Dodaj do ulubionych

Skaner i oprogramowanie.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 10:57
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosia Re: Skaner i oprogramowanie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 11:04
      Sorry, coś mi się za szybko kliknęło ;)
      Dostałam od brata skaner Mustek BearPaw 2448CS Plus, bo jemu nie jest już
      potrzebny. Niestety oprócz płyty instalacyjnej dołączona była przy zakupie
      jeszcze płyta z photo express, który obsługuje ten skaner. Niestety ta ostatnia
      dostała nóżek i nikt nie wie gdzie jest ;) Stąd mam pytanie i prośbę- czy jest
      jakiś inny darmowy program, który byłby jego godnym uwagi odpowiednikiem? Z góry
      dzięki za pomoc :)
      • Gość: ala Re: Skaner i oprogramowanie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.07, 11:26
        ściągnij i zainstaluj sobie sterowniki ze strony producenta:
        www.mustek.com.pl/drivers.php
        masz tam też instrukcję
        poczytaj też z pomocy tech. o skanowaniu
        • Gość: Gosia Re: Skaner i oprogramowanie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 11:40
          Dzięki ale płyta instalacyjna i sterowniki są :) Chodzi mi tylko o program do
          którego importowany jest zeskanowany dokument- dołączony był photo express, na
          drugiej płycie, której właśnie nie mam :) I teraz nie wiem czy mogę zastąpić go
          jakimś innym czy koniecznie musi być ten, który zdaje się, nabywany oddzielnie
          nie jest darmowy :(
          • Gość: ala bezpłatny program do skanowania zdjęć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.07, 12:44
            spokojnie możesz korzystać np. z tego:
            www.irfanview.com/
            bezpłatny, z polskim menu (ustawić po instalacji)
            i naprawde ma spoooro innych możliwości
          • darekkr1 Re: Skaner i oprogramowanie. 25.09.07, 15:27
            O ile masz sterowniki do skanera to możesz skanować do większości programów
            graficznych. Ja polecałbym Picasse:
            picasa.google.com/
        • Gość: Gosia Re: Skaner i oprogramowanie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 11:47
          Sorry za gapiostwo ;) Rzeczywiście z pomocy technicznej, podanej przez Ciebie
          strony, wszystkiego się już dowiem :)
          Dzięki raz jeszcze i pozdr :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka