Gość: agacia IP: *.acn.waw.pl 04.06.03, 14:18 jak wlaczyc w przegladarce opcje akceptacji plikow cookie??? to ja -kobieta:) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: kell Re: pliki cookie IP: *.*.*.* 04.06.03, 18:28 nie powinnas blokowac cookies bo to jest jedna z 2ch skrajnosci. powinnas sobie sciagnac Mozille (z mozillapl.org ) i tam w opcjach ograniczyc kazde ciacho by bylo kasowane przy wylaczaniu komputera, co bedzie zapobiegac temu, ze niektore strony beda protestowac, ze nie bedziesz mogla ich obejrzec poki nie wlaczysz 'cookies' Link Zgłoś
Gość: Jolab Re: pliki cookie IP: *.gisz.pl 05.06.03, 21:20 Jezeli to Internet Explorer to: Narzędzia --> Opcje Internetowe --> Prywatność Tam suwakiem można ustawić sposób blokowania (lub nie) ciasteczek Link Zgłoś
Gość: kell Re: pliki cookie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.06.03, 21:57 oj nie czytasz co pisze. ja nie chce blokowac, bo wtedy czesc www mnie nie wpusci. ja chce miec je tylko wtedy gdy sa potrzebne, a zaraz potem sa kasowane. na tym polega caly figiel. to cos wiecej niz proste blokowanie Link Zgłoś
Gość: _mort_ Re: pliki cookie IP: 172.25.119.* 06.06.03, 03:38 To w opcjach internetowych możesz recznie skasować narzędzia/opcje internetowe/usuń pliki cookie i po krzyku ]:-) Link Zgłoś
Gość: kell Re: pliki cookie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.06.03, 03:48 i rozumiem, ze codziennie to czynisz?:) poza tym mozilla daje ci duza wieksza kontrole. mozesz zezwalac okreslonym serwerom by zostawialy ciacha (np majac konto na amazon.com chcesz byc automatycznie logowany, albo by starwars.com rozpoznawalo ciebie bez koniecznosci logowania) z 2giej strony nie chcesz by reszta stron rozpoznawala ciebie jak powracajacego uzytkownika. a moze i sa takie strony ktorym zupelnie nie chcesz pozwolic na zapisywanie jakichkolwiek informacji. to zupelnie wiecej niz proste pozwol wszystkim albo blokuj wszystkie. zreszta podobnie mozilla traktuje grafike ladowana z www, pop-upy, hasla itd. zerknij jak masz ochote: www.cs.yorku.ca/~cs993373/ciacha.png Link Zgłoś
Gość: zz Re: pliki cookie IP: *.toya.net.pl 06.06.03, 10:55 Po co ty chcesz czy blokować ciasteczka? Przeciez to nie są spy (szpiedzy). Na pulpicie mozna miec kilka przegladarek www. - w IE zezwalasz na ciasteczka i popup. - w Operze blokujesz ciasteczka i PopUp. a szczególnie w systemie operacyjnym windows 98 bardzo łatwo wyczyscisz zawsze ciasteczka programem "Tracks Eraser" który łatwo sciągnąc ze stron np. www.zdnet.com lub www.cnet.com tracks eraser jest nawet na www.komputerswiat.pl ciasteczka mozna przyjmować gorsze są mogą być chyba popup (samootwierające się okna)... Link Zgłoś
Gość: encepence Re: pliki cookie IP: 212.244.226.* 08.06.03, 18:52 Gość portalu: zz napisał(a): > Po co ty chcesz czy blokować ciasteczka? Przeciez to nie są spy (szpiedzy). oj mało wiesz, mało.. ciasteczka są dobrymi zbieraczami informacji o Twoim kompie, Twoich preferencjach sieciowych. Nie są to może programy szpiegujące, ale nie są to też niewinne pliki. I jak najbardziej warto je blokować - ale świadomie. Ja to robię za pomocą ogniomurka. Jak mi sie co chce na dysk wpakować, to wyskakuje okieneczko czy puścić dziadostwo czy nie. Przynajmniej mam kontrolę nad tym co się z kompem na sieci dzieje. Link Zgłoś
Gość: kell Re: pliki cookie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.06.03, 19:25 masz na mysli opcje "Enable cookies but ask before accepting" w przegladarce ?:) Link Zgłoś