Gość: ankowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 19:45 Co byście polecili? Jakiś darmowy antywir z sieci, czy lepiej coś kupić. Doradźcie proszę, jestem zielona. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: FF Re: jaki program antywirusowy? IP: *.rdm.vectranet.pl 24.11.07, 20:39 Do domu nie ma sensu kupować ,poza tym oprócz AV warto mieć firewalla i pr. antyszpiegowski dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=388&t=30 Link Zgłoś
Gość: kij Re: jaki program antywirusowy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.07, 20:47 Ja 2 lata temu miałem podobny problem i wtedy polecano np. AVASTA (jest po polsku). Sam jestem ciekaw czy nadal jest przyzwoity? Oprócz tego mam też firewolla. Link Zgłoś
Gość: draco Re: jaki program antywirusowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 21:32 NOD i Kaspersky. Reszta się nie liczy. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: ort Re: jaki program antywirusowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 21:36 Z darmowych polecam Avira Personal. Link Zgłoś
maddox84 Re: jaki program antywirusowy? 24.11.07, 23:33 Zastosuj kombinację antyvir + firewall a będziesz bezpieczna. Polecam: Avira AntiVir - dobry darmowy, zużywa mało zasobów AVG - dobry darmowy, problemy z aktualizacją BitDefender v.8 - darmowy ale ciężko go już znaleźć Firewall: Kerio Personal Firewall 2.1.5 lub Kerio Personal Firewall 4.x Ja osobiście stosuje Avirę + Kerio 4.1.3 (ta wersja z konieczności gdyż wersja 2.1.5 blokuje mi wygaszanie laptopa) Link Zgłoś
Gość: p Re: jaki program antywirusowy? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.11.07, 23:55 Szeregowo polaczone Norton 360 ,Kaspersky 8.0,Trend Micro 2008.Efekty znakomite tyle ze troche problemow przy instalacji ale i to mozna obejsc. Link Zgłoś
Gość: p2p Re: jaki program antywirusowy? IP: *.acn.waw.pl 25.11.07, 11:52 > Zastosuj kombinację antyvir + firewall a będziesz bezpieczna. Nie przesadzajmy z tym bezpieczeństwem - póki co taki zestaw zabezpiecza tylko przed pewnymi rodzajami zagrożeń. Nie wszystkimi. Link Zgłoś
maddox84 Re: jaki program antywirusowy? 25.11.07, 13:57 No jasne jak to się mówi: "całkowicie bezpieczny jest tylko komputer nie podłączony do internetu".. podana kombinacja zapewnia że można bez większych problemów poruszać się po internecie. Pod warunkiem że będziemy używać dobrych narzędzi i sami czegoś nie wpuścimy. Nie ma czegoś takiego jak 100% zabezpieczenie. Link Zgłoś
Gość: art Re: jaki program antywirusowy? IP: 85.219.158.* 25.11.07, 11:41 Ja mam Sunbelt Personal Firewall (nowsza wersja Kerio) i antywirusa Avast. Link Zgłoś
Gość: taki_jeden Re: jaki program antywirusowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 18:52 a ja pracuję bez programu antywirusowego i bez firewalla i każdemu Ubuntu serdecznie polecam. Link Zgłoś
Gość: ankowska Re: jaki program antywirusowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 00:56 Wybaczcie moją tępotę, ale mam w systemi coś co się nazywa "zapora sieciowa". Czy to jest rodzaj firewalla? Nie bardzo wiem, co to ten firewall, ale odrobię zadanie domowe i poczytam. Link Zgłoś
Gość: ankowska Re: jaki program antywirusowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 00:58 No i oczywiście bardzo dziękuję za wpisy:). Link Zgłoś