Gość: anian IP: *.centertel.pl 25.10.07, 16:48 Mam problem przy pracy z mapami bitowymi w Corelu Draw. Gdy chcę się przełączć na Corel Photo Paint i tam popracować nad mapą bitową,a przełącza się na Painta. Gdzie się w Corelu to ustawia? Link Zgłoś Obserwuj wątek
t-800 Re: corel - pomooocy 25.10.07, 19:33 Pewnie musisz skojarzyć bitmapy z Photo Paintem. Link Zgłoś
Gość: anian Re: corel - pomooocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 21:02 No tak, Gdzie się to ustawia, edycję mapy bitowej, aby edytować w Corelu photo paint, a nie windowsowskim paint. Oto jest pytanie. Link Zgłoś
jolajola1 Re: corel - pomooocy 25.10.07, 22:16 zaznacz plik PPM (prawy przycisk myszy) otwórz za pomocą... tu wybierasz program, w którym chcesz edytowac Link Zgłoś
Gość: anian j.w. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 22:43 Nie o to mi chodziło. Otwieram corela draw, importuję obrazek, klikam 2x na obrazek (lub z paska edytuj mapę bitową) i obrazek powinien otworzyć się w corelu photo paint. Po edycji zapisuję obrazek i jest ok. Ale u mnie to nie działa. Przełącza mi obrazek do painta pod windowsem. Gdzie to się zmienia. Link Zgłoś
jolajola1 Re: j.w. 25.10.07, 22:49 zrób jeszcze raz to samo, co mówiłam ale w okienku, gdzie wybierasz program do otwierania, zaptaszkuj okienko "uzywaj zawsze tego programu do otwierania tego typu plików" może pomoże... Link Zgłoś