Dodaj do ulubionych

Kodeki - prośba o pomoc.

IP: 195.117.135.* 07.04.03, 20:38
cześć,
mam problem z odtworzeniem filmu DIVX.
Mam zainstalowane kodeki Divx 5.0.3, filtry FFD Show, Nimo Codecs Pack v5.0.
Program AVIcodec podaje, następujące kodeki odtwarzanego pliku: video - divx
v5; audio - MPEG 3. Pomimo to Vplayer przy próbie odtwarzania podaje błąd
następującej treści: "VPLAYER spowodował błąd: nieprawidłowa strona w
module XVID.DLL przy 0187:0468c829". Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu, jaki
(jakie) kodeki są mi potrzebne do odtworzenia pliku avi. Dziękuję za wszelką
pomoc.
Pozdrawiam. Olah.
Obserwuj wątek
    • Gość: Troll Re: Kodeki - prośba o pomoc. IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 07.04.03, 20:59
      www.xvid.org chyba taki kmunikat wyrzuca Ci system

Powodzenia...
      • Gość: lizard sciagnij all playera IP: *.zab.citynet.pl / 10.5.7.* 08.04.03, 00:06
        mam odtwarzac rodzimej konstrukcji ALL PLAYER zawodowy jezeli film jest
        zakodowany w innym formacie niz divx to sam pyta czy sciagnac sterownik i sam
        oteira strone danego steownika-polecam
        • Gość: yankee Re: sciagnij all playera IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 09:48
          Witam,
          Pytanie do Olah- jaką wersję instalacji Nimo wybrałeś/aś? Nimo domyślnie
          instaluje się w wersji Basic, nie pakując przy tym Xvida. Z rozwijalnego menu
          wybierz wersję Dekoder, wtedy odtwarzacz pójdzie z każdym filmem, i wcale nie
          musi to być AllPlayer. Polecam BestPlayera. Nie zalecam Ci instalacji Nimo w
          wersji Full, może powodować przesunięcie fonii w stosunku do wizjii w
          niektórych formatach, bo ładowane są wtedy wszelkie możliwe bajery, encodery,
          itp. A we właściwościach pliku (filmowego) możesz sobie zobaczyć, w jakim
          formacie został zakodowany. Pozdrawiam
          • Gość: Olah. Re: sciagnij all playera IP: 195.117.135.* 08.04.03, 12:44
            Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc. Szczególne podziękowania dla Yankee -
            dzięki Twojej instrukcji mogę zobaczyć wreszcie film. Miałeś/aś całkowitą rację
            co do instalacji Nimo.

Pozdrawiam. Ola H.
            • Gość: yankee Re: sciagnij all playera IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 15:10
              Cześć Ola,
              Miło mi, że mogłem Ci pomóc. Gdybyś jeszcze miała problemy z wyświetlaniem
              napisów, zajrzyj do tematu: "Napisy w xvid - polskie znaki". Pozdrawiam
    • Gość: RC Re: Kodeki - prośba o pomoc. IP: *.acn.pl 12.04.03, 14:53
      Zainstaluj Allplayera, on powinien wyświetlic komunikat jakiego kodeka Ci brak
      i powinien chcieć Cię połączyć z odpowiednia strona w celu ściągnięcia tego
      kodeka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka