Dodaj do ulubionych

Najlepsze płyty DVD

09.10.07, 14:48
Otóż mam zamiar kupić płyty DVD-/+R, w hurtowej ilości, tylko nie wiem jaką
firmę wybrać, dobrą, ale w miarę tanią. Czekam na Wasze opinie, na ten temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: praktiss Re: Najlepsze płyty DVD IP: 195.47.201.* 09.10.07, 15:15
      Emtec, TDK, Verbatim, Sony
      • martino.pl Re: Najlepsze płyty DVD 09.10.07, 18:49
        Gość portalu: praktiss napisał(a):

> Emtec, TDK, Verbatim, Sony

spodziewalem sie takiej odpowiedzi :)
        moim wyborem jest firma EMTEC, chociaz pomimo tego zastanawialem sie nad
        plytkami Titanum ;)
        • Gość: praktiss Re: Najlepsze płyty DVD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 19:00
          Ja ostatnio smażę tylko na TDK i EMTEC-ach i odpukać 100% płytek wypalonych
          prawidłowo.

Pioneer 112

Pozdrawiam.
    • Gość: akodo czasami oszczędnośc okazuje sie pozorna IP: *.chello.pl 09.10.07, 19:04
      radzę Ci uważać. Nie ma czegoś takiego jak firma płytek, to że używałeś płytek
      TDK i były świetne nic nie znaczy bo w innym sklepie możesz kupić płytki TDK z
      innej fabryki które będą zupełnie innej jakości. Nie mówię już o przesunięciu w
      czasie bo nośniki się zmieniają i każda partia może być inna. Dlatego przy
      kupowaniu dużej ilości płyt zalecam ostrożność w zasadzie ja bym nie kupił bez
      możliwości sprawdzenia konkretnej płytki, mało to wpisów na forach rozżalonych
      użytkowników którzy kupili pudełko 25płytek które nie nadają się do zapisu?
      Verbatim podobno jeszcze trzyma poziom, TDK to niestety masówka. Hawk czy inne
      Titanium to już pomińmy milczeniem.
      • martino.pl Re: czasami oszczędnośc okazuje sie pozorna 09.10.07, 22:08
        Gość portalu: akodo napisał(a)

> Verbatim podobno jeszcze trzyma poziom, TDK to niestety masówka. Hawk czy inne
        > Titanium to już pomińmy milczeniem.

Cytuję:
        "DVD-R firmy EMTEC są nośnikami danych o najwyższej jakości. Niemiecki EMTEC
        jest uznanym producentem markowych nośników najwyższej jakości stojącym w jednej
        linii z VERBATIM i SONY!"

Co do titanum uważam je za dobre, nie miałem przypadku zle wypalonej plyty, od
        paru lat, a nagralem juz ponad 70 nosnikow tej marki, cd-r oraz dvd-r.
        Emtec mam tez kilkaniascie plyt, rowniez nie bylo takiego to przypadku.
        Oczywiscie może sie zdarzyc iż na 10 wypadną Ci dwie, moze i nawet wiecej,
        mialem taki problem z plytami:
        Omega 1 na 10 uszkodzone
        Fiesta 2 na 10 uszkodzone
        Apollo 2 na 10 uszkodzone,
        Think Xtra 6 na 10 uszkodzone (szok!).
        Inni mogą sobie te marki chwalić.
        • Gość: niktabc@vp.pl Re: czasami oszczędnośc okazuje sie pozorna IP: *.toya.net.pl 09.10.07, 22:42
          70 to o czym ty mówisz - jak nagrasz 700 to pogadamy (np prezentacje itp)
          a jakości płyt nie ocenia się tylko po nagraniu poprawnym ale i po TRWAŁOŚCI
          PŁYTY - a ta w tanich ŻADNA!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka