IP: *.icpnet.pl 17.02.08, 01:50
hejjj co myslicie o laptopie lenovo R 61 i>>
Obserwuj wątek
    • Gość: Myśliciel Re: laptop IP: *.acn.waw.pl 17.02.08, 02:27
      Myślę, ze jest czarny.
      • Gość: gzegzolka Re: laptop IP: *.icpnet.pl 17.02.08, 11:25
        i to by było na tyle? a w kwestii użyteczności i jakości coś ktoś mi napisze?
        • Gość: Reader Re: laptop IP: *.ericsson.net 17.02.08, 11:27
          Napisz wiecej danych, model, albo podaj link gdzie chcesz go kupic to ktos Ci
          powie wiecej. Rowniez to, do czego on ma sluzyc i jak byc wykorzystywany.

Rozpietosc cenowa R61i moze byc pewnie od 2.5 do 5tys w zaleznosci od wnetrza
          komputera.
          • Gość: gzegzolka Re: laptop IP: *.icpnet.pl 17.02.08, 11:41
            THINKPAD R61i Matryca 15"XGA proc Intel Core 2 Duo T5250 1,5GHz pamiec 1024 MB
            DDR2 667MHz dysk 120GB Sata 5400rpm nagrywarka DVD+/-RW DL SuperMulti, LAN WiFi
            802,11 a/b/g modem Expresscard PC Card TYpe I i II 3*uSB 2,0 IEEE1394 Bluetooth
            bateria 5200 mAh Win Xp cENA 2390 ( w media jest promocja)
            Laptop jest mi potrzebny do netu, programow biurowych, troche gier (ale nie
            jakis bardzo wymagajacych) i wyswietlania filmow. Ten kt tu podałam ma ekran
            matowy -czy może błyszczacy jest lepszy? Może polecicie mi jakiś inny laptop do
            ok2500zł>Dzieki zapomoc
            • Gość: Reader Bardzo fajny sprzet IP: *.ericsson.net 17.02.08, 11:48
              i cena chyba tez odpowiednia.

Blyszczacy podobno lepiej sprawdza sie w multimediach - jak oglada sie filmy
              itp. Matowy natomiast lepiej w pracy, zadnych odbic, refleksow itp.

Osobiscie bralbym matowy (film na nim tez mozna ogladac bez problemow).
              • Gość: gzegzolka Re: Bardzo fajny sprzet IP: *.icpnet.pl 17.02.08, 12:06
                Super a powiedz jeszcze bo kiedys slyszałam ze lepiej kupowac w sklepach komp a
                w media nie no i jeszcze moze cos tam dodac? pamięć a i jeszcze system podobno
                lepiej xpek??oj i jeszcze -ten laptop ekran mniejszy tzn 15" czy to ma znaczenie
                duze?
                • Gość: Reader Gadanie IP: *.ericsson.net 17.02.08, 12:21
                  o marketach wynika z jednej rzeczy: tam najczesciej sa modele komputerow typowo
                  "marketowe" - gorzej wyposazne itd. Jesli mowimy okonkretnym modelu, ktory
                  chcemy kupic, to osobiscie kupilbym go i na "straganie" - pudlo to samo,
                  zawartosc ta sama itp. :-)

Pamieci ma 1GB - fajnie. Jesli chce to dorzuc mu drugie 1GB. Co do systemu to
                  nie wiem - jedni lubia XP inni wola Viste, jeszcze inni sa zadowoleni z Linuksa.
                  Viste zawsze mozesz dokupic i zainstalowac pozniej.

Co do ekranu - podaj jaka ma rozdzielczosc. Pewnie 1024x768? I ekran 4:3? Nie
                  panoramiczny? Jesli tak, to moze to byc zaleta :-) Chociaz niektorzy wola
                  panoramiczne ekrany z rozdzielczoscia 1280x800.
                  • Gość: gzegzolka Re: Gadanie IP: *.icpnet.pl 17.02.08, 13:16
                    y tak jak piszesz chyba- sprzedawca właśnie mi mówił ze nie jest panoramiczny
                    wiec mimo ze mniejszy to obraz jest normalny ps. a mozesz mi wytłumaczyc prosto
                    co znaczy panoramiczny?? i jaka rożnica czy jest czy nie jest panoramiczny?
                    • Gość: Reader Np: IP: *.ericsson.net 17.02.08, 19:22
                      www.pcworld.pl/pojedynek/145.html
                      www.agito.pl/porady/notebooki.agito.html
                      notebooki.pcworld.pl/news/136498_8.html
                      gdybys jeszcze podala rozdzielczosc...

• Gość: gzegzolka Re: Np: IP: *.icpnet.pl 17.02.08, 23:04
                        Rozdzielczosć 1024x768. Kurcze tylko teraz widzę że w nim nie ma czytnika kart
                        pamieci no i ekran jest mniejszy więc nie wiem co robić...A mam pozyczony HP
                        Compaq 6720 jak myslisz który lepszy?
                        • Gość: Reader Kupic np: IP: *.ericsson.net 18.02.08, 08:31
                          www.agito.pl/thinkpad_r/ibm_thinkpad_r61i_ng18tpb.538.323701.html
                          A ten czytnik kart to taka koniecznosc?
                          • kalinowski11 Re: Kupic np: 18.02.08, 13:31
                            Reader, możesz go polecić z czystym sumieniem ? :)

www.speedlinerc.pl/product_info.php?cPath=129_227&products_id=1049
                            O ile szybciej będzie wykonywał "zlecone prace" w takich
                            programach jak Power Producer, Power Director Express
                            czy Dr. DivX w porównaniu ze starym kompem z Athlonem
                            2500+Burton, 1GB i XP. Pozdrawiam :)
                          • Gość: gzegzolka Re: Kupic np: IP: *.icpnet.pl 18.02.08, 18:50
                            Nie, czytnik kart nie jest koniecznością tylko wydaje się ze to przydatna rzecz,
                            laptop z Twojego linku jest droższy o ponad 200zł od tego kt ja widziałam
                            www.proline.pl/shop.php?prodid=IBM+R61I-UV1DKPB , a z tego co widzę to ma
                            większy ekran i nic więcej -zgadza się?
                            Tutaj parę osób poleca toshibę -co Ty na to?
    • Gość: ulta Re: laptop IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.08, 18:16
      Polecam Toshibe - www.proline.pl/shop.php?prodid=TOSHIBA+L40-
      14H
      • Gość: Atranz Re: laptop IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.08, 08:29
        jesli Toshibe juz to wolalbym taka Toshibe:
        www.proline.pl/shop.php?prodid=TOSHIBA+L40-14R
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka