Gość: Agula IP: *.siedlce.dialup.inetia.pl 11.04.03, 22:24 skad mam wiedzieć, które sa niezbędne a które nie? To samo w Winn.ini Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: dorota Re: Wpisy w autostarcie IP: *.chem.york.ac.uk 11.04.03, 22:25 Gość portalu: Agula napisał(a): > skad mam wiedzieć, które sa niezbędne a które nie? > To samo w Winn.ini ja nie mam nic w startupie , wiec chyba nic nie jest niezbedne Link Zgłoś
stratoos Re: Wpisy w autostarcie 11.04.03, 23:24 Gość portalu: dorota napisał(a): > ja nie mam nic w startupie , wiec chyba nic nie jest niezbedne ;)))))) Link Zgłoś
Gość: Doki dobre!!!! :-) IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 12.04.03, 07:49 Gość portalu: dorota napisał(a): > Gość portalu: Agula napisał(a): > > > skad mam wiedzieć, które sa niezbędne a które nie? > > To samo w Winn.ini > > ja nie mam nic w startupie , wiec chyba nic nie jest niezbedne :-))) No to sie posmialismy, a teraz powaznie. Pomijajac oczywiste rzeczy (serwisy systemu, ktore jednak maja tajemnicze nazwy, wiec musisz je pojedynczo ustalic ktory co robi), najpewniejsza jest metoda prob i bledow: wylaczac z autostartu pojedynczo, rebootowac i patrzyc, czy wszystko dziala. Ale po co wlasciwie to robic? Wiesza sie cos? Link Zgłoś
Gość: lst Re: dobre!!!! :-) IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.04.03, 16:52 > No to sie posmialismy, a teraz powaznie. Pomijajac > oczywiste rzeczy (serwisy systemu, ktore jednak maja > tajemnicze nazwy, wiec musisz je pojedynczo ustalic ktory > co robi), najpewniejsza jest metoda prob i bledow: > wylaczac z autostartu pojedynczo, rebootowac i patrzyc, > czy wszystko dziala. Ale po co wlasciwie to robic? Wiesza > sie cos? W Windows2000 zainstalowałem ICQ Lite. Podczas startu komputera automatycznie uruchamia sie ten program. W katalogu Autostart nie ma tego programu. W jaki sposób spowodować, aby ICQ właczał się normalnie, tj. po kliknieciu w ikonkę, a nie automatycznie? Z góry dziekuje za podpowiedź. lts Link Zgłoś
stratoos Re: dobre!!!! :-) 12.04.03, 22:32 Gość portalu: lst napisał(a): > W Windows2000 zainstalowałem ICQ Lite. > Podczas startu komputera automatycznie uruchamia sie ten program. > W katalogu Autostart nie ma tego programu. > > W jaki sposób spowodować, aby ICQ właczał się normalnie, tj. po kliknieciu w > ikonkę, a nie automatycznie? proponuje na wstepie dokladnie sprawdzic opcje programu czy nie daja takiej mozliwosci. Jesli nie to ostatnio byl tu poruszany temat o msconfig dla win2000. Sciagnij ten programik (podany byl link), uruchom i obejrzyj wszystkie uruchamiane przy starcie aplikacje ;) Link Zgłoś
Gość: lst ICQ + autostart IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.04.03, 23:18 stratoos napisał: > Gość portalu: lst napisał(a): > > > W Windows2000 zainstalowałem ICQ Lite. > > Podczas startu komputera automatycznie uruchamia sie ten program. > > W katalogu Autostart nie ma tego programu. > > > > W jaki sposób spowodować, aby ICQ właczał się normalnie, tj. po kliknieciu > w > > ikonkę, a nie automatycznie? > > proponuje na wstepie dokladnie sprawdzic opcje programu czy nie daja takiej > mozliwosci. Jesli nie to ostatnio byl tu poruszany temat o msconfig dla > win2000. Sciagnij ten programik (podany byl link), uruchom i obejrzyj wszystkie > > uruchamiane przy starcie aplikacje ;) > w opcjach nie znalazłem mozliwości rozwiazania mojego problemu. -:( troche sie dziwie, że w w2k nie ma czegos tak logicznego jak msconfig (w w9x był). Wszystko schodzi na psy. A nie słyszałeś o jakiejś innej możliwości w w2k pozdrowienia Link Zgłoś
stratoos Re: ICQ + autostart 12.04.03, 23:27 Gość portalu: lst napisał(a): > A nie słyszałeś o jakiejś innej możliwości w w2k slyszalem, ale to - www.nwktc.org/files/msconfig/ bedzie najprostsze. Plik zajmuje ok. 150 kB Link Zgłoś
Gość: MM Re: ICQ + autostart IP: *.ny5030.east.verizon.net 13.04.03, 04:26 zajrzec do rejestru Link Zgłoś
Gość: aga Re: ICQ + autostart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.03, 05:03 HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run Link Zgłoś
Gość: lst ICQ + autostart -> do Agi IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.04.03, 16:52 Gość portalu: aga napisał(a): > HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run Zadziałało. Serdzeczne dzieki. Tzn. ICQ już się automatycznie nie uruchamia. Natomiast po uruchomieniu ICQ i nastepnie zakończeniu z nim pracy malutka ikonka ICQ pozostaje na pasku zadań obok zegara. Ponadto w okienku Menedzer zadań - Procesy ICQLite.exe jest wymienione i zajmuje ponad 6MB pamięci. W jaki sposób moge spowodować, aby po zamknieciu ICQ było zamknięte całkowicie i zupełnie. Pozdrowienia lst Link Zgłoś
Gość: Ag Re: ICQ + autostart IP: *.siedlce.dialup.inetia.pl 13.04.03, 20:20 sie dziwie, że w w2k nie ma czegos tak logicznego jak msconfig (w w9x > był) A gdzie ta logika? Chcę się dowiedzieć, co znaczą te wszystkie wpisy w autostarcie i msconfig, których nie rozumiem(niektóre są oczywiste, inne nazwy nic mi nie mówią).Jak sie tego dowiedzieć?Z google? ;) Link Zgłoś
Gość: Doki Re: ICQ + autostart IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 14.04.03, 08:35 Gość portalu: Ag napisał(a): Chcę się dowiedzieć, co znaczą te wszystkie wpisy w > autostarcie i msconfig, których nie rozumiem(niektóre są oczywiste, inne nazwy > nic mi nie mówią).Jak sie tego dowiedzieć?Z google? ;) Nie, odszukac plik w systemie (Search=>Files), kliknac prawym i wybrac "Properties". Zwykle jest krotki opis pliku. Link Zgłoś
Gość: johndoe Re: ICQ + autostart IP: *.tlsa.pl 14.04.03, 08:55 Gość portalu: Ag napisał(a): > sie dziwie, że w w2k nie ma czegos tak logicznego jak msconfig (w w9x > > był) > A gdzie ta logika? Chcę się dowiedzieć, co znaczą te wszystkie wpisy w > autostarcie i msconfig, których nie rozumiem(niektóre są oczywiste, inne nazwy > nic mi nie mówią). >Jak sie tego dowiedzieć?Z google? ;) zatrudnic sie w redmond:) pzdr ps. oprocz HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run moze byc HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run /nie mam 2000, ale tam tez taki klucz moze byc/ Link Zgłoś
Gość: Ag Re: ICQ + autostart IP: *.siedlce.dialup.inetia.pl 14.04.03, 20:00 A co to jest Redmond ? Czy tego też mam szukać w google? Link Zgłoś