Dodaj do ulubionych

nietypowe pytanie

27.01.07, 17:56
mam pytanie czy istnieje mozliwosc nagrania z kasety wideo na plyte dvd lub cd prosze o odpowiedz i co ewentualnie potrzebuje zeby dokonac takeigo nagrania ewentualnie o namiary kto sie tym zajmuje z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • beata_ Re: nietypowe pytanie 27.01.07, 18:04
      Często zakłady fotograficzne - koło mnie chcą za to 20 zł.
      Można i samemu, ale nie wiem dokładnie jak :-)
      • m.gregor Re: nietypowe pytanie 27.01.07, 18:09
        Kupujesz tuner TV (najtaniej - koszt ok. 150 PLN) z wejsciem AV albo S-Video,
        podlaczasz magnetowid i jedziesz :-)
        • sylwia76112 Re: nietypowe pytanie 27.01.07, 18:12
          dobra ok a tuner do czego podlanczam czyzbym byla az takim laikiem
          • m.gregor Re: nietypowe pytanie 27.01.07, 19:03
            Tuner wkladasz do srodka do komputera w postaci karty PCI. Polecam jakis firmy
            Pinnacle z bezposrednim kodowaniem do DivX. Do tunera podlaczasz wyjscie video
            magnetowidu, do karty dzwiekowej podlaczasz wyjscie audio magnetowidu. Programem
            dolaczonym do tunera zgrywasz obraz na dysk a potem robisz z tego DVD.
            • bwv1004 Re: nietypowe pytanie 27.01.07, 19:28
              m.gregor napisał:

> Tuner wkladasz do srodka do komputera w postaci karty PCI

Są też na USB2.0. U mnie dobrze sie sprawuje ATI TV Wonder z kodowaniem
              software'owym do MPEG. Nie polecam natomiast Hauppauge - były same kłopoty
              włącznie z blue screenami i wrócił do sklepu.

Aha, dość istotną sprawą jest, czy kodowanie do MPEG lub DiVX jest realizowane
              hardware'owo czy software'owo. Software'owe są tańsze, ale bardziej obciążają
              procesor kompa.
              • m.gregor Re: nietypowe pytanie 27.01.07, 21:45
                Ja z tymi na USB mam zle doswiadczenia. USB nie wyrabialo, gubilo klatki itp.
                Kodowanie jest realizowane programowo. Ze sprzetowym dekoderem kosztuja sporo
                wiecej niz 150 PLN.
                • bwv1004 Re: nietypowe pytanie 27.01.07, 22:05
                  m.gregor napisał:

> Ja z tymi na USB mam zle doswiadczenia. USB nie wyrabialo, gubilo klatki itp.

Jak widać bywa różnie, więc najlepiej zagwarantowac sobie możliwość zwrotu
                  jeśli nie zadziała.

U mnie USB działa świetnie i nic nie gubi, nagrał wieledziesiąt (może i set)
                  godzin filmu, mimo że sprzęcik używany jest z niewystrzałowym kompem (512 MB i
                  procek cos 1.7GHz chyba) - w dodatku laptopem - więc powolnym z natury, w
                  dodatku uważanym za chłam Acerem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka