Dodaj do ulubionych

Problemy z kompem...

14.01.07, 22:49
Mam nowego kompa od około miesiąca. "Lubił" zawieszać się od początku (gdy
grałem w C&C Generals), ale ostatnio nie jest w stanie odtworzyć żadnego
filmu do końca i wiesza się prawie każda gra. Zawiesza, lub sam uruchamia
komputer od nowa. Kodeki mam najnowsze, service pack 2, cały czas włączony
avast z najwyższym priorytetem kontroli... Co robić? Sorry, jestem lamerem...
Jeśli powiecie, jakich informacji potrzebujecie by mi pomóc z chęcią ich
udzielę..
Obserwuj wątek
    • Gość: Sławek62 Re: Problemy z kompem... IP: *.klaudyny.waw.pl 14.01.07, 23:09
      Podaj konfigurację : procesor, płyta gł, pamięć, dysk, grafika. Sciągnij i
      uruchom program Everest Home. Podaj temperatury , obroty wiatraków, napięcia,
      stan AGP
      • Gość: zed Re: Problemy z kompem... IP: *.as.kn.pl 14.01.07, 23:15
        I sprawdź dysk programem HDTune czy nie ma bad sectorów.
      • Gość: maverick777 Re: Problemy z kompem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 15:31
        Sprawdziłem komputer HD tune - nic, temperatura twardego dysku 31C, log z
        Everestu mogę przesłać na mail - jest tego baaardzo dużo:)
        • Gość: ddd Re: Problemy z kompem... IP: *.as.kn.pl 15.01.07, 16:55
          Sprawdź w takim razie temperaturę procesora w Everescie. Pamięć możesz sprawdzić
          programem memtest. Jeśli wyskoczy jakikolwiek error, to znaczy że coś z nią nie
          tak. Może też być coś z zasilaczem. Jeśli masz możliwość, to podłącz inny
          zasilacz i sprawdź czy dalej się to dzieje. A jak to nic nie da, albo nie chce
          ci się tego wszystkiego robić to po prostu zawieź do serwisu. Nie ma się czego
          krępować, komp się zawiesza bez powodu, niech naprawią. To oni się powinni
          krępować że ci wcisnęli jakiś lipny towar.
          • Gość: maverick777 Re: Problemy z kompem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 19:52
            dzięki
          • Gość: maverick777 Re: Problemy z kompem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 19:56
            temp procesora 20C, a procesora graficznego 47C Tylko, że nie wiem, czy to
            mało, czy dużo? :)
            • Gość: zed Re: Problemy z kompem... IP: *.as.kn.pl 15.01.07, 20:02
              Temperatury w porządku. Sprawdź jeszcze pamięć memtestem. Jak nic nie wykaże to
              wal do serwisu ;) To może być również coś z kartą graficzną, jeżeli dzieje się
              to tylko w grach i przy oglądaniu filmów.
              • Gość: maverick777 Re: Problemy z kompem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 20:35
                Cóż... przejechał 400% i nic nie znalazł - nie wiem, czy marwtić się czy
                cieszyć. Moje doświadczenia z wszelkimi serwisami nie są za dobre, ale cóż... W
                każdym razie dzięki za porady i poświęcony mi czas:) Pozdrawiam
    • Gość: maverick Re: Problemy z kompem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 13:10
      Dzięki, już to robię
    • tiges_wiz Re: Problemy z kompem... 15.01.07, 13:16
      kupiony od pasera?
      jak nie dziala, to do serwisu i niech naprawiaja.
      • Gość: maverick777 Re: Problemy z kompem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 14:10
        Problem z tym, że kupiony w mym rodzinnym mieście, do którego mam ponad 120 km.
        To był już mój 4 komp kupiony w tym sklepie i wcześniej nie było z nimi
        problemów, uznałęm więc, że nie będę ryzykował i kupię tam, gdzie zawsze.
        Ponadto boję się że mnie wyśmieją, jak im powiem: "komputer mi się zawiesza".
        • tiges_wiz Re: Problemy z kompem... 15.01.07, 16:00
          a co to kazdy ma sie znac na komputerach?
          jedziesz do warsztatu i mowisz, ze samochod nie dziala ..
          jak sie popsuje pralka to dzwonisz po serwice i masz gdzies, jak na gwarancji
          niech naprawiaja.

Zwisy moga byc spowodowane przegrzewaniem sie czegos, padnieta pamiecia lub
          zasilaczem.
    • Gość: y Re: Problemy z kompem... IP: *.kalisz.mm.pl 15.01.07, 15:01
      http.www.gazeta.pl
      • Gość: maverick777 Re: Problemy z kompem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 15:29
        przepraszam, nie rozumiem:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka