Dodaj do ulubionych

jaki program do tworzenia bazy danych

IP: *.mroczna.net.pl 24.07.03, 16:56
chciałby zrobić prostą bazę danych w stylu ok. 50 poozycji pozycji z kilkoma
podgupami do ktorych bedę mógł coś dopisywać co jakiś czas jakieś nowe
inormacje. chce później mieć możliwość przeszukiwać taką bazę np. według
daty założenia, ostatniego wpisu, nazwy itp. czy jest jakiś progarm który
mógłyb do tego zaadoptować i skąd go zdobyć??
Obserwuj wątek
    • Gość: Dziki Re: jaki program do tworzenia bazy danych IP: 213.146.57.* 25.07.03, 10:39
      Wydaje mi się że Microsoft Access jest dobrym wyborem o ile już masz Office'a i
      nie ma problemu z licencjami itp. Pzdr
    • nilats Re: jaki program do tworzenia bazy danych 25.07.03, 11:16
      wydaje mi się, że mółbyś użyć accesa firmy microsoft. pozwala w łatwy i w miarę
      przyjemny sposób wszystko zaimplementować. jeśli nie chcesz płacić za taki
      proogram zainstaluj sobie serwer apache i np. mysql'a. sql jest nietrudnym
      strukturalnym językiem zapytań - problem tkwi w znormalizowaniu bazy danych.
      • wamal Re: jaki program do tworzenia bazy danych 25.07.03, 15:07
        W StarOffice 5.2 jest baza danych, bodajże adabas. Pakiet jest darmowy, co do
        funkcjonalności i zgodności z Mikisoftem nie będę się wypowiadał.
    • Gość: ali2 Re: jaki program do tworzenia bazy danych IP: *.in.brzesko.net.pl / 192.168.3.* 26.07.03, 13:22
      Nie macie Panowie racji. Acces jest programem b.skomplikowanym i właściwie
      nadaje się do tworzenia trudnych baz danych. PO co komuś oferować taki program,
      jeżeli jest mnóstwo innych a w dodatku łatwych.
      Ja proponuję Aproach, firmy Lotus. Program doskonały. Samemu tworzy się
      wszystkie dane. A największą zaletą tego programu jest że "ułożyć" bazę danych
      może ktoś kto mało zna się na bazach. Jeżeli potrzebujesz ten program, to łatwo
      go zdobyć. Nie jest już "licensyjny". Ja Ci też mogę przesłać.
      ryko3@go2.pl
      • Gość: ja Re: jaki program do tworzenia bazy danych IP: *.daminet.pl 26.07.03, 15:46
        Access jest do robienia małych baz danych. I napewno nie
        jest narzedziem super profesjonalnym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka