lobo123 01.06.07, 12:25 Wyskakuje mi taki komunikat przy wł. kompa i nie da sie go uruchomić. Po paru próbach daje dopiero sie rozruszać. Sprawdzałem i zmieniałem taśmy od dyzia i to samo. Dysk racczej ok. Według mnie wejście na płycie???????? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: sss Re: Primary hard disk failed IP: *.chello.pl 01.06.07, 22:40 a wedlug mnie dysk, a nie wejscie. Jak na dyzia tasmach tez masz fail to pewnie dysk. a nie spadl Ci czasem na podloge ostatnio? Link Zgłoś
lobo123 Re: Primary hard disk failed 02.06.07, 11:36 Sprawdze podłączając inny. A jesli dysk - to co - do wymiany? dzieki Link Zgłoś
m.gregor Re: Primary hard disk failed 02.06.07, 12:07 > to co - do wymiany? No przecie ze nie do naprawy... Link Zgłoś
kell99 Re: Primary hard disk failed 02.06.07, 15:55 Przed sprawdzaniem tego dysku to goraco tobie radze przekopiowanie waznych danych na inne nosniki, bo nastepnym razem, ten dysk moze juz nie ruszyc. Jezeli dysk ma obsluge SMART (autodiagnostyki), to zobacz ospowiednim programem (imho wiekszosc programow diagnostycznych, w tym tez darmowy SpeedFan) czy dyskowi nic nie dolega. Link Zgłoś