Gość: Gosia Re: Skaner i oprogramowanie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 11:04 Sorry, coś mi się za szybko kliknęło ;) Dostałam od brata skaner Mustek BearPaw 2448CS Plus, bo jemu nie jest już potrzebny. Niestety oprócz płyty instalacyjnej dołączona była przy zakupie jeszcze płyta z photo express, który obsługuje ten skaner. Niestety ta ostatnia dostała nóżek i nikt nie wie gdzie jest ;) Stąd mam pytanie i prośbę- czy jest jakiś inny darmowy program, który byłby jego godnym uwagi odpowiednikiem? Z góry dzięki za pomoc :) Link Zgłoś
Gość: ala Re: Skaner i oprogramowanie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.07, 11:26 ściągnij i zainstaluj sobie sterowniki ze strony producenta: www.mustek.com.pl/drivers.php masz tam też instrukcję poczytaj też z pomocy tech. o skanowaniu Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Skaner i oprogramowanie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 11:40 Dzięki ale płyta instalacyjna i sterowniki są :) Chodzi mi tylko o program do którego importowany jest zeskanowany dokument- dołączony był photo express, na drugiej płycie, której właśnie nie mam :) I teraz nie wiem czy mogę zastąpić go jakimś innym czy koniecznie musi być ten, który zdaje się, nabywany oddzielnie nie jest darmowy :( Link Zgłoś
Gość: ala bezpłatny program do skanowania zdjęć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.07, 12:44 spokojnie możesz korzystać np. z tego: www.irfanview.com/ bezpłatny, z polskim menu (ustawić po instalacji) i naprawde ma spoooro innych możliwości Link Zgłoś
darekkr1 Re: Skaner i oprogramowanie. 25.09.07, 15:27 O ile masz sterowniki do skanera to możesz skanować do większości programów graficznych. Ja polecałbym Picasse: picasa.google.com/ Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Skaner i oprogramowanie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 11:47 Sorry za gapiostwo ;) Rzeczywiście z pomocy technicznej, podanej przez Ciebie strony, wszystkiego się już dowiem :) Dzięki raz jeszcze i pozdr :) Link Zgłoś