Dodaj do ulubionych

Nowy komp - help! :(

IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.11.07, 14:52
Komp przyjechal dzis ze sklepu (internetowego)
Gdy go wlaczam niby slychac ze sie cos dzieje ale ekran jest czarny - lampka mruga jakby wogole nie byl podlaczony.
W czym moze byc problem??? (nie wiem czy zwonic do sklepu po wymiane czy to moze cos "naprawialnego")
Dodam ze ekran dziala poprawnie po podlaczeniu do drugiego komputera...
Obserwuj wątek
    • Gość: c Re: Nowy komp - help! :( IP: 212.160.196.* 08.11.07, 15:02
      Zadzwoń do sklepu i sie spytaj co zrobić, jak nie pomogą telefonicznie to odeślesz.
      • Gość: ja Re: Nowy komp - help! :( IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.11.07, 15:13
        No ale zastanawiam sie czy moze byc to jest jakas przyczyna nie zwiazana z wada produktu (nie chce dzwonic do sklepu jak sie okaze ze poprostu zwyczajnie o czyms zapomnialam)
        Zakladam ze nawet nawet bez wgranego systemu operacyjnego powinn sie pojawic jakis wypis danych kompa (procesor itd) jaki zawsze sie pojawia na poczatku?
        • tiges_wiz Re: Nowy komp - help! :( 08.11.07, 15:24
          masz prawo sie nie znac
          • Gość: praktiss Re: Nowy komp - help! :( IP: 195.47.201.* 08.11.07, 15:30
            Teoretycznie możliwa jest jeszcze taka sytuacja:

Masz dwie karty graficznie w komputerze: pierwsza zintegrowana z
            płytą główną (wyłączona w BIOS) i druga dodatkowa (aktywna).

Sprawdź, czy przypadkiem nie masz dwóch gniazd D-Sub z tyłu budy.

• Gość: ja Re: Nowy komp - help! :( IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.11.07, 15:56
              Mam gniazdko D-Sub wsrod wszyskich gnazdek i chyba dodatkowa karte graficzną podspodem (? - widze 2 gniazdka na DIV)
              Dali mi przedluzke do monitora - zmiana z D-Sub na DVI-A takie jak tutaj (to najnizej):
              commons.wikimedia.org/wiki/Image:DVI_Connector_Types.svg
              Ale jak zmieniam na DVI to tez nie dziala...
              • Gość: borys sz. Re: Nowy komp - help! :( IP: *.C.csloxinfo.net 08.11.07, 17:03
                Nie lepiej zadzwonić do sklepu i zapytać co i jak, niż rzeźbić w gów*ie na
                forum? Osoby które chcą ci tutaj pomóc muszą wróżyć z przysłowiowych fusów, a
                gostek ze sklepu pewnie rozwiązałby twój problem w kilka chwil. Coś ty taka dzika?
              • r_ed Re: Nowy komp - help! :( 08.11.07, 17:20
                > Ale jak zmieniam na DVI to tez nie dziala...

Wyjmij przewód od klawiatury i włącz komputer. Jeżeli działa poprawnie to
                powinno być słychać długi dźwięk (różny w zależności od biosu) ...
    • Gość: ja Re: Nowy komp - help! :( IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.11.07, 19:35
      Uff, dziala :)

> Nie lepiej zadzwonić do sklepu i zapytać co i jak, niż rzeźbić w gów*ie na
      > forum? Osoby które chcą ci tutaj pomóc muszą wróżyć z przysłowiowych fusów, a
      > gostek ze sklepu pewnie rozwiązałby twój problem w kilka chwil. Coś ty taka dzi
      > ka?

Ale widzisz, pytanie sie na forum sie przydalo - na samym poczatku skupialam sie nad wejsciem vga od plyty glownej dopiero po wiadomosci praktiss zdalam sobie sprawe ze pewnie nie na darmo dali mi te przedluzke (czyli "adapter" - kazdego dnia czlowiek uczy sie czegos nowego ;))
      No i wlasnie ten adapter szwankowal - po wymianie na nowy wszystko jest juz w pozadku.
      I masz racje jestem "dzika" (dziwna?) lubie najpierw wyguglac i wypytac sie jak najwiecej - czy ktos mial kiedys taki problem, czy moze byc to jakis zwykly smieszny duperel zanim do "wyzszej wladzy" sie odezwe i mi kaza na moj koszt odsylac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka