Dodaj do ulubionych

Jaka drukarka?

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.07.07, 16:16
Witam jestem 26l. studentka ktora zakupila nowy komputer, chcialam rowniez
dokupic drukarke ale niestety kompletnie sie na tym nie znam.

Drukarka miala by sluzyc do drykowania prac(czasami sciag) oraz fotografii.

Jaka biedna studentka nie moge sobie pozwolic na cos extra.
Chcialabym aby nie kosztowala duzo, a byla dobra oraz aby tusz byl do nie tani
czy co tam sie do niej wlewa.

Pozdrawiam i prosze o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Jaka drukarka? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.07.07, 19:08
      Naprawde nie ma tutaj nikogo takie co by sie znal na sprzecie?
      • wampir35 Re: Jaka drukarka? 16.07.07, 19:44
        Kup jakiegoś HP-ka. Osobiście używam laserówki - przerwy w użytkowaniu nie
        powodują wysychania tuszu, z zamiennikami tonerów nie ma kłopotu - są dostępne
        i wydajne, jakość druku też lepsza niż w przypadku atramentówek a ceny wcale
        nie przyprawiają o ból głowy. Ale Ty chcesz drukować zdjątka więc nic Ci z
        tego, bo kolorowe laserówki tanie nie są. Chyba że kupisz czarno-białą
        laserówkę (ok.400 zł) i mini drukarkę do zdjęć. Niestety nie znam cen tych
        maluchów. Tak czy siak polecam HP - to dobra marka.
        • Gość: Aga Re: Jaka drukarka? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.07.07, 20:33
          moze kto jeszcze bedzie wiedzial male co nie co o drukarkach :)
          • m.gregor Re: Jaka drukarka? 17.07.07, 23:12
            Do domu kup najlepiej jakas tania laserowke HP (np. model 1018) a zdjecia do
            wydrukowania nos do fotolabu. Laserowka bedzie nie do pobicia w kosztach wydruku
            1 strony a fotolab bedzie nie do pobicia w koszcie wydruku jednego zdjecia.
            Jakosciowo bedzie (w tej chwili) podobnie ale pod warunkiem zakupu dobrego
            papieru fotograficznego (Tetenal, Epson, Canon, HP). Tania laserowa HP mozna juz
            dostac za 300 - 350 PLN.
    • Gość: art Re: Jaka drukarka? IP: *.matarnia.pl 18.07.07, 11:51
      Ja bym poparł HP LaserJet 1018. Do domowego wydruku w zupełności wystarczy. Z
      kolorowej atramentówki używam sporadycznie, gdy np. potrzebuję kolorowego
      tytułu, ale gdybym tego nie mógł robić, nie załamałbym się. Na pewno zdjęć bym
      na niej nie robił, chciaż nie jest zła. Taniej i jednak lepiej jest u
      profesjonalistów.
    • Gość: Rafał Re: Jaka drukarka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 18:57
      Ja również polecam laserową drukarkę. Odbitki u fotografa kosztują dziś grosze
      i na pewno będą znacznie tańsze niż drukowanie w domu a i jakośćpewnie lepsza
      niż na taniej atramentówce. Jeśli drukujesz w domu, to prawdopodobnie będą
      kilkutygodniowe okresy bezczynności. Ten czas może spowodować zasychanie dysz w
      głowicach i poźniejsze spore wydatki na nowe pojemniki z atramentem. Drukarka
      laserowa jak postoi rok to i tak będzie drukować jak nowa. Prawie 2 lata temu
      dostałem od prezesa laserową HP 1010, kupiłem do nie j nieoryginalny toner za
      160 zł i do dziś poza paroma ryzami papieru nic do niej nie dokupowałem. Ojciec
      kiedyś pupił kombajn HP atramentowy (skaner, fax, drukarka) i przez 3 lata na
      same nieoryginalne atramenty wydał więcej niż na nową HP taką jak moja
    • Gość: art Re: Jaka drukarka? IP: *.matarnia.pl 19.07.07, 12:31
      >Jeśli drukujesz w domu, to prawdopodobnie będą kilkutygodniowe okresy
      >bezczynności. Ten czas może spowodować zasychanie dysz w głowicach

Ja z laserówki korzystam codziennie, a atramentówki często nawet raz w tygodniu
      nie włączam.

>dostałem od prezesa laserową HP 1010, kupiłem do nie j nieoryginalny toner za
      >160 zł i do dziś poza paroma ryzami papieru nic do niej nie dokupowałem

Oryginalny toner do HP LaserJet 1018 kosztuje nawet 250zł, a ja kupiłem
      nieoryginalny zamiennik za 100zł i jakość wydruku jest identyczna jak na
      oryginale.
      • dziki_osiol Re: Jaka drukarka? 20.07.07, 09:40
        Te HP są, jak dla mnie, mocno przereklamowane. Sam zaryzykowałem ostatnio (ponad
        rok temu) zakup atramentowego Brother'a. Od tej pory moi koledzy, posiadacze HP
        i Epsona, no cóż - kupili by to co ja. A dlaczego? Bo drukowanie jest bajecznie
        tanie. Jeden pojemnik z tuszem kosztuje około 5 zł. A każdy z kolorów ładuje się
        osobno. Odsyłam do allegro. Jakościowo wydruki dobre. Na pewno nie mogą się
        równać z wydrukiem laserowym. Ale jest na poziomie akceptowalnym przeze mnie.
        Zdjęcia również drukowałem. Tu również mi to pasuje ale odbitki faktycznie
        powinno się robić w labach. Z tego urządzenia korzystam awaryjnie - np gdy ktoś
        chce szybko dostać ode mnie zdjęcie. Również rzadko używane urządzenie nie
        powinno zaschnąć bo, o ile jest podpięte do sieci, to samo czyści się raz
        dziennie gdy się nie drukuje.
        Podsumowując. Sprzęt jest tani i tanio się prowadzi. A u mnie to jest priorytet.
        Na poparcie link do allegro:
        allegro.pl/search.php?string=DCP-115C&description=1&buy=0&new=0&pay=0
        Dodam, że to starszy model. W ofercie firmy są już nowsze, bardziej dopracowane
        i niestety na inne (droższe) wkłady z tuszem. Można liczyć, że ich cena spadnie
        jako, że to nowość (tak było z "moimi" tuszami). Link do producenta:
        brother.pl/?go=mfc
        • Gość: adamlop Re: Jakie HP ???? IP: *.chello.pl 20.07.07, 09:43
          Bzdura z tym HP, moze to i dobre ale koszt utrzymania najwyzszy ze wszystkich
          firm. Mialem kilka drukarek i
          od siebie moge powiedziec tylko jedno CANON !!!!!!!
          • Gość: Rafał Re: Jakie HP ???? IP: *.chello.pl 20.07.07, 10:00
            Można kupić toner w butelce za 18 zł, wsypać go samemu do drukarki i wydrukować
            kilka ryz papieru.
          • Gość: Greg Re: Jakie HP ???? IP: *.acn.waw.pl 20.07.07, 10:35
            Atramentówki HP - masz rację, drogie, laserówki wręcz przeciwnie.
            • wampir35 Re: Jakie HP ???? 20.07.07, 16:33
              Zgadza się - laserówki HP są bardzo ekonomiczne i bezawaryjne. Przynajmniej
              moja.
    • noovaa Re: Jaka drukarka? 20.07.07, 18:48
      Ja mam drukarkę, ze skanerem i ksero HP PSC 1410 . Nie jest droga
      "Pomyślę. Już wiem.
      Myślę. Po. Wiem. Ślepo "
      Sara

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka