Dodaj do ulubionych

napisy w LG286

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 10:16
Witam.Może ktoś tu pomoze mi, świeżo zakupione dvd lg 286 nie czyta
napisów.Poczytalam, niby wszystko jak trzeba: napisy txt, nazwa taka sama
jak plik avi i nic, softów do tego modelu nie ma ,wiem że ważny jest też
format pliku txt ale nie wiem jak sprawdzić jaki on jest. Z góry dzięki za
podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sławek62 Re: napisy w LG286 IP: *.klaudyny.waw.pl 26.04.07, 12:53
      poczytaj:
      www.divx.howto.pl/Artykuly
      edytor napisów:
      Subtitle Workshop 2.51:
      www.urusoft.net/download.php?lang=1&id=sw
      opis:
      www.divx.howto.pl/Czytaj-artykul-43.html
      Zmień posiadane napisy na format ".ssa", lub ".srt". Część odtwarzaczy ma
      problemy z napisami ".txt"
    • Gość: ala Re: napisy w LG286 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 13:21
      to niekoniecznie wina sprzetu lub programów
      niektóre odtwarzacze "czytają" napisy do filmów
      - wg czasu odtwarzania gg:mm:ss
      lub
      - wg czasu odtwarzania liczonego w sekundach sposób ciągły od początku filmu
      (do kilku tysuięcy sekund)

no i też "znaczki" przed oznaczeniem czasowej pozycji wyświetlania tekstów mogą
      powodować takie objawy, że "nie czyta"
    • Gość: Arturo Re: napisy w LG286 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 13:35
      Jest dokladnie jak mowi ala. Napisy musza byc w formacie godzina:minuta:sekunda
      bo inaczej ten model ich nie odczyta. Byc moze ty masz napisy w formacie klatka
      po klatce.
    • Gość: badbebe Re: napisy w LG286 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 12:00
      Dziękuję za wskazówki, ale kłopot jest nadal mimo że: napisy i film nazywaja
      się tak samo, przekonwertowałam je na format czasowy,.To chyba jednak nie
      ustawienia dvd tylko błąd przy nagrywaniu, bo czyta inne płyty nagrywane, które
      pozornie niczym sie nie różnia.Grrr... o co chodzi?
      • Gość: ala a czym odtwarzasz? IP: *.chello.pl 27.04.07, 14:59
        jakim programem odtwarzasz te filmy?
      • Gość: Sławek62 Re: napisy w LG286 IP: *.klaudyny.waw.pl 27.04.07, 15:04
        Może tytuły są zbyt długie, spróbuj skrócić(usuń to co
        zbędne: "rippDVD", "xvid" itp.)
        • Gość: badbebe Re: napisy w LG286 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 17:03
          Po kupieniu wszystkożernego Lg po prostu chciałam wrzucić je do odtwarzacza i
          po kłopocie, a teraz nie mogę znależć instrukcji jak prawidłowo nagrać film
          żeby był i obraz i napisy, w instrukcji nic, w necie to co do tej pory i nie
          działa nadal.W subedit napisy nan nagrywanych przezemnie płytach były zawsze...
          • Gość: Sławek62 Re: napisy w LG286 IP: *.klaudyny.waw.pl 27.04.07, 18:26
            Jeżeli nagrywam filmy „divx” na płytę DVD, np. w katalogu „Believer” mam:
            [“The Believer.avi“ i “ The Believer.txt”], w “Recruit”
            [“The.Recruit.cd1.avi” i „The.Recruit.cd2.avi” ; „The.Recruit.cd1.txt”
            i “The.Recruit.cd2.txt”] itp., aż zapełnię całą płytę DVD np. w Nero Burning
            Room. Płytę CD zapisuję bez oddzielnego katalogu, tylko plik „.avi” i „.txt”.
            Zwróć uwagę, że nazwy plików video i tekstowych są dokładnie takie same. Można
            to uzyskać naciskając prawy klawisz mysz(PKM) na tytule filmu -> zmień nazwę ->
            kopiuj i LKM na zewnątrz napisów , następnie na pliku tekstowym PKM ->zmień
            nazwę -> wklej i LKM wewnątrz ramki z napisami, oraz skasuj kl. Back Space
            rozszerzenie .avi i w to miejsce wpisać .txt, oraz LKM na zewnątrz , Jest to
            nieco nieudolny opis zmiany nazwy pliku. Potrenuj na plikach np. notatnika –
            utwórz ze dwa i pozamieniaj im nazwy.
            Niektóre odtwarzacze stacjonarne nie czytają nazw dłuższych niż 31 znaków.
            Jak posługiwać się np. NERO znajdziesz na stronie http//www.CDRinfo.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka