Dodaj do ulubionych

Problem z CPU

IP: *.itpp.pl 29.07.03, 11:05
Sorry za może głupie pytanie, ale nikt mi nie potrafi odpowiedzieć. Na moim
laptopie kiedy uruchamiam grę strasznie w górę idzie wykorzystanie procesora
i zuzycier CPU. Komputer się wiesza. Dodam ze ma procesor 1 Giga i 521 RAM
wiec o wiele wiecej niz wymagania gry. Pojawia sie okno informujace ze
zuzycie procesora doszlo do 100 proc a CPU (co to jest? na milosc boska)
osiagnlo wartosc 99.
Dlaczego? Cosie dzieje? Co to jest to CPU ktore tak rosnie?
Obserwuj wątek
    • Gość: kk Re: Problem z CPU IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 12:25
      Gość portalu: Bartek napisał(a):

> Sorry za może głupie pytanie, ale nikt mi nie potrafi odpowiedzieć. Na moim
      > laptopie kiedy uruchamiam grę strasznie w górę idzie wykorzystanie procesora
      > i zuzycier CPU. Komputer się wiesza. Dodam ze ma procesor 1 Giga i 521 RAM
      > wiec o wiele wiecej niz wymagania gry. Pojawia sie okno informujace ze
      > zuzycie procesora doszlo do 100 proc a CPU (co to jest? na milosc boska)
      > osiagnlo wartosc 99.
      > Dlaczego? Cosie dzieje? Co to jest to CPU ktore tak rosnie?

Central Processing Unit czyli Centralna jednostka przetwarzająca. Inaczej mówiąc, Cpu to mikroprocesor, zwany popularnie...procesoerm :-) Rośnie więc zużycie procesora. W chwili kiedy nie jest on w stanie dać z siebie więcej, gdyż dochodzi do wartości 100%, następuje zawieszenie systemu. Z jakiego powodu, nie mam pojęcia. RAMu masz dużo/pewnie chodzi o 512/. Może zbyt słaba płyta główna do tej konfiguracji ? A może uszkodzony sprzęt /Ram,procesor,płyta/ ??? Nikt raczej nie da Ci tutaj jednoznacznej odpowiedzi. Trzeba by się temu przyjrzeć naocznie. P.S. Próbowałeś trybu awaryjnego? Może w nim dałoby się rozwiązać problem, o ile to nie uszkodzenie fizyczne sprzętu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka