Gość: kubel IP: *.fn.pl / 172.16.78.* 03.04.03, 14:19 jaka powinna byc temp. procesora,a jakiej nie powinien przekraczac? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Jolab Re: temperatura procesora IP: *.wodgik.katowice.pl 03.04.03, 14:48 Z tego co wiem procesory różnych firm mają inne temperatury graniczne . Link Zgłoś
Gość: kubel Re: temperatura procesora IP: *.fn.pl / 172.16.78.* 03.04.03, 18:24 Jolab mam Athlona XP 1800+ Nie chodzi mi o precyzyjne dane.Możesz napisac jak Ci sie wydaje,bo ja nie mam zielonego pojecia. Link Zgłoś
Gość: zdzichu Re: temperatura procesora IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 18:38 najlepiej ponizej 60 stopni Link Zgłoś
Gość: kubel Re: temperatura procesora IP: *.fn.pl / 172.16.78.* 03.04.03, 20:29 dzieki Zdzichu Link Zgłoś
Gość: Jolab Re: temperatura procesora IP: *.wodgik.katowice.pl 04.04.03, 08:39 O temperaturze Alhlona możesz poczytać na stronie wgk.waw.pl/forum/viewtopic.php?t=1545 Co prawda piszą o procesorze 1700+ ale dla orientacji możesz to przeczytać. Link Zgłoś
Gość: heniek Re: temperatura procesora IP: *.fn.pl / 172.16.78.* 04.04.03, 13:27 fajna strona,dzieki Jolab,teraz wiem wszystko Link Zgłoś
Gość: Kazo Re: temperatura procesora IP: *.premex.pl 04.04.03, 21:03 Musisz pamiętać, że chwilowe zablokowanie wentylatora ( trudno to powiedzieć jaki czas jedni twierdzą, że 1 min ) spowodować może pęknięciie procesora i KONIEC !! Mieliśmy taki przypadek. Należy o tym pamiętać. Było to pokazane w internecie jak szybko padają procesory AMD, a INTEL się blokował oczywiście bez radiatora! Link Zgłoś
Gość: Art Re: temperatura procesora IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.04.03, 01:03 Gość portalu: Kazo napisał(a): > Musisz pamiętać, że chwilowe zablokowanie wentylatora ( trudno to powiedzieć > jaki czas jedni twierdzą, że 1 min ) spowodować może pęknięciie procesora i > KONIEC !! Mieliśmy taki przypadek. Należy o tym pamiętać. Było to pokazane w > internecie jak szybko padają procesory AMD, a INTEL się blokował oczywiście > bez radiatora! A gdzie to pokazali? Rzuć link. Link Zgłoś
Gość: yankee Re: temperatura procesora IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.03, 11:42 > Gość portalu: Kazo napisał(a): > > > Musisz pamiętać, że chwilowe zablokowanie wentylatora ( trudno to powiedzi > eć > > jaki czas jedni twierdzą, że 1 min ) spowodować może pęknięciie procesora > i > > KONIEC !! Mieliśmy taki przypadek. Należy o tym pamiętać. Było to pokazane > w > > internecie jak szybko padają procesory AMD, a INTEL się blokował oczywiści > e > > bez radiatora! Kazo, jesteś boski, chyba zostanę Twoim dozgonnym funem. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: mgregor Re: temperatura procesora IP: *.elartnet.pl 08.04.03, 16:38 Prosze bardzo.Link. www.elartnet.pl/~mgregorc/cooling.avi Pozdrawiam mgregor Link Zgłoś
Gość: roman_ Re: Czujnik temperatury. IP: *.elementy.pl 06.04.03, 15:38 No wlasnie. Jak to z nimi jest? Bo przeciez nie mozna porownywac wynikow zmierzanych nie wyskalowanymi narzedziami.Czy czujniki zainstalowane na plytach czy w procesorach to dobry sprzet pomiarowy? Link Zgłoś
Gość: Kazo Re: temperatura procesora IP: *.premex.pl 06.04.03, 22:05 Temperatura procesora powinna wynosić najlepiej 40 stopni. Czy czujniki pomiarowe na płycie to oddają rzeczywiście temperaturę. Uważam, że tak bo przy takiej temperaturze procesor się nie wiesza, nawet większa temperatura do 80 stopni nie powiesi komputera, ale różnie to bywa. Natomiast czym mniejsza tym lepsza bo tak wszędzie piszą, a nikt nie chce mieć grzejnika w komputerze! Link Zgłoś