Dodaj do ulubionych

Windows się nie uruchamia:(

IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.07.07, 19:45
Mam problem z kompem,po mojej ingerencji nie uruchamia się windows.
Instalowałem kartę muzyczną, wymieniłem przy okazji zepsuty napęd DVD. Pełno
kurzu, więc trochę wyczyściłem środek. I kicha, po włączeniu windows się nie
uruchamia. Co to może byc? Wszystkie połączenia OK, odłączyłem napęd i
kartę ,żeby sprawdzić czy nie ma jakiegoś konfliktu. Dalej nic:(
Pomóżcie:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ciekawy Re: Windows się nie uruchamia:( IP: *.tosa.pl 12.07.07, 20:07
      Piszesz, że się nie uruchamia to jak, napisałeś tego posta:D
      • xulu Re: Windows się nie uruchamia:( 12.07.07, 20:47
        napisał z drugiego kompa

napisz więcej co jak gdzie i kiedy ???
        • Gość: TG Re: Windows się nie uruchamia:( IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.07.07, 21:23
          Piszę na laptopie, zepsuł sie drugi komp, domowy. Używa go żona więc muszę
          SZYBKO go przywrócić do życia, bo ja nie będę miał życia:)
          Musiałem coś ja zrobić niechcący w czasie tego czyszczenia kurzu, bo wczesniej
          chodził bez zarzutu. Nie wiem czemu tak się stało, nic nie grzebałem. Jak
          pisałem wszystkie połączenia są ok, przynajmniej tak mi sie wydaje.
          • Gość: a.s.s. Re: Windows się nie uruchamia:( IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.07, 21:30
            NIC nie wlacza sie?
            Moze widac na ekranie jakis komunikat?
            Czy swieci sie jakas kontrolka?
            Podaj moze wiecej szczegolow.
            • Gość: TG Re: Windows się nie uruchamia:( IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.07.07, 22:04
              Komp się włącza, wentylator działa. Na ekranie monitora pojawia się tylko napis
              po angielsku "brak komunikacji, sprawdź swój PC". Połączenie kompa z monitorem
              jest sprawdzone.
              • Gość: a.s.s. Re: Windows się nie uruchamia:( IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.07, 22:25
                Wloz CD z Windowsem i tam masz funkcje naprawy Windowsa.
                • Gość: TG Re: Windows się nie uruchamia:( IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.07.07, 22:39
                  Płyta z windowsem nie uruchamia się więc ten sposób na nic:(
                  Dzięki za pomoc,choć myślę że czyszczenie sprężonym powietrzem nic nie da, to
                  prawie niemożliwe aby teraz przypadkiem coś wysiadło.
              • Gość: Sławek62 Re: Windows się nie uruchamia:( IP: *.klaudyny.waw.pl 12.07.07, 22:26
                Wyłącz komputer. Odłącz wszystkie urządzenia – kable zasilające i sygnałowe
                (najlepiej zapisz flamastrem na taśmach gdzie, co i jak było podpięte). Wyjmij
                pamięci RAM i kartę Video. Przedmuchaj płytę gł. sprężonym powietrzem.Sprawdź
                poprawność podłączenia zasilania płyty gł.(Manual). Wymień baterię na płycie
                gł. Włóż kartę video i włącz komputer.
                Powinien zacząć piszczeć(określona sekwencja dźwięków sygnalizują błąd
                pamięci).
                Włącz głośniki, część płyt gł. sygnalizuje błąd mową. Sprawdź czy działają
                wentylatory (karta video, procesor itp.). Wyłącz komputer. Włóż płytki pamięci
                i uruchom ponownie. Powinien pojawić się ekran z informacjami Biosu. Jeśli nie,
                to uszkodzony może być :
                1. Zasilacz ( podmiana)
                2. RAM (wkładaj pojedynczo, podmiana gdy jedna)
                3. Karta video (podmiana}
                3. płyta gł. serwis
                4. procesor serwis
                Jeśli działa podłączaj kolejno pozostałe urządzenia. Gdy błąd – podaj sekwencję
                dźwięków Biosu, oraz typ płyty gł.
                • Gość: a.s.s. Re: Windows się nie uruchamia:( IP: *.dip.t-dialin.net 13.07.07, 00:12
                  Wylacz komputer , ponownie wlacz trzymajac F8.
                  Wyskoczy okienko, tam ustaw (wcisnij) na (chyba): ostatnio dzialajaca konfiguracja.
                  • Gość: TG Windows się JUŻ uruchamia:) IP: *.stk.vectranet.pl 13.07.07, 14:06
                    Juz wszystko działa:) Wyciągnąłem płytę główna, wszystko dokładnie
                    przeczyściłem i gotowe:)
                    Dziekuje wszystkim za pomoc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka