziekuje bardzo, ale czy moglbys/ moglabys, bo nie wiem kim jestes, mi to na
        babdciny rozum przetlumaczyc? Bardzo Cie prosze! Czy to znaczy, ze nie podaje
        sie juz TV Polonia z Hotbird 7a? Napisz mi prosze, czy moje dotychczasowe
        ustawienie anteny moze zostac?
        Jestem naprawde babcia weronika i musze sobie sama dac rade!
        Dosiego Roku i dziekuje.
        Babcia Weronika
        • esquire Re: TV Polonia 31.12.06, 21:04
          Musisz sprawdzić jaką masz częstotliwość wpisaną do odbioru tv polonia. Kanał ten nadal można odbierać z hotbirda (z astry też jest).
          Paramaetry kanału powinny być takie:
          częstotliwość 11485
          prędkość transmisji 27500
          polarazycja H (pozioma).

Podaj nazwe tunera może coś więcej to wyjaśni
          I nie trzeba przestawiać anteny.
          • Gość: Babcia Weronika Re: TV Polonia IP: *.proxy.aol.com 31.12.06, 22:05
            Juz zaraz to wyprobuje, co napisales. jak widzisz waruje tu w te sylwestrowa
            noc liczac na przyjazna pomoc. Napisze Ci co mi wyszlo.
            Niech Ci sie darzy, cokolwiek hodujesz. Zabieram sie do dziela!
            babcia W.
          • Gość: Babcia Weronika Re: TV Polonia IP: *.proxy.aol.com 31.12.06, 22:13
            Niestety, nic sie nie dzieje, jak wbije te parametry w reczne wybieranie
            programu. Dostaje wiadomosc, ze nastawienie sie nie udalo. Powtorzylam kilka
            razy i to samo. Jesli mowiac, ze mam podac nazwe "tunera" masz na mysli to
            pudlo, to ono sie Medion nazywa.
            Mamy jeszcze dwie godziny tego roku i kiedys po polnocy powtarzaja ten M- jak
            milosc film. moze zdaze?
            Babcia W.
            • esquire Re: TV Polonia 31.12.06, 23:17
              jaka jest siła sygnału na tym wyszukiwaniu? powinien być taki pasek gdzies z nazwą moc lub jakość. jeżli jest tam 0 to bez kręcenia anteną pewnie się nie obejdzie, a moze gdzieś kable nie łaczą?
              tv polonia nadaje z hotbirda przed chwilą sprawdziłem i jest.
              • esquire Re: TV Polonia 31.12.06, 23:21
                i jeszcze link do tv polonia w internecie.
                jeżeli masz dosyć szybkie łącze to zawsze można przez net:
                tvz.pl/polska/kanpol/tvpkultura.html
                lub lepsza jakość
                tvz.pl/polska/kanpol/tvpkultura2.html
              • Gość: Babcia Weronika Re: TV Polonia IP: *.proxy.aol.com 01.01.07, 00:57
                Prosze, sprawdz parametry twojej TV Polonia z HotBirta i napisz mi. Tylko tak
                naprawde na babciny rozuma nie zadne skroty i fachowe wyrazy. Bardzo cie
                prosze. Moze jutro mi sie uda. Skoro u Ciebie chodzi a u mnie nie, to wina lezy
                u mnie. Ale gdyby kabelki nie byla OK, to przeciez bym nic nie widziala,
                prawda? A ja np TV-Puls widze. Jutro sprawdze kabelki. faktem jest, ze dzis
                przenosilam TV na inne miejsce. Ale zeby to mialo jakis zwiazek z satelita?
                Boze, inne babcie szaliki na drutach robia a ja sie satelitami zajmuje. Czas
                umierac?
                Buzka i serdeczne dzieki.
                Babcia W.
    • jap_1 Re: TV Polonia 31.12.06, 22:47
      Akurat odbiór satelitarny to nie jest moja specjalność. Ale z tego co widzę,
      antena będzie wymagać przestawienia. O tej zmianie były podobno już dawno
      informacje. Jak widzę w komunikacie: "zgodnie z zapowiedziami i informacjami
      zamieszczanymi na naszej antenie, stronie internetowej www.tvp.pl/polonia oraz w
      Telegazecie, od października 2005 do stycznia 2006, Telewizja Polska S.A. nie
      nadaje swojego sygnału z satelity HotBird 1, 13o E. "
      • Gość: Babcia Weronika Re: TV Polonia IP: *.proxy.aol.com 31.12.06, 23:03
        Tak, wiem juz wtedy mialam problemy, bo mi nagle TV Polonia z HortBird znikla.
        Wtedy jednak przestawilam ja na HortBird 7a i szlo. Do dzis rana. A dzis rano
        nagle puff i nie ma nic. Ttn tak: T&V Puls, zdrowie i uroda, Polsat1 widze.
        Tylko co z tego, skoro moj film leci na TV Polonia!!
        Moj wnuk jest jeszcze za maly, teby mi pomogl. Licze wiec na was!!
        Dosiego Roku!!
        Babcia W.
        • dickofgeorge Re: TV Polonia 01.01.07, 01:30

Sprawdz czy inne programy nie zniknely, byc moze z powodu wiatru przestawila sie
          antena. Niektore programy moga byc, a inne nie, zalezy jak mocno antena zostala
          poruszona. Na tym samym transponderze sa:
          Polonia1
          TVP Kultura
          Tele5
          ITV
          Jesli je widac to znaczy ze antena jest dobrze ustawiona. Jesli natomiast nie
          widac, sprawdz ustawienie anteny, sprawdz parametry jakie sa wpisane do tunera.
          Podaje wszystkie parametry dla TvPolonia: (moga nie byc potrzebne wszystkie)
          czestotliwosc: 11488 3/4
          polaryzacja H
          NID 318
          TID 1500
          SID 5101
          Pid video: 160
          Pid audio: 80

na stronie www.lyngsat.com/hotbird.html znajdziesz potrzebne dane.
          • Gość: Babcia Weronika Re: TV Polonia IP: *.proxy.aol.com 01.01.07, 11:22
            Witajcie w ten pierwszy dzien roku. Twoja wypowiedz mnie zastanowila, mlody
            czlowieku. Nie mam ani TV Kultura, ani Tele 5. Od TV Polonia sie wyszytko i tak
            zaczelo. Moze rzeczywiscie to wiatr przestawil antene, bo wialo sakramencko
            poprzedzajacej nocy. Sprobuje jeszcze raz opierajac sie na Twoich parametrach.
            Musze tylko najpierw moj reciver do dziewiczego stanu doprowadzic, bo po moim
            wczorajszym majstrowaniu i sciganiu programow ze wszystkich satelitow, mam
            niektore programy nawet po cztery a juz na pewno kazdy po dwa. Powiedz, czy
            jesli antena przesunelaby sie o kilka cm ( wiecej przeciez nie moze), to
            skutkirm tego mogloby byc, ze mi wlasnie te programy zniknely?
            A tak wogole to dziekuje za pomoc. Czlowiek sie uczy do smierci.
            Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!
            Babcia W.
            • esquire Re: TV Polonia 01.01.07, 11:28
              Jeżeli nie masz na tych pozostałych kanałach sygnału to znaczy ze antena musiała się przesunąć. Powinien gdzies być taki pasek który pokazuje siłę sygnału i jego jakość jezeli jest na 0 na tych kanałach to znaczy ze nic nie odbierzesz.
    • Gość: zrob_se_dobrze Re: TV Polonia IP: *.c29.msk.pl 01.01.07, 05:31
      przeprogramuj tuner - "wyszukiwanie programow" czy jakos podobnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka