Dodaj do ulubionych

drukarka lexmark z54

IP: *.debica.sdi.tpnet.pl 29.04.03, 14:20
Poszukuję osób które mają styczność z tą drukarką(z54). Mam wrażenie że
drukuje z błędem polegającym na drukowaniu linii pionowych w schodki (ok
centymetra krótki odcinek przeskakuje o grubość lini znowu około centymetra
i tak dalej wygląda jak pasy na drodze np.:_-_-_ "przejaskrawjając
problem"). Pytanie czy jest to normale w tego typu drukarkach, bo coś mi tu
niegra. Serwis mówi że to normalne bo "karetka" jeździ szybko?
Obserwuj wątek
    • Gość: mgregor Re: drukarka lexmark z54 IP: *.acn.waw.pl 29.04.03, 15:10
      Witam!

Niestety. Kupiles tania drukarke. Rownie tania co badziewna. Sprobuj skalibrowac tusze. W HP tak wyglada wydruk przy nowym, jeszcze nie skalibrowanym tuszu. Jesli to nie pomoze to sie przyzwyczaj.

Pozdrawim serdecznie
      Michal Gregorczyk
    • wamal Re: drukarka lexmark z54 29.04.03, 16:30
      Gość portalu: chopin napisał(a):

> Poszukuję osób które mają styczność z tą drukarką(z54). Mam wrażenie że
      > drukuje z błędem polegającym na drukowaniu linii pionowych w schodki (ok
      > centymetra krótki odcinek przeskakuje o grubość lini znowu około centymetra
      > i tak dalej wygląda jak pasy na drodze np.:_-_-_ "przejaskrawjając
      > problem"). Pytanie czy jest to normale w tego typu drukarkach, bo coś mi tu
      > niegra. Serwis mówi że to normalne bo "karetka" jeździ szybko?

Takich bajek SERWIS nie opowiada, popisuje się nimi tylko serwis. Kilka lat
      pracowałem w serwisie ogólnopolskim Canona, Della, IBM-a, Lexmarka, HP).
      Drukarka rzeczywiście jest prosta jak przecinak, zresztą zsumuj ceny nowych
      atramentów (kolorowego i czarnego) i porównaj z ceną nowej drukarki z dwoma
      atramentami. Objawy typowe dla rozkalibrowanego druku. Dokładne instrukcje są w
      sterowniku drukarki: drukuje się stronę testową, wybiera wydruk o najlepszych
      parametrach, podaje się parametry, które sterownik zapisuje sobie do swojego
      pliku *.ini i... jest spokój dopóki nie wymienisz atramentów.
      Podstawową zasadą wyznawaną w naszym kręgu IT było: nie traktuj klienta jak
      idiotę, może potraktuje Ciebie jak człowieka... Pozdrowienia.
      • Gość: jap Re: drukarka lexmark z54 IP: 195.136.36.* 29.04.03, 16:43
        Święte słowa. Czasem to się powinno nazywać "ser-zwis". Sam się tym zajmowałem
        wiele lat, wiem jak się powinno traktować klienta, choć czasem i produkt
        doskonały nie jest.
        Tylko dwa słowa o cenach. Rzeczywiście nowy tusz kosztuje prawie tyle, co
        drukarka, ale to nie do końca prawda. W nowych drukarkach jest to zwykle tusz
        tylko "rozruchowy", czyli 19ml zamiast pełnych 48ml (HP), czyli ta drukarka tak
        całkiem za darmo nie jest.
    • Gość: Wicio Re: drukarka lexmark z54 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.03, 17:40
      Dobrze mówią poprzednicy. Wystarczy drukarkę skalibrować. Znajoma ma Z42 chyba, albo nawet 32 ,nie pamiętam, w każdym razie wcześniejszy model i po kalibracji wszystko jest w porządku. Inna sprawa, że tusz dość szybko wysycha i zapychają się dysze, no ale ona drukuje mniej więcej raz na miesiąc więc sama sobie jest winna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka