Dodaj do ulubionych

kopete i icq - problem ;/

26.01.07, 13:14
Mam problem z kopete, a konkretnie z icq pod kopete. Zalogowalam sie na swoj
numer, po czym probuje dodac nowy kontakt - wyszukuje uzytkownika, klikam
"dodaj" .. i nic sie nie dzieje.. program wraca do okna glownego kopete jakby
nigdy nic.. Dodam ze jesli zaloguje sie na swoj numer GG pod kopete - to
dodawanie kontaktow w podobny sposob dziala bez zarzutu, a pod icq nie moge
nikogo dodac.. co jest grane? wie ktos? :( bo ja juz stracilam na to nerwy ;/
Obserwuj wątek
    • xxx222 Re: kopete i icq - problem ;/ 28.01.07, 00:37
      A jaką masz wersje Kopete?
      • xxx222 wersja 28.01.07, 00:39
        Może ma prawo nie działać?

kopete.kde.org/news.php
        • miss.mademoiselle Re: wersja 28.01.07, 00:51
          Kopete 0.12.3 (Wersja KDE 3.5.5) z oficjalnych repozytoriow, wiec powinno
          zapewne dzialac.
          • xxx222 Re: wersja 28.01.07, 01:23
            A szukałasz już we "wsparciu technicznym"?

To wygląda podobnie:
            www.kde-forum.org/artikel/15529/Kopete-The-ICQ-contact-list-is-not-loaded-from-ser.html
            Jako, że nie używam ani ICQ ani Kopete, więc nic więcej nie wymyślę :/
            • miss.mademoiselle Re: wersja 31.01.07, 16:15
              No wlasnie poczytalam co tam pisza we wsparciu, i taki problem jak moj
              wystepowal u ludzi w kopete 0.12.2, a po przejsciu na 0.12.3 wszystko dziala. A
              ja wlasnie mam najnowsze 0.12.3 i nie dziala u mnie :( ale dzieki za chec pomocy ;)
              • xxx222 Re: wersja 01.02.07, 17:53
                Przepraszam, że zapytam, ale czy na pewno masz 0.12.3? Tzn. czy na pewno
                uruchamia się ta wersja? Kiedyś mi się zdarzyło, że jakiś program czy
                biblioteka zamiast się zaktualizować, to zainstalował(a) się obok (linki
                pozostały niezaktualizowane).
                • miss.mademoiselle Re: wersja 01.02.07, 18:02
                  Tak, to napewno jest 0.12.3, po glebszym przeczytaniu informacji z linku z
                  Twojego postu, wyczytalam ze problem w tej wersji (0.12.3) wystepuje nadal w
                  Kubuntu, i o ile sie nie myle Gentoo. Ja wlasnie mam kubuntu :( ale narazie z
                  przyczyn naukowych (srodek sesji!) odpuscilam sobie dalsze poszukiwania, za
                  jakis czas sie zabiore za to moje kubuntu i moze cos wtedy uda sie poprawic :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka