sylwia76112 27.01.07, 17:56 mam pytanie czy istnieje mozliwosc nagrania z kasety wideo na plyte dvd lub cd prosze o odpowiedz i co ewentualnie potrzebuje zeby dokonac takeigo nagrania ewentualnie o namiary kto sie tym zajmuje z gory dziekuje Link Zgłoś Obserwuj wątek
beata_ Re: nietypowe pytanie 27.01.07, 18:04 Często zakłady fotograficzne - koło mnie chcą za to 20 zł. Można i samemu, ale nie wiem dokładnie jak :-) Link Zgłoś
m.gregor Re: nietypowe pytanie 27.01.07, 18:09 Kupujesz tuner TV (najtaniej - koszt ok. 150 PLN) z wejsciem AV albo S-Video, podlaczasz magnetowid i jedziesz :-) Link Zgłoś
sylwia76112 Re: nietypowe pytanie 27.01.07, 18:12 dobra ok a tuner do czego podlanczam czyzbym byla az takim laikiem Link Zgłoś
m.gregor Re: nietypowe pytanie 27.01.07, 19:03 Tuner wkladasz do srodka do komputera w postaci karty PCI. Polecam jakis firmy Pinnacle z bezposrednim kodowaniem do DivX. Do tunera podlaczasz wyjscie video magnetowidu, do karty dzwiekowej podlaczasz wyjscie audio magnetowidu. Programem dolaczonym do tunera zgrywasz obraz na dysk a potem robisz z tego DVD. Link Zgłoś
bwv1004 Re: nietypowe pytanie 27.01.07, 19:28 m.gregor napisał: > Tuner wkladasz do srodka do komputera w postaci karty PCI Są też na USB2.0. U mnie dobrze sie sprawuje ATI TV Wonder z kodowaniem software'owym do MPEG. Nie polecam natomiast Hauppauge - były same kłopoty włącznie z blue screenami i wrócił do sklepu. Aha, dość istotną sprawą jest, czy kodowanie do MPEG lub DiVX jest realizowane hardware'owo czy software'owo. Software'owe są tańsze, ale bardziej obciążają procesor kompa. Link Zgłoś
m.gregor Re: nietypowe pytanie 27.01.07, 21:45 Ja z tymi na USB mam zle doswiadczenia. USB nie wyrabialo, gubilo klatki itp. Kodowanie jest realizowane programowo. Ze sprzetowym dekoderem kosztuja sporo wiecej niz 150 PLN. Link Zgłoś
bwv1004 Re: nietypowe pytanie 27.01.07, 22:05 m.gregor napisał: > Ja z tymi na USB mam zle doswiadczenia. USB nie wyrabialo, gubilo klatki itp. Jak widać bywa różnie, więc najlepiej zagwarantowac sobie możliwość zwrotu jeśli nie zadziała. U mnie USB działa świetnie i nic nie gubi, nagrał wieledziesiąt (może i set) godzin filmu, mimo że sprzęcik używany jest z niewystrzałowym kompem (512 MB i procek cos 1.7GHz chyba) - w dodatku laptopem - więc powolnym z natury, w dodatku uważanym za chłam Acerem... Link Zgłoś