Dodaj do ulubionych

bunt myszy komputerowej

IP: *.technika.net.pl 15.04.07, 17:17
Witam,
czy ktos jest mi stanie powiedziec jak przywrocic mysz komputerowa do zycia?
wczoraj jeszcze dzialala, a dzis nic. podlaczona jest dobrze (USB), uaktywnia
sie klepsydra kolo wskaznika jesli uruchamiam jakis program, natomiast sam
wskaznik jest nieporuszony.
jedyne co udalo mi sie znalezc w ustawieniach to ze przy sterowniku brak jest
podpisu cyfrowego. jakiekolwiek proby zainstalowania nowego sterownika nie
powiodly sie.
ratunku :(
Obserwuj wątek
    • beata_ Re: bunt myszy komputerowej 15.04.07, 17:30
      "Mysza" z kulką, z ogonem?
      Rany, ludzie mówcie wszystko, co wiecie i co pomoże pomóc!
      • Gość: shiver Re: bunt myszy komputerowej IP: *.technika.net.pl 15.04.07, 17:33
        przepraszam, nie przyszlo mi do glowy ze jeszcze zyja te z kula.
        mysza jest z ogonem, optyczna, a4tech.
        • beata_ Re: bunt myszy komputerowej 15.04.07, 17:41
          :-))
          Kulkowe żyją i mają się dobrze, niektórzy nawet wolą je od optycznych.

Twoej może się ogonek przełamał, nie wiem czemu w optycznych ogoniastych to
          częstszy przypadek niż w kulkowych... ale może się mylę. Inną mysz próbowałeś
          podłączyć?
          • Gość: shiver Re: bunt myszy komputerowej IP: *.technika.net.pl 15.04.07, 17:45
            ogonek jest ok, mysza dziala zupelnie dobrze na innym sprzecie.
            mysza jest dobrze podlaczona, swiatlo sie uaktywnia przy poruszaniu, ale
            wskaznik ani drgnie.
            podlaczenie zadnej innej myszy do tego kompa nie daje rezultatu. problem jest
            ewidentnie ze sterownikami, ale nie potrafie nic wiecej zdiagnozowac.
            • Gość: Kontik Re: bunt myszy komputerowej IP: *.adsl.green.ch 15.04.07, 17:50
              Odlacz msze, wywal sterownik, podlacz ponownie... windows zacznie instalowac
              swoje sterowniki lub poprosi o cos od producenta.. potem powinno funkcjonowac :)
              • Gość: shiver Re: bunt myszy komputerowej IP: *.technika.net.pl 15.04.07, 17:56
                probowalam juz tego :(
                windows nie zaczal instalowac swoich sterownikow po zrestartowaniu, wiec
                zainstalowalam na sile wczystkie jakie znalazlam dla tego modelu i nadal nic.
                system alarmuje ze radzi nie instalowac danych sterownikow bo sa nie podpisane
                cyfrowo, czy mimo to chce kontynuowac, wiec daje ze chce (bo ja wiem ze
                sterowniki sa ok, sa ze strony producenta).
                no i instaluje sie i nagle wyskakuje blad krytyczny i posprzatane. uruchamiam
                komp od nowa i mysza nadal nie dziala, choc steroniki juz sa zainstalowane.
                jestem zrozpaczona :(
                • Gość: Kontik Re: bunt myszy komputerowej IP: *.adsl.green.ch 15.04.07, 17:58
                  Masz Viste?
                  • shiver Re: bunt myszy komputerowej 15.04.07, 18:01
                    xp.
                    problem sie pojawil po zainstalowaniu poprzedniego dnia jakichs aktualizacji,
                    wiec je odinstalowalam i nic. zaraz zaczne beczec.
                    • Gość: Kontik Re: bunt myszy komputerowej IP: *.adsl.green.ch 15.04.07, 18:02
                      Ktora to jest mysz? Oni maja pare roznych typow
                      • shiver Re: bunt myszy komputerowej 15.04.07, 18:04
                        WOP-35PU
                        <ryczy>
                        • Gość: Kontik Re: bunt myszy komputerowej IP: *.adsl.green.ch 15.04.07, 18:07
                          Nie placz bo zalejesz mysze i kompa slona woda a wtedy to juz nic nie powmoze :(
                          • shiver Re: bunt myszy komputerowej 15.04.07, 18:09
                            malo to konstruktywne z mojej strony nie ma co. ale sam widzisz ze sytuacja
                            jest depresyjna.
                            • kontik_71 Re: bunt myszy komputerowej 15.04.07, 18:11
                              Nie daj sie myszy :)
                        • kontik_71 Re: bunt myszy komputerowej 15.04.07, 18:09
                          Jaka jest wersja sterownika?

moze ta? 5.12.3022.0 z data 25.08.2004
                          • shiver Re: bunt myszy komputerowej 15.04.07, 18:15
                            5.10.3010.0
                            z 26-06-2004
                            ale teraz to juz w ogole komputer mi dziala tylko w trybie awaryjnym :[
                            niewazne. niech tylko mysza ozyje to reszte zmusze do dzialania.
                            • kontik_71 Re: bunt myszy komputerowej 15.04.07, 18:19
                              Wiec przede wszystkim sciagnij najnowscze sterowniki... na stronie producenta
                              sa wlasnie te, ktore Ci podalem. I ta na dobra sprawe to przeinstalowanie SP2
                              stanie sie najpewniej koniecznoscia...
                              • shiver Re: bunt myszy komputerowej 15.04.07, 18:21
                                dzieki, sprobuje. co do SP2 to mam watpliwosci, no ale laik jestem. dam znac
                                jak to sie skonczy, choc nie przewiduje nic dobrego.
                                • Gość: gosc Re: bunt myszy komputerowej IP: *.retsat1.com.pl 15.04.07, 18:33
                                  A jak tam z przywracaniem systemu ?
                                  • shiver Re: bunt myszy komputerowej 15.04.07, 18:52
                                    nawet nie pytaj. system ani drgnie. teraz to leze kolo sprzetu i kwicze. bez
                                    pomocy fachowca sie nie obedzie <rozpacz>
                                    • kontik_71 Re: bunt myszy komputerowej 15.04.07, 18:54
                                      Tryb awaryjny jeszcze funkcjonuje? jesli tak to wywal te sterowniki, ktore
                                      powoduj problemy
                                      • shiver Re: bunt myszy komputerowej 15.04.07, 18:58
                                        heh. teraz to bym byla szczesliwa gdyby cokolwiek funkcjonowalo! nic sie nie
                                        uruchamia! nawet awaryjny, cos tam mieli mieli i sie restartuje i tak w kolo.
                                        ze zlosci jestem bliska zejscia z tego swiata. rzucam przekleta mysza po
                                        pokoju. to wszystko jej wina!
                                        • xulu Re: bunt myszy komputerowej 15.04.07, 20:13
                                          awaryjny nie działa mysz popsuta ?
                                          hmmmm...jak tu piszesz???
                                          • Gość: Kontik Re: bunt myszy komputerowej IP: *.adsl.green.ch 15.04.07, 20:18
                                            Albo ma drugi komputer albo mentalnie przesyla nam informacje :)
                                            • shiver Re: bunt myszy komputerowej 15.04.07, 20:23
                                              mnie sie wydaje ze ma drugi komputer, ale to nie jej, wiec teskni za tamtym.
                                              jak nikt nie widzi to poplakuje.
                                              • Gość: Kontik Re: bunt myszy komputerowej IP: *.adsl.green.ch 15.04.07, 20:26
                                                Jesli masz plytke z XP to masz jeszcze jedna szanse.. wloz ja do napedu, wlacz
                                                kompa i wtedy bedzisz miala mozliwosc zrobic naprawde systemu.. ale to moze sie
                                                nieudac.. tak wiec ostroznie. A jeszcze jedno.. jesli masz plytke XP SP1 a w
                                                miedzyczasie zainstalowalas SP2 to ne probuj tej metody...
                                                • shiver Re: bunt myszy komputerowej 15.04.07, 20:38
                                                  no to nie bede probowac. dzieki za rady. kupie jutro gazete i poszukam jakiegos
                                                  fachowca. ide sie upic na smutno.
                                                  • Gość: Kontik Re: bunt myszy komputerowej IP: *.adsl.green.ch 15.04.07, 20:53
                                                    CHolercia a ja nie moge zaproponowac towarzystwa :( Jak pech to w calym
                                                    zakresie :(
                                                  • shiver Re: bunt myszy komputerowej 15.04.07, 20:55
                                                    pisz mi tak jeszcze. pech to rzecz jasna w calosci po mojej stronie. ide
                                                    poszukac noza ew. nozyczek.
                                                  • Gość: Kontik Re: bunt myszy komputerowej IP: *.adsl.green.ch 15.04.07, 21:08
                                                    No noeee.. nozyczkami to tylko sie paskudztwa narobi... krew wszedzie, sciany
                                                    pociapane..fuj...
                                                  • shiver Re: bunt myszy komputerowej 15.04.07, 21:30
                                                    eh, jak jeszcze moj ukochany komputer zyl to sie staralam o porzadek, zalezalo
                                                    mi zeby otoczenie bylo przyjazne i sympatyczne. teraz? jaka ja mam w ogole
                                                    motywacje?
                                                  • Gość: Kontik Re: bunt myszy komputerowej IP: *.adsl.green.ch 15.04.07, 21:46
                                                    Motywacja jest prosta.. jutro zamowisz sobie jakiegos fachowca, okaze sie nim
                                                    byc jakis niesamowity man i to bedzie milosc Twego zycia :) Myszke powiesisz na
                                                    scianie w ramce :)
                                                  • shiver Re: bunt myszy komputerowej 16.04.07, 07:41
                                                    tak, jasne. najpierw mnie skasuje piec dych za godzine :|
                                                    mam wobec tego nadzieje ze bedzie tez przystojny - bo ze madry - to bez dwoch
                                                    zdan.
                                                  • Gość: Kontik Re: bunt myszy komputerowej IP: *.trivadis.com 16.04.07, 09:31
                                                    No wiesz.. milosc zycia nie moze byc za darmo.. a te pare zloty to chyba niska
                                                    cena za taka mozliwosc :)
                                                  • Gość: mixerka Re: bunt myszy komputerowej IP: *.icpnet.pl 16.04.07, 10:59
                                                    Kup sobie najtańszą mysz optyczną, parę złotych a chodzi idealnie i nie ma
                                                    żadnych sterowników, no chyba że chcesz poszpanować.
                                                  • shiver Re: bunt myszy komputerowej 16.04.07, 19:04
                                                    to nie chodzi o zaden szpan. moja mysz ma 2 lata i kiedy ja podlaczalam tez nie
                                                    wymagala sterownikow. po prostu dwa dni temu przestala dzialac, a poniewaz
                                                    dziala na innym kompie - dla mnie jest to ewidentny dowod na problem z
                                                    systemem. w sumie to sprawa jest juz nie wazna, bo teraz nie mysza jest
                                                    problemem, ale caly sprzet, ktory chyba w ramach solidarnosci mikroprocesorow,
                                                    swieci, piszczy, ale nie dziala. eh, nie lubie wiosny.
                                                  • Gość: qti Re: bunt myszy komputerowej IP: *.dsV.agh.edu.pl 21.04.07, 18:19
                                                    Moze to troche teoria spisku ale od kąd wyszla(wyszedl) vista to często są problemy ze sterownikami na XP i to nie tylko z myszką
                                                  • Gość: Kontik Re: bunt myszy komputerowej IP: *.adsl.green.ch 21.04.07, 22:25
                                                    To jest zdecydowanie teoria spiskowa... Moznaby np pomyslec, ze moje proglemy z
                                                    winsock na XP z ktorymi walczylem przez pol dnia to tez przez viste... :O
                                                    Takie newsy to chyba przyjaciele pingwinia rozpuszczaja :?
                                                  • Gość: qti Re: bunt myszy komputerowej IP: *.dsV.agh.edu.pl 22.04.07, 03:49
                                                    jestem w tarkcie "nawracanina" na pingwina, przyznaje ale prawda jest taka ze od windowsa nie da sie uciec Nawet zawardziali muszą go czasem uzywac Nie jestem radykalistą Uwazam ze kilka zeczy ktore Microsoft zrobilo dla ludzkosci jest godne pommika (np. Excel)
                                                  • Gość: Greg Re: bunt myszy komputerowej IP: 212.76.40.* 21.04.07, 20:39
                                                    Niestety myszy ogoniaste mają to do siebie, że po pewnym czasie ogonek może im
                                                    się przerwać (wewnątrz, na zewnątrz nic nie widać), a wtedy naprawić można
                                                    (kilka, kilkanaście minut zabawy z izolacją i lutownicą), ale jeśli to tania
                                                    mysz to chyba lepiej kupić nową...
          • Gość: caroll Re: bunt myszy komputerowej IP: *.toya.net.pl 16.04.07, 11:27
            beata_ napisała:

> :-))
            > Kulkowe żyją i mają się dobrze, niektórzy nawet wolą je od optycznych.

Tutaj przyznaję Ci rację. Kulkowa jest bardziej precyzyjna - a przytaczam to w
            kontekście pracy z grafiką.
    • Gość: . Re: bunt myszy komputerowej IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.07, 11:21
      jak inne też nie działaja a ta działa na innych kompach to sprawdz na innym
      porcie usb.
      • Gość: DnS Re: bunt myszy komputerowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 12:23
        moim zdaniem to jest wina jakiejs zlosliwej alpikacji zainstaluj ogniomurka i
        antyvirusa ( polecam kaspersky ) i przeskanuj sobie dysk jesli to nie pomoze
        wklej logi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka