IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 07:27
mam pytanko. jest drukarka D5 160 HP i jest dopisek photo smart. Czy to oznacza ze taka drukarka jest drozsza w eksploatacji? bo moj szef prosil mnie zebym sie tego dowiedziala zebysmy potem nie przeprlacali. Mielismy dotychczas BJC4400 Canona ale poszla glowica i teraz kupujemy nowa drukarke. Czy radzicie wziac ta nowa (jest akurat w magazynie naszego dzialu zamowien) czy czekac na jakas inna (ale to potrwa wowczas)
Obserwuj wątek
    • Gość: Szpaq Re: Drukarka IP: 81.219.132.* 21.05.07, 08:52
      Nie znalazłem takiej drukarki na necie.
      Czy to jest ta?

h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SupportTaskIndex.jsp?lang=pl&cc=pl&prodTypeId=15179&prodSeriesId=27041&taskId=120

Najprawdopodobniej jest to atramentowa kolorowa drukarka z jednym kartridżem do
      drukowania zdjęć z możliwością dokupienia dopiero jednego tuszu czarnego i
      zwykłego kolowego. Jeżeli tak to ta drukarka się nie nadaje do firmy. Czy w
      firmie jest konieczność drukowania w kolorze czy tylko czarno biało?

Jak firma to w sumie tylko drukarki laserowe.
      • Gość: stypendysta Re: Drukarka IP: *.199.50.230.tesatnet.pl 21.05.07, 09:40
        Nawet jeśli kolor, ale sporadycznie, firmie polecałbym kolorową laserówkę.
        • Gość: Kasia Re: Drukarka IP: *.pap.edu.pl 21.05.07, 10:38
          dziekuje za odpowiedzi

wyjasnie moze do konca. Ta drukarka jest rozppatrywana bo potrzebujemy szybko
          nowej drukarki a ta akurat jest na stanie w dziale zamowien. Z tego wynika ze
          nie oplaca jej sie kupowac, tylko ze my mamy jeszcze jeden ogranicznik,
          potrzebujemy drukarke nie za wiecej jak 300 zl. Do drukowania czarno-bialego i
          kolorowego. Tylko jesli pozniej w ekploatacji wyjdzie ze jest nieekonbomiczna
          to wolimy teraz zastanowic sie nad jakas inna i sami ja kupic. Czy w tych
          okolicznosciach zostalibyscie przy tej czy kupowali inna za cene do 300 zl?
          • Gość: Szpaq Re: Drukarka IP: 81.219.132.* 21.05.07, 19:47
            W żadnym przypadku bym jej nie kupił (chyba ze drukujecie po 50 stron na
            miesiąc). Tylko laser. Proszę policzyć ceny tuszy/(liczba wydrukowanych stron na
            jednym tuszu) i cene tunerów do laserów. Za 300 złotych to niema o czym gadać.

Wśród drukarek panuje jedna zasada:
            Mało się płaci albo przy zakupie urządzenia albo przy jego użytkowaniu.
            Zdecydowanie lepiej się wychodzi przy tej drugiej opcji.

Ile stron miesięcznie jest drukowanych w kolorze a ile na czarno-biało

• Gość: stypendysta Re: Drukarka IP: *.199.50.230.tesatnet.pl 21.05.07, 21:10
              Może się okazać, że lepiej kupić monochromatyczną laserówkę, a nieliczne druki kolorowe wydrukować w punkcie usługowym na kolorowym ksero (dobre punkty mają kolorowe ksero podłączone do komputera).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka