Dodaj do ulubionych

Buczy mi głośnik.

08.03.07, 10:06
Mam problem, mam głośniki komputerowe Creative Inspire. Przy niskiej głośności
zaczyna mi buczeć subwoofer. Ktoś się orientuje, czy da się coś z tym zrobić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Fantaz Re: Buczy mi głośnik. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 17:02
      To zależy. Może być albo wina kabla i wejścia w karcie dźwiękowej albo jest
      jakiś może konflikt z jakąś kartę PCI. Nie słychac tego buczenia przy niskim
      volumie ale przy wyższym już buczy. Tez tak miałem wyjąłemm modem i zaczęło
      działać dobrze
      • krisrr Re: Buczy mi głośnik. 08.03.07, 20:11
        Czy w subwooferze jest wzmacniacz, czy jest on osobno. Jeżeli jest, to może być
        to przyczyna zasilacza - zakłócenia.
        • Gość: der Re: Buczy mi głośnik. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 20:25
          powodów może być mnóstwo. może być uszkodzony głośnik, zwrotnica (mało
          prawdopodobne) lub bardzo prozaiczna przyczyna - głośnik jest ułomny w zdolności
          oddawania niskich częstotliwości (albo wada albo nie ten model co powinien być).
          Ale na początek sprawdź czy wszystko jest dokręcone (obudowa), czy glośnik ni
          ema rozwalonych awieszeń itd. Naprawdę z twojego opisu nic nie wynika
          • Gość: krem Re: Buczy mi głośnik. IP: 217.98.71.* 08.03.07, 20:58
            Mi też buczą, ale ja mam takie zwykłe głośniki, które buczały już pierwszego dnia:(

Grajcie i wygrywajcie nagrody za darmo en.prizee.com/?refer=Popolo1992
            • ssaczek Re: Buczy mi głośnik. 08.03.07, 22:43
              A mikrofon nie jest przypadkiem włączony?
        • reklamy Re: Buczy mi głośnik. 09.03.07, 19:38
          Tak w sabwooferze jest głośnik, jeśli chodzi o mikrofon to nie ma wpływu.
          • krisrr Re: Buczy mi głośnik. 09.03.07, 19:44
            Czy to buczenie przypomina przydźwięk z transformatora, bo już w końcu nie wiem
            jakie to buczenie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka