Dodaj do ulubionych

U lekarza-dokumenty

06.05.08, 21:15
Dziewczyny pomózcie!W Polsce jestem na urlopie wychowawczym i planuje z
dziecmi pojechać do nie-męza do UK .Jakie musze miec dokumenty jakbym chciala
do lekarza iść?Dzieci wydaje mi sie ze pod ubezpieczenie swojego ojca
podlegaja a Ja?
Obserwuj wątek
    • carmelaxxx Re: U lekarza-dokumenty 06.05.08, 21:54
      najpierw zapisujesz sie do przychodni czyli bierzesz paszporty swoje i dzieci,
      NIN partnera i wypelniasz formularze. Dostajesz wyznaczony termin wizyty
      kontrolnej. I to wszystko.
      • igooska Re: U lekarza-dokumenty 06.05.08, 21:59
        Wielkie dzieki!A czy w przypadku wychowawczego w Polsce musze starac sie o
        nin?Nie planuje podjęcia pracy ale poza zaświadczenie ze mieszkam w Angli(umowa
        o wynajem domu)nie bede mieć zadnego poświadczenia przebywania.
        • mixta2 Re: U lekarza-dokumenty 07.05.08, 00:57
          NIN nie ma nic wspolnego z polskim urlopem wychowawczym,to jest odpowiednik
          polskiego NIP-u i raczej jest to rzecz niezbedna i warto jest go wyrobic bo
          napewno wczesniej czy pozniej bedzie potrzebny.Jezeli chodzi o potwierdzenie
          adresu to umowa na mieszkanie(jezeli jestes na niej uwzgledniona),w zupelnosci
          wystarczy zeby zapisac sie do GP,paszporty Wasze i dzieci i to raczej tyle.Po
          zapisaniu dostaniecie wyznaczona wizyte i zostanie przeprowadzony przez
          pielegniarke wywiad srodowiskowy odosnie przebytych chorob w rodzinie,zwaza
          Was,zmierza cisnienie,moga chciec wziasc mocz do badania,moga pytac czy
          palicie,pijecie itp.Po okolo 2 tyg.powinny Wam przyjsc poczta dla calej rodziny
          medical card(dla kazdego oddzielnie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka