Gość: Troll IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 12.06.03, 18:19 Wszystko nowe: procek, plyta,HDD. Podczas pracy windowsa nagle czasami komunikat: "Program wykonal nieprawidlowa operacje" i tak co jakis czas. Co to moze być?? Mam starą pamięć - może ona?? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: kell Re: Co to? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.06.03, 19:26 zmien system operacyjny:) Link Zgłoś
Gość: Troll Re: Co to? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 12.06.03, 19:54 Gość portalu: kell napisał(a): > zmien system operacyjny:) E... nie mam raczej problemów z WIN98SE Link Zgłoś
Gość: proz Re: Co to? IP: 212.191.169.* 12.06.03, 20:37 To prawdopodobnie konflikt sterowników. Spróbuj ściągnąć najnowsze wersje (dla 98SE oczywiście), powinno pomóc. Jeżeli instalowałeś wszystko od nowa z oryginalnych płyt / dyskietek, jest bardzo prawdopodobne, że coś się gryzie. Jeżeli to nie pomoże, spróbuj wyłączać kolejno te urządzenia, bez których da się życ - drukarka, karta dźwiękowa, sieciowa etc. i obserwuj. Jeżeli i to nie pomoże - no bo nie możesz wyłaczyc np. karty grafiki, spróbuj odwrotnie - zastępuj sterowniki tymi z Widnows i znów obserwuj. I tak do skutku. Win XP automatycznie bada zgodność sterowników z systemem i informuje o możliwych konfliktach. Jeżeli możesz, zainstaluj XP. No naprawde stabilny system, ja od ponad roku nie widziałem niebieskiego ekranu. Pozdrawiam Link Zgłoś