Dodaj do ulubionych

Autostart pendriva

IP: *.toya.net.pl 18.12.07, 18:04
Do tej pory za każdym razem, gdy podłaczałem pamięć USB, aparat foto czy inny dysk zewnętrzny, wyskakiwało okienko autoodtwarzania, a potem pytanie o akcję jaką chcę podjąć. Obecnie po podłączeniu pendrive nic się nie dzieje i muszę wchodzić w Mój komputer by dostać sie na dysk. Jak przywrócić to autoodtwarzanie? System Vista
Obserwuj wątek
    • mikeed1 Re: Autostart pendriva 19.12.07, 09:42
      Nie wiem czy to w Viscie podobnie jest ale spróbuj zrobić tak: mój komputer na literkę pod którym jest pendriva prawy myszy niewłaściwości Autoodtwarzanie i wybierz akcje czy coś takiego .. tak było w XP jak nie to szukaj czegoś podobnego
    • jap_1 Re: Autostart pendriva 19.12.07, 09:48
      Google - twój przyjaciel:
      www.google.pl/search?hl=pl&q=autoodtwarzanie+vista&lr=
      • Gość: irkm Re: Autostart pendriva IP: *.toya.net.pl 19.12.07, 20:08
        Co do Google-twoj przyjaciel, to sie zgadzam, ale niestety tam nie znalazlem rozwiązania. Wszędzie proponuja to samo, ustawienia autoodtwarzania w Viscie i jej panelu sterowania, lecz to nie tam się ustawia! Można tam co najwyżej wł/wył start z CD np muzyki itp, ale nie otwieranie się dysku, pendriva, aparatu foto itd.
        A porada pierwsza z prawoklikiem też nie działa, bo w Viscie tego nie ma.
        Co do innych rad typu uruchom gpedit.msc uprzedzę że dotyczy to XP a Visty nie, wiec szukam innych sposobów.
        Jest coś w pomocy Visty na ten temat, ale jeszcze nie próbowałem bo procedura jest dość dziwna, nie wiem czy dotyczy tego problemu i wymaga restartu.
        Może ktoś ma lepszy pomysł?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka