Gość: fantomasz IP: *.dyn.optonline.net 22.08.03, 03:03 mam czysty hdd i piracki window 98se nie chce sam wystartowac.startuje kompa z dyskietki i potem jaka komende wpisac aby ruszylo ladowanie windows z cd? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Pirat Re: piracke window 98SE - pytanie IP: *.*.*.* 22.08.03, 05:16 Zmieniasz dysk C: na D: (czy jak się zwie twój CD-ROM) i win.exe, potem enter. A o ile dobrze pamiętam to zmiany dokonujesz komendą cd D: Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: piracke window 98SE - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.03, 07:38 Gość portalu: Pirat napisał(a): > win.exe, potem enter. A o ile dobrze pamiętam to zmiany setup (a nie win) Link Zgłoś
yamaneko Re: piracke window 98SE - pytanie 22.08.03, 14:21 jeśli już to po wejściu na CD musisz zmienić katalog na instalacyjny ! wpisz: cd win98 [wciśnij enter] potem: setup [enter] Pozdruffki ! Link Zgłoś
Gość: fantomasz Re: piracke window 98SE - pytanie IP: *.dyn.optonline.net 23.08.03, 00:43 ale io tak nic nie moge zrobic bo jak wystartuje z dyskietki to pojwia sie A:\ i nie moge nic zrobic bo pisze ze zla komenda.a jak wyciagne dyskietke to podaje ze nie ma systemu operacyjnego i wtedy tez nic nie moge zrobic bo pisze ze zla komenda wiem ze musze napisac D:\ ale nie wiem jak zaczac to od nowego akapitu bo jak pisze po A:\ to podaje ze zla komenda Link Zgłoś
beata_ Re: piracke window 98SE - pytanie 23.08.03, 00:58 Ja już nie pamiętam jak to szło w Win98 i w ogóle mgliste mam skojarzenia, ale może kto mądrzejszy coś z tego wyciągnie - w setupie (jak się komputerek rozpędza "na czarno" wciska się del) ustawiało się jakoś rozruch z CD-ROM, czy to nie będzie coś z tym? Ps Sorki, jeśli bredzę:-))) Link Zgłoś
Gość: fantomasz Re: piracke window 98SE - pytanie IP: *.dyn.optonline.net 23.08.03, 01:09 beata_ napisała: > Ja już nie pamiętam jak to szło w Win98 i w ogóle mgliste mam skojarzenia, ale > może kto mądrzejszy coś z tego wyciągnie - w setupie (jak się komputerek > rozpędza "na czarno" wciska się del) ustawiało się jakoś rozruch z CD-ROM, czy > to nie będzie coś z tym? > > Ps > Sorki, jeśli bredzę:-))) w BIOS mam ustawion cd>fdd>hdd Link Zgłoś
beata_ Re: piracke window 98SE - pytanie 23.08.03, 01:30 Gość portalu: fantomasz napisał(a): > w BIOS mam ustawion cd>fdd>hdd Znaczy tak bardzo nie bredziłam :-) Szkoda, że nie pomogłam:( Link Zgłoś
Gość: Erfos Re: piracke window 98SE - pytanie IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 23.08.03, 01:01 Gość portalu: fantomasz napisał(a): > mam czysty hdd i piracki window 98se nie chce sam wystartowac.startuje kompa > z dyskietki i potem jaka komende wpisac aby ruszylo ladowanie windows z cd? A nie lepiej zainstalowac linuksa? Po co krasc jak mozna miec dobry system za darmo. Link Zgłoś
Gość: Bilbo BZDURA !!!! IP: *.Red-217-126-21.pooles.rima-tde.net 23.08.03, 04:56 Gość portalu: Erfos napisał(a): > A nie lepiej zainstalowac linuksa? Po co krasc jak mozna miec dobry system za > darmo. Ale linuks to gówniany system!!!!!! A piractwo to nie złodziejstwo ale filantropia!!!!!!!!!!!!!!!! Link Zgłoś
Gość: mundek Re: piracke window 98SE - pytanie IP: 217.97.140.* 23.08.03, 12:42 Gosc ma klopoty z zainstalowaniem win98 a ty mu linuksa kazesz instalowac. Zastanow sie co ty piszesz. Link Zgłoś
qazwsx12 Re: piracke window 98SE - pytanie 23.08.03, 07:40 wpisujesz: [litera_CD-ROMu]:\setup.exe np. E:\setup.exe lub z dostepnymi opcjami instalacji E:\setup.exe /? BTW. fajny jest przelacznik "nie pokazuj reklam w trakcie instalacji" Link Zgłoś
Gość: fantomasz Re: piracke window 98SE - pytanie IP: *.dyn.optonline.net 23.08.03, 19:07 qazwsx12 napisała: > wpisujesz: > [litera_CD-ROMu]:\setup.exe > np. E:\setup.exe no rozumiem ale jak mam zaczac od nowego akapitu bo jak wlacze laptopa to pojawia sie napis "no operating system" i jak chce cos pisac to powtarza "no operating system" a jak startuje z dyskietki to pojawia sie A:\ i wtedy jak cos napisze to pokazuje sie napis "bad command" Link Zgłoś
Gość: Doki Re: piracke window 98SE - pytanie IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 23.08.03, 19:20 Pewnie na dyskietce nie ma sterownika do CD-ROMu w laptopie. O ile pamietam, ten sterownik mial postac programu MSCDEX.EXE z parametrami. O jaki laptop chodzi? Np Compaq sprzed kilku lat wymagal do startu sterownika SCSI. PS: rada, zeby w ogole dac sobie spokoj z instalowaniem Win98 byla sluszna. Od 1 lipca M$ oglosil end of life dla tego produktu, nie bedzie wiec juz aktualizacji. I bardzo dobrze. Link Zgłoś