Dodaj do ulubionych

Jak Microsoft traktuje klientów

27.04.07, 15:44
Witam serdecznie. Chcialem sie podzielic z Wami moja historia dotyczaca
programu Vista Express Upgrade prowadzona na rzecz Microsoft przez firme
ModusLink. Nie wiem jak wiele osob udzielajacych sie tutaj skorzystalo z tego
programu, ale chyba wiekszosc z nich bedzie miec podobne odczucia do moich.
Przypomne tylko w skrocie, ze jest to program, na mocy ktorego rzekomo mozna
bylo uzyskac Viste za darmo dzieki kuponom dostarczanym przy zakupie XP w
odpowiednim okresie, na odpowiednich warunkach. Tzn. w takim okresie i na
takich warunkach, aby Microsoft nie stracil duzej ilosci pieniedzy z powodu
braku Visty w sklepach w czasie Swiat.

Tak to wygladalo w moim przypadku:

1. 14 stycznia tego roku, poprawnie i zgodnie z instrukcjami, wypelnilem
formularz zamowienia na stronie ModusLink.

2. 16 stycznia wyslalem do Holandii list z oryginalnym dowodem zakupu XP oraz
z wypelnionym kuponem. W tym samym dniu wykonalem przelew elektroniczny na
konto ModusLink w kwocie 15,56 euro - to suma na pokrycie podatkow i kosztow
transportu. Przelew zostal zaakceptowany i zrealizowany pomyslnie przez bank.

3. Mijaly tygodnie, a w tym czasie status mojego zmowienia zdazyl sie zmienic
kilkakrotnie: zmowienie potwierdzone, COA zweryfikowany, POP zweryfikowany
itd. Proces szedl powoli, ale do przodu. Gdy sprawdzilem status zamowienia 2
marca otrzymalem komunikat: dowód zakupu i certyfikat autentyczności
zweryfikowane pomyślnie.

4. 9 marca, jako ze minelo juz 5 tygodni od premiery Visty i 7 tygodni od
zlozenia zamowienia, postanowilem wyslac e-mail do ModusLink z zapytaniem o
termin wysylki. Odpowiedz nadeszla szybko. Napisano w niej, ze moje
zamowienie zostalo zweryfikowane pomyslnie, a o wysylce zostane poinformowany
e-mailem, kiedy nastapi. Odprezony postanowilem spokojnie czekac na wysylke i
e-mail z potwierdzeniem.

5. 26 marca ponownie wchodze na strone ModusLink, aby sprawdzic status
zamowienia. I co sie okazuje? Moje zamowienie zostalo anulowane! Bez podania
jakiejkolwiek przyczyny, bez jakiejkolwiek informacji czy ostrzezenia!
Oczywiscie w tym samym dniu pisze do ModusLink e-mail z prosba o wyjasnienie
sprawy.

6. 28 marca otrzymuje e-mail z odpowiedzia. Firma przeprasza za zaistniala
sytuacje, nie wyjasnia jej przyczyn, ale zaleca ponowne zlozenie zamowienia.
Chca takze, abym po ponownej rejestracji skontaktowal sie z nimi i podal
numer nowego zamowienia, aby mogli przywrocic pomyslna weryfikacje numeru COA
i dowodu zakupu (POP) ze starego zamowienia.

7. Odpisuje im, ze nie moge zlozyc nowego zamowienia, poniewaz nie dysponuje
numerem kuponu, ktory jest potrzebny w czasie rejestracji. Kupon przeciez
jest juz w Holandii. Otrzymuje odpowiedz, w ktorej podaja mi wspomniany numer
i ponownie prosza o kontakt w pozniejszym terminie w celu podania nowego
numeru zamowienia. To z kolei ma umoziliwic przeniesienie pomyslnej
weryfikacji COA i POP oraz powiazania starej platnosci z nowym zamowieniem.

8. 2 kwietnia skladam nowe zamowienie. Otrzymuje potwierdzenie zamowienia na
e-mail. Zgodnie z zaleceniem informuje o wszystkim ModusLink. Otrzymuje
odpowiedz, ze wszystko jest w porzadku i ze moja platnosc za stare zamowienie
zostanie przetransferowana do nowego zamowienia.

9. Mijaja kolejne 2 tygodnie. W tym czasie zmienia sie status nowego
zamowienia, az w koncu ponownie otrzymuje komunikat: dowód zakupu i
certyfikat autentyczności zweryfikowane pomyślnie. Po pewnym czasie status
zamowienia zmienia sie na: zamowienie otrzymane! Tak, brzmi to dziwnie, ale
po konsultacjach z kumplami z zagranicy okazuje sie, ze to prawidlowy status.
Zamowienie niby trafilo do jakiegos tam biura i wkrotce powinno zostac
zrealizowane.

10. Nagle, 18 kwietnia otrzymuje e-mail z grozba od ModusLink, ze powinienem
bezzwlocznie wyslac do nich faks z potwierdzeniem dokonania przelewu, bo
inaczej moje zamowienie zostanie anulowane. Mam tez podac numer starego i
nowego zamowienia. Wkurzony oczekiwaniem i tymi wszystkimi bzdurnymi
procedurami pokornie wykonuje polecenie ModusLink. 19 kwietnia wysylam do
nich faks z potwierdzeniem przelewu i numerami zamowien pod wskazany w mailu
faks.

11. Mija kolejny tydzien. Za oknem piekna, wiosenna pogoda, slonko grzeje, a
humor dopisuje :-)

12. 25 kwietnia otrzymuje e-mail z ModusLink ktory przedstawiam ponizej w
oryginale:

"Dear Customer,

Thank you for placing your order with the Upgrade Redemption Support Centre.

Unfortunately, we have not received payment from your bank or a cheque,
consequently, we have not been able to process your order for shipment. Due
to the failure to remit the funds we have had to cancel your order.

We can still offer you a last opportunity to re-enter a new order, although
payment will only be possible with credit card. All re-entered orders need to
be registered with us before noon on April 30th. You can re-enter your order
at:
upgradeweb.moduslink.com/vista/default.aspx
Should you feel that you have received this e-mail in error, please provide
us with a copy of your proof of payment by replying to this e-mail or by one
of the other options mentioned below and we will process your order for
shipment as quickly as possible.

We sincerely apologize for any inconvenience and we hope to receive your new
order soon.

With kind regards,

The Upgrade Redemption Support Centre"

13. Chyba nie musze mowic, jak sie czulem po przeczytaniu tego e-maila. Po
ponad 3 miesiacach bezskutecznej walki z ignorancja i niekompetencja -
poddaje sie. Nie mam wiecej sil walczyc z ludzka glupota. Uznaje, ze
zwyczajnie zostalem oszukany przez najwieksza firme komputerowa swiata. Nie
jestem sam, sa tysiace ludzi w podobnej sytuacji, przynajmniej na tzw.
Zachodzie. Polecam poczytac komentarze do artykulu na tej stronie:
labs.pcw.co.uk/2007/02/moduslink_respo.html
Kumple mowia - przejdz na Linuxa i kopnij w d... Billa. Czlowiek placi za
soft spore pieniadze, nie otrzymuje zadnych gwarancji jego poprawnego
dzialania, a na dodatek jest traktowany jak smiec. Wazne, ze kasa sie
zgadza...

Najpewniej poslucham kumpli i bede doradzal takie postepowanie wszystkim
znajomym.

Pozdrawiam...
Obserwuj wątek
    • Gość: Greg Re: Jak Microsoft traktuje klientów IP: 212.76.40.* 27.04.07, 16:29
      Ech, kolejny wylewający żale na forum. Po pierwsze jeśli ktoś tu zawinił to Moduslink, a nie MS, co tu ma do rzeczy MS? Po drugie - masz dowód przelewu? Jeśli masz to go wyślij ML, a jeśli nie - masz problem z własnej winy, niczyjej innej!
      • gizzy66 Re: Jak Microsoft traktuje klientów 27.04.07, 16:53
        > Ech, kolejny wylewający żale na forum.

Chce jedynie przestrzec uzytkownikow przed pakowaniem sie w podobne "promocje"

> Po pierwsze jeśli ktoś tu zawinił to Moduslink, a nie MS, co tu ma do rzeczy
        > MS?

A co, za przeproszeniem, obchodzi klientow MS z kim ta firma podpisuje umowy na
        realizacje takich programow? Oferte zlozyl Microsoft i to on jest winien
        zaistnialej sytuacji. Nie zrobil nic, aby jego partner biznesowy wywiazal sie
        ze swoich zobowiazan. Ze zobowiazan MS.

> Po drugie - masz dowód przelewu? Jeśli masz to go wyślij ML, a jeśli nie -
        > masz problem z własnej winy, niczyjej innej!

Doczytaj porzadnie tekst. Wyslalem potwierdzenie zarowno faksem, jak i mailem.
        Z gory jednak wiadomo, ze to nic nie da...
        • r0ger Re: Jak Microsoft traktuje klientów 27.04.07, 17:53
          gizzy66 napisał:

> Chce jedynie przestrzec uzytkownikow przed pakowaniem sie w podobne "promocje"

To chyba jeszcze nie próbowałeś reklamować butów

> Doczytaj porzadnie tekst. Wyslalem potwierdzenie zarowno faksem, jak i mailem.

W moim przypadku od złożenia wniosku do otrzymania systemu minęło ok. 5 tygodni. Formularz autentyczności i paragon (dowód zakupu) zeskanowałem i wysłałem mailem.

> Z gory jednak wiadomo, ze to nic nie da...

Typowo polskie podejście do sprawy. Masz kolego po prostu pecha. Próbuj jeszcze raz i uda się. No chyba, że... wysłałeś kilka kopii swojego formularza, licząc, że się nie dopatrzą, ale to już inna bajka.
          • Gość: ycbo Re: Jak Microsoft traktuje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 21:19
            I dlatego rozumiem ludzi omijających ten bajzel i kupujących system na
            stadionie za cenę wartą tego wyrobu i traktowania przez wytwórcę.
            • Gość: K2 Re: Jak Microsoft traktuje klientów IP: *.acn.waw.pl 27.04.07, 21:58
              > I dlatego rozumiem ludzi omijających ten bajzel i kupujących system na
              > stadionie za cenę wartą tego wyrobu i traktowania przez wytwórcę.

Co ma piernik do wiatraka? Przeciez mozna isc do byle sklepu z softem i to kupic.
              • Gość: ycbo Re: Jak Microsoft traktuje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 22:20
                Przeczytaj mój wpis kilka razy i zrozumiesz.
                Narazie myślisz tak jak byś pracował w microsofcie.
                • r0ger Re: Jak Microsoft traktuje klientów 28.04.07, 01:13
                  Żeby nie to IP... przez chwilę myślałem, że bzyk wrócił.
                • Gość: p2p Re: Jak Microsoft traktuje klientów IP: *.acn.waw.pl 28.04.07, 13:42
                  > Przeczytaj mój wpis kilka razy i zrozumiesz.

Napisales, ze jedyna alternatywa dla zakupu Visty jest stadion co jest oczywista
                  nieprawda. Co tu jest do rozumienia?

> Narazie myślisz tak jak byś pracował w microsofcie.

Dziecinna argumentacja - każdy kto ma inne zdanie pracuje w MS.
            • Gość: Greg Re: Jak Microsoft traktuje klientów IP: 212.76.40.* 27.04.07, 23:00
              Czyli ukraść złodziejowi to nie przestępstwo? Kolejny przejaw typowo polskiego, cwaniackiego podejścia do rzeczywistości...
              • oby.watel Re: Jak Microsoft traktuje klientów 28.04.07, 01:02
                Wylewać żali na forum nie wolno. Nie należy także opisywać nieudanych kontaktów
                z firmami. Tutaj sa sami macho, którym nigdy nic sie nie zepsuło, nigdy nikt ich
                nie oszukał, bo oni są tak sprytni, że to przewidzieli i oczywiscie nie dali
                się. Kolejny przejaw typowo polskiego, cwaniackiego podejścia do rzeczywistości...
                • Gość: Greg Re: Jak Microsoft traktuje klientów IP: 212.76.40.* 28.04.07, 10:30
                  Kolejny frustrat - ludzie, idźcie do psychologa! Forum, moim zdaniem, jest miejscem, w którym można szukać pomocy, a nie wylewać jednostronnie swoje żale "bo tak", "bo znowu w życiu mi nie wyszło"... Pytam jeszcze raz - czy autor wątku drążył temat? Nie, bo uznał, że nie warto - OK, jego prawo, ale skoro zakończył sprawę to po co teraz jęczy na forum?
                  • Gość: Oxygene Re: Jak Microsoft traktuje klientów IP: 193.17.14.* 28.04.07, 11:49
                    Racja !!!
                    Forum to nie jest miejsccem na propagandę,kampanię przeciwko jakiejś firmie, to
                    nie forum ochrony praw konsumentów itp.
                    • Gość: ycbo Re: Jak Microsoft traktuje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 12:18
                      Zaczynam zgadzać się z gregiem =
                      to nie jest forum do wylewania frustracji.
                      to nie jest forum dla nieudaczników.
                      to nie jest forum dla nieuków.
                      Macie problem z programem, komputerem czy sprzedawcą to idźcie do psychologa
                      lub psychiatry bo tu popisuje się greg i wasze problemy go ranią i drażnią jego
                      cieniutkie ego.
                      Co do oszukiwania oszusta to mamy różne zdania i nie porozumiemy się.
                      • monika_04 Re: Jak Microsoft traktuje klientów 28.04.07, 12:29
                        Hmm forum o komputerach to czasem doradza sie tu zakup jakiegoś sprzętu i
                        programu. To dlaczego nie można ostrzec, odradzić? Wiem z doświadczenia jak to
                        się można "przejechać" na znanej firmie, zapewne są to cenne rady dla tych,
                        którzy dopiero przymierzają się do kupna.
                        Jak komuś to przeszkadza- może nie czytać.
                        • oby.watel Re: Jak Microsoft traktuje klientów 28.04.07, 12:54
                          monika_04 napisała:

> Jak komuś to przeszkadza- może nie czytać.

Nie wymagaj rzeczy niemożliwych. To są ludzie bedący na musiku. Oni muszą czytać
                          i muszą się "ustosunkować", dać zdrowy odpór i wyrazić dezaprobatę podkreślając
                          swoja mądrość i wyższość. Im się nigdy nic nie psuje, nigdy nie pośliznęli sie
                          na skórce od banana i nigdy nic nie sprawiało im kłopotów. Tacy minisupermeni.
                          Na wszelki wypadek jednak wytłuki w domu wszystkie lustra....
                          • Gość: Greg Re: Jak Microsoft traktuje klientów IP: 212.76.40.* 28.04.07, 13:00
                            No właśnie, taktyka podobna do stosowanej przez partię rządzącą: nie odpowiadać merytoryczne, a jedynie zgnoić przeciwnika! Mam takie zdanie jakie mam, czy coś mi się psuje to już moja sprawa - akurat w do sprawy poruszanej w wątku ma się to nijak.
                            • Gość: ja Re: Jak Microsoft traktuje klientów IP: *.as.kn.pl 28.04.07, 13:09
                              Właśnie w pierwszej odpowiedzi pokazałeś merytoryczną wypowiedź. Gratuluję
                              hipokryzji.
                        • Gość: Greg Re: Jak Microsoft traktuje klientów IP: 212.76.40.* 28.04.07, 12:57
                          Jasne, tylko że w dobrym tonie jest wypróbować najpierw znane sobie drogi rozwiązania problemu zanim zapyta się na forum. Dobrym przykładem niech będą fora specjalistyczne, w tym te hermetyczne, np. dotyczące *nixów, gdzie jeśli pytający nie wykaże się w pierwszym poście własną inicjatywą (niech będzie nieudana, ale będzie!) to dyskusja kończy się odesłaniem do instrukcji obsługi - jakkolwiek można mieć czasami zastrzeżenia do nadużywania przez niektórych userów literki "F" (np. RTFM), to samo pouczenie wydaje mi się na miejscu. Tutaj mamy do czynienia z sytuacją inną - autor wątku sam odpuścił, stwierdził, że nie warto męczyć niesolidnej firmy (OK, jego prawo), ale jednocześnie się żali - W JAKIM CELU?, pytam się.
                          • Gość: ja Re: Jak Microsoft traktuje klientów IP: *.as.kn.pl 28.04.07, 13:09
                            Bo robią go w wała już tyle czasu. Nie chcesz nie czytaj, proste.
                            • Gość: ycbo Re: Jak Microsoft traktuje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 13:51
                              Najbardziej wnerwiają mnie sytuacje na tych jak to nazywasz forach
                              specjalistycznych = przeglądam > widzę temet > jest 15 wpisów więc klikam a tam
                              14 odpowiedzi typu to już było, naucz się szukać, użyj szukajki, jesteś głupi i
                              tym podobne wynurzenia geniuszy.
                              Moja rada = temat jest dla ciebie za prosty to go olej = człowiek zrozumie że
                              nie trafił z problemem i będzie robił z tym coś dalej sam.
                              Ja i inni nie wejdą bo będą widzieli że konkretnych odpowiedzi niema, więc po
                              co klikać dalej.
                              A tak z ciekawości to co miała wnieść nowego odpowiedź grega = nie wniesła nic
                              po za tym że człowiek wie że jest kretynem nie potrafiącym wybrać właściwej
                              oferty.
                              Tak naprawdę to nie jest kretynem, tylko chciał przekazać że trafił na dyże
                              firmy które mają klienta w odbytnicach bo pozwala im na to polska sytuacja i
                              bylejakość tych firm.
                              • oby.watel Microsoft tak traktuje klientów jak zasługują 28.04.07, 14:07
                                Gość portalu: Greg napisał:

> No właśnie, taktyka podobna do stosowanej przez partię rządzącą: nie
                                > odpowiadać merytoryczne, a jedynie zgnoić przeciwnika! Mam takie zdanie
                                > jakie mam, czy coś mi się psuje to już moja sprawa - akurat w do sprawy
                                > poruszanej w wątku ma się to nijak.

No. Mocne argumenty. Więc merytorycznie. Są firmy - powiedzmy - mniej lub
                                bardziej uczciwe. Mniej lub bardziej poważnie traktujące swoich klientów.
                                Największy światowy gigant, który nigdzie nie pozwoliłby sobie na spuszczanie
                                klientów po brzytwie w Polsce nawet nie próbuje stwarzać pozorów. Dlaczego? Otóż
                                właśnie dlatego, że za najwiekszy przekręt nie zostenie napiętnowana firma,
                                tylko klient, który dał się nabrać.

Dlatego w rurze może płynąć 95% powietrza i 5 % gazu, prądu może nie być
                                godzinami "z powodu awarii", ale spróbuj spóźnić się z rachunkiem za
                                "przewidywane zużycie". Ponieważ kupiona w sklepie internetowym płyta nie
                                podlega zwrotowi, jeśli została rozfoliowana, więc się ją wysyła rozfoliowaną i
                                to tak, że ślady tej operacji widnieją na pudełku (czy płyta jest zabezpieczona
                                przed odtwarzaniem nie wiadomo, bo to tajemnica, choć prawo stanowi, że towar ma
                                być jednoznacznie i szczegółowo opisany). Itd. Itp.

Oczywiście są wśród nas ludzie, którzy - jak np. Greg - tak niekorzystnych umów
                                nie dali sobie wcisnąć i do takich niekorzytnych sytuacji nie dopuszczają. Mają
                                więc moralne prawo pouczać innych. Przynajmniej tak im sie wydaje.

Żeby być przez innych traktowanym poważnie musimy się solidarnie i poważnie
                                traktować sami...
                                • Gość: Greg Re: Microsoft tak traktuje klientów jak zasługują IP: 212.76.40.* 28.04.07, 17:17
                                  Co innego działanie przeciwko takim firmom (sam je zwalczam, ale nie robię z siebie ich męczennika, tylko walczę o swoje prawa, a o innych nie mam czasu się martwić), a co innego robienie afery z własnego lenistwa na forum (bo mu się nie chce walczyć to niech inni to zrobią). Często zdarza mi się toczyć takie spory "dla zasady", również dotyczące niewywiązywania się ze zobowiązań, ale nie robię takiego szumu na forum.
                                  • oby.watel Re: Microsoft tak traktuje klientów jak zasługują 28.04.07, 19:16
                                    Zarzucasz innym "taktykę podobną do stosowanej przez partię rządzącą: nie
                                    odpowiadać merytoryczne, a jedynie zgnoić przeciwnika!" Rodzi sie jednak
                                    podejrzenie, że i Ty ją stosujesz. Rozwiej więc wątpliwosci i wskaż miejsca, w
                                    których autor wątku "robi z siebie męczennika", "robi aferę z własnego lenistwa"
                                    i wreszcie gdzie wspomina, że "mu się nie chce walczyć i niech inni to zrobią"
                                    za niego.

Wypada w tym miejscu wyrazić wdzięczność, o Gregu, że mimo braku czasu ("o
                                    innych nie mam czasu się martwić") jednak znalazłeś chwilę, zeby pouczyć nas
                                    maluczkich co możemy na forum pisać, a czego nie. A także poinformować, że
                                    również miewasz kłopoty, ale sam je zwalczasz i odnosisz zwycięstwa niczym Don
                                    Kichot. Moze autor wątku powinien powołać się na Ciebie, żeby szybko załatwić
                                    sprawę?
                                    • Gość: Greg Re: Microsoft tak traktuje klientów jak zasługują IP: 212.76.40.* 29.04.07, 00:51
                                      Męczennika z siebie robi przez cały pierwszy post: "patrzcie jak mnie zignorowali", podczas gdy sam przestał indagować oporną, fakt, firmę. Albo się wykorzystuje wszystkie możliwości, ew. kończy sprawę żądając zwrotu pieniędzy, albo pisze na forum - tutaj mamy to drugie, tyle że to do niczego nie doprowadzi. Co do moich problemów - chodziło mi o to, że każdy je ma, z lepszym lub gorszym skutkiem sobie radzi, że autor akurat w tej kwestii odosobniony nie jest, a robi straszną aferę.
                                    • Gość: Greg Re: Microsoft tak traktuje klientów jak zasługują IP: 212.76.40.* 29.04.07, 00:55
                                      Poza tym, jedna rzecz mnie zastanawia - czy to jedna osoba skusiła się na promocję pod hasłem "XP->Vista"? Jakoś inni nie mają problemów...
                                      • astonisz Re: Microsoft tak traktuje klientów jak zasługują 29.04.07, 10:46
                                        > Poza tym, jedna rzecz mnie zastanawia - czy to jedna osoba skusiła się na
                                        > promocję pod hasłem "XP->Vista"? Jakoś inni nie mają problemów...

Sek w tym, ze nie jedna a tysiace osob. Poczytaj sobie komentarze do tego
                                        artykulu:
                                        labs.pcw.co.uk/2007/02/moduslink_respo.html
                                        Takich watkow na forach jest cale mnostwo.

Ile czasu Twoim zdaniem powinieniem przeznaczyc na walke o swoje? Ja robie to
                                        juz od ponad 3 miesiecy. Po prostu nie widze juz innych rozwiazan. Owszem, sa
                                        osoby ktore otrzymaly upgrade bez przekopow. Ale to nie eliminuje problemow
                                        innych uzytkownikow...
                                  • krzysztofsf Re: Microsoft tak traktuje klientów jak zasługują 29.04.07, 00:09
                                    Ja ten watek traktuje raczej jako ostrzerzenie + oczekiwanie na info typu: "Ja mialem dokladnie taka sytuacje i zglosilem wtedy to do xxx i zaraz bylo dobrze"
                                    • Gość: Greg Re: Microsoft tak traktuje klientów jak zasługują IP: 212.76.40.* 29.04.07, 00:58
                                      Nie wiem, może to zboczenie zawodowe, ale _nie_wierzę_ w ludzki altruizm, w bezinteresowną pomoc choćby w takim wypadku, już raczej w głupią chęć "zemsty" wynikającą raczej z własnej nieudolności ("ja sobie nie radzę, ale niech on ma za swoje") - nie kończy się sprawy w ten sposób, jaki zaprezentował autor wątku.
                                      • krzysztofsf Re: Microsoft tak traktuje klientów jak zasługują 29.04.07, 08:38
                                        Gość portalu: Greg napisał(a):

> Nie wiem, może to zboczenie zawodowe, ale _nie_wierzę_ w ludzki altruizm, w bez
                                        > interesowną pomoc choćby w takim wypadku, już raczej w głupią chęć "zemsty" wyn
                                        > ikającą raczej z własnej nieudolności ("ja sobie nie radzę, ale niech on ma za
                                        > swoje") - nie kończy się sprawy w ten sposób, jaki zaprezentował autor wątku.

Cierpliwosc ludzka ma swoje granice. Ja sie mu nie dziwie.
                                        Ja , gdybym bawil sie w realizacje tego voutchera (a mam taki) odpadlbym wczesniej, bo nie znam angielskiego - to swoja droga chamstwo, przy sprzedazy lokalizacji jezykowych, zmuszac do kontaktow z firma obcojezyczna, gdzie wiele problemow moze wyniknac z pomylek jezykowych.
                                        Dlaczego inne promocje microsoft w naszym kraju potrafi przeprowdzic za posrednictwem promise a tej nie? Skorzystalem (dla syna) z przyzwoitej promocji Office Proffesional dla uczniow, gdzie pakiet O 2003 kupilem za 300 zl a za 60 mam do dokupienia plytke z nosnikiem aktualizujacym do Office prof 2007.

Ja sobie (jak widze na szczescie) z gory odpuscilem aktualizacje do vista (he, he, jeszcze nie zainstalowalem tego xp zreszta :)), bo koszt jest stosunkowo nieduzo mniejszy niz zakupienie osobnego pakietu OEM. I jak widze podwojnie slusznie odpuscilem.
                                      • oby.watel Re: Microsoft tak traktuje klientów jak zasługują 29.04.07, 13:23
                                        Gość portalu: Greg napisał:

> Nie wiem, może to zboczenie zawodowe, ale _nie_wierzę_ w ludzki altruizm,
                                        > w bez interesowną pomoc

Wiara jest indywidualną sprawą każdego człowieka. A historia uczy, że niewiara
                                        kończy sie przeważnie źle. Z braku zaufania do rodaka przeważnie korzystali obcy.

> raczej w głupią chęć "zemsty" wynikającą raczej z własnej nieudolności

Nie każdy jest udolny i macho. Natomiast psychologia zna przypadki dodawania
                                        sobie znaczenia przez potępianie własnych frustracji i kompleksów u innych i
                                        wybaczanie ich u siebie.

Jakie by nie były intencje autora wątku dotyczy on sprawy podejścia pewnej firmy
                                        do klienta. Roztrząsanie intencji jakie nim kierowały zupełnie nie mieści się w
                                        centrum zainteresowań tego forum. Jeśli chcesz dalej drążyć swój temat -
                                        proponuję - przenieś się na forum psychiatryczne. A tu lepiej skupmy się nad
                                        problemem traktowania nas przez firmy jak klientów trzeciej kategorii. Szanujmy
                                        się wzajemnie, to i nas będą szanować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka